31 Αυγ 2012

Τι συμβαίνει με τις έρευνες στα κοιτάσματα;


 – Επιστολή-κεραυνός καταγγέλλει καθυστερήσεις

Γιατί καθυστερούν οι διαδικασίες σε ότι αφορά την έρευνα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκκων στην Ελλάδα;; Και δεν μιλάμε για την ΑΟΖ. αναφερόμαστε στην διαδικασία που έχει εκκινήσει για τις έρευνες σε Ιόνιο και θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Ενώ η όλη διαδικασία έπρεπε να «τρέχει» και να έχει τον χαρακτηρισμό «εθνικής προτεραιότητας» εν τούτοις είναι «χαρακτηριστικά αργές» και εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα για ποιο λόγο καθυστερούν οι διαδικασίες.
Στις 25/08 το defencenet.gr πρώτο έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης στην έναρξη του ουσιαστικού τμήματος της διαδικασίας που αφορά την προεπιλογή των εταιρειών που θα προεπιλεγούν για την διενέργεια των πρώτων ερευνών. Υπάρχει κάτι που δεν το κοινοποιούν στους Έλληνες πολίτες; Μήπως το «μακρύ χέρι» της τρόϊκα σαμποτάρει για ευνόητους λόγους, την έναρξη των ερευνών; Ή μήπως υπάρχει, μήπως ενδιαφέρον εγχώριου επιχειρηματικού ομίλου να καθυστερήσουν οι έρευνες; Και το τραγικό σε αυτή την περίπτωση δεν είναι οι κινήσεις του επιχειρηματικού ομίλου, το τραγικό είναι ότι βρίσκουν ενταπόκριση απ’ότι φαίνεται οι προσπάθειες τροχοπέδησης των ερευνών.
Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση και με το ίδιο ακριβώς ερώτημα επανέρχεται στο θέμα με άρθρο του ο Βασίλειος Κελεσίδης, εκλεγμένος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικής Πετρελαίου στο Πανεπιστήμιο Texas A&M στο Κατάρ, αλλά και βαθυς γνώστης του αντικειμένου.
Ο καθηγητής εκφράζει την ίδια απορία και αναφέρεται σε «ανεξήγητες καθυστερήσεις» που ανακύπτουν στο πρόγραμμα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ακόμα και στο Ιόνιο και θέτει και ζήτημα στελέχωσης των Επιτροπών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και βέβαια αυτό στομ οποιο αναφέρεται είναι πολύ σημαντικό: Ένας παλιός υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 είχε πει σε ομήγυρη κάποτε ότι «Όταν ήθελα να καθυστερήσω ή να ακυρώσω μία προσπάθεια που μου υπαγόρευαν επικοινωνιακοί λόγοι να την κάνω, τοποθετούσα ακατάλληλους ανθρώπους στις επιτροπές»! 100% αυθεντικό αυτό!
Ο Β. Κελεσίδης ως ειδικός στο θέμα προχωράει και σε προτάσεις αναφορικά με την άρση του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
Ας δούμε τα κυριότερα σημεία του άρθρου που έχει τίτλο «Πού οφείλεται η καθυστέρηση στην έρευνα υδρογονανθράκων;» ως έχει:

«Μετά από 16 χρόνια αδράνειας στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων επιτέλους κάτι φάνηκε να κινείται από το 2009.
Έκτοτε δρομολογήθηκαν αρκετές διαδικασίες, αλλά πάντα με μεγάλη καθυστέρηση. Ο σχετικός νόμος (4001/2011) δημοσιεύθηκε στις 22-8-2011! Έγινε μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που αφορούσαν τις προηγούμενες σεισμικές και γεωτρητικές έρευνες και έγινε η απεικόνιση σε διαδραστικό χάρτη προσβάσιμο από τον ιστότοπο του υπουργείου. Επόμενο άμεσο βήμα η ψηφιοποίηση όλων των δεδομένων και η διαθεσιμότητα στον χάρτη. Έγινε η προκήρυξη για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης (λήξη Μάρτιος). Υποβλήθηκαν προσφορές από 8 αξιόλογες εταιρείες. Η ανάδειξη του αναδόχου αναμενόταν τον Απρίλιο 2012 (!). Ατυχώς, ο τότε υφυπουργός και η «μεταβατική» κυβέρνηση δεν τόλμησαν να προχωρήσουν τη διαδικασία.
Είμαστε στον Αύγουστο και ακόμη περιμένουμε την ανάδειξη αναδόχου, ενώ μόλις πριν από 15 ημέρες υπήρξε ανακοίνωση για «ξεκλείδωμα» της διαδικασίας. Αλήθεια, ποια ήταν τα πραγματικά αίτια των καθυστερήσεων και έχουμε αντιληφθεί όλοι πόσο αποθαρρυντικές είναι για προσέλκυση επενδύσεων;
Η προκήρυξη «ανοιχτής πόρτας» (Ιωάννινα, Πατραϊκός και Κατάκολο) έληξε την 3η Ιουλίου 2012. Έγιναν προσφορές από 4 κοινοπραξίες (όπου πρωταγωνιστούν τα ΕΛ.ΠΕ. και η Ενεργειακή Αιγαίου) και από δύο μεμονωμένες εταιρείες. Αναμένουμε να μάθουμε το πότε θα γίνει η αξιολόγηση, με ποιους όρους, και εάν θα καταλήξουμε σε αναδόχους. Οπωσδήποτε μεσολάβησαν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις, υπήρξε αλλαγή της κυβέρνησης και αλλαγές των αρμοδίων υπουργών. Αναμέναμε στις προγραμματικές δηλώσεις να δοθεί ο αναλυτικός οδικός χάρτης των επόμενων βημάτων. Αντ’ αυτού ακούσαμε μία έκθεση ιδεών, με πολλά «θα», αλλά ελάχιστες δράσεις!
Δυστυχώς το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, και αναρωτιόμαστε αν όλα αυτά γίνονται σκόπιμα εξυπηρετώντας μη εθνικούς σκοπούς, ή απλά οφείλονται στην ανικανότητα της ελληνικής διοίκησης. Ο φορέας που θα κινούσε τάχιστα τις διαδικασίες (η ΕΔΕΥ Α.Ε.) έχει μπλοκαρισθεί για άγνωστες αιτίες. Από το 2004 αναφερόμασταν σε άρθρα μας στο θέμα αυτό. Άγνωστη είναι η τύχη με την προκήρυξη για μετάταξη υπαλλήλων (9-12-2011), ενώ η προκήρυξη για τη στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου πήρε δύο ανεξήγητες παρατάσεις έως τις 18 Μαΐου 2012. Γιατί όλες αυτές οι παρατάσεις; Ποιες καταστάσεις βόλευαν; Και εν τέλει, τι απέγινε με τις όποιες υποβληθείσες υποψηφιότητες;
Ο πρώην υφυπουργός (σ.σ.: Γ.Μανιάτης) υπήρξε άτολμος στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, ενώ εάν συνέχιζε ως όφειλε, η ΕΔΕΥ θα λειτουργούσε σήμερα. Αντί της δημιουργίας του φορέα αυτού με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με άριστα εκπαιδευμένο στελεχικό προσωπικό, υπάρχουν και λειτουργούν οι επιτροπές χωρίς μέλη με τη στόφα του «επιθετικού» επιχειρηματία που θα προωθήσουν κατάλληλα την «έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα». Ας ρίξουμε μια ματιά στην 5μελή επιτροπή «σοφών» της Κύπρου και ας πάρουμε μερικά μαθήματα.
Η τελευταία επιτροπή που συστήθηκε από τη νέα κυβέρνηση για την αξιολόγηση των προσφορών «ανοιχτής πόρτας» είναι 17μελής (!) με έντονα κομματικό χρώμα. Με εξαίρεση την αναπληρώτρια πρόεδρο της επιτροπής, οι υπόλοιποι δεν νομίζω να έχουν ποτέ «μυρίσει» πετρέλαιο, πολλώ δε μάλλον να γνωρίζουν τα πώς και τα γιατί των εξαιρετικά πολύπλοκων διαδικασιών που ονομάζονται γεωτρήσεις υδρογονανθράκων.
Δημοσιεύθηκαν οι «στρατηγικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων» για Κατάκολο και Πατραϊκό από τον Μάρτιο 2012 από ομάδα επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ και πρόσφατα η μελέτη για τα Ιωάννινα από ομάδα του ΕΜΠ. Οι πρώτες δύο είναι ξεχωριστές μελέτες, αποτελούνται εκάστη από πλέον των 480 σελίδων, με πολλές σελίδες να περιέχουν ακριβώς ίδιο κείμενο, με διαφοροποιήσεις σε ένα κεφάλαιο, χωρίς να θίγουν θέματα που μπορούν να προκύψουν από υπεράκτιες γεωτρήσεις! Η μελέτη για τα Ιωάννινα φαίνεται να μην επαναλαμβάνει τα ίδια και εστιάζει σε περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής.
Συνεχίζουμε να προχωράμε στο τεράστιο εθνικό θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, χωρίς στρατηγικό σχέδιο, χωρίς χρηματοδότηση, με προχειρότητα και συνεχιζόμενη κομματικοποίηση και στελέχωση των σημαντικών φορέων με κομματικά αρεστά πρόσωπα. Δυστυχώς, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία έδωσε ελπίδες στον ελληνικό λαό, αλλά οι κινήσεις υπήρξαν άτολμες, σχετικά αδιαφανείς και χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό, ενώ διαφαίνεται η συνέχιση της άτολμης και απελπιστικά αργής προσπάθειας από τη νέα ηγεσία.
Τι πρέπει να γίνει;
– Να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, κυρίως της στελέχωσης και λειτουργίας της ΕΔΕΥ Α.Ε,. με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια, με την απαραίτητη χρηματοδότηση, που θα τα βγάλει η εταιρεία πολλαπλάσια.
– Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου για τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις στα τρία οικόπεδα.
– Να δημιουργήσει η ΕΔΕΥ φάκελο προώθησης για όλες τις περιοχές προς εκμετάλλευση και να προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μάρκετινγκ των περιοχών αυτών για προετοιμασία των επόμενων παραχωρήσεων.
Σε όλα αυτά τα βήματα ας ακούσουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και τους παράγοντες της Κύπρου που τόσα έχουν πετύχει.
Εδώ και μία τριετία πίστεψα ότι ο κύβος ερρίφθη, αλλά δυστυχώς τώρα είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος, καθώς οι επόμενες απαιτούμενες κινήσεις του κράτους υλοποιούνται με εξαιρετικά αργό ρυθμό, ενώ είναι η εποχή της εγρήγορσης.»
Tα παραπάνω επινεβαιώνουν στο ακέραιο τον προβληματισμό μας και το ερώτημα είναι πως είναι δυνατον μια χώρα που πένεται – βασικά έχει χρεοκοπήσει – να καθυστερεί τις διαδικασίες σε ένα ζήτημα κεφαλιω΄δυος σημασίας για την ύπαρξή της. Μήπως γιατί η τρόϊκα δεν επιθυμεί να προχωρήσουν τώρα οι έρευνες για να πάρει «για ένα κομμάτι ψωμή» εν συνεχεία τα κοιτάσματα;
Για να μην αναφερθούμε στο περίδημο «Πετρέλαιο δεν υπάρχει» του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 στις Βρυξέλλες, όταν όλες οι εκθέσεις του USGS έδειναν τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικου αερίου από το τέλο του 2003…
Τμήμa ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή: http://on-news.gr

6 λάθη που κάνουν οι…


6 λάθη που κάνουν οι… υπερβολικά υγιείς

Προσέχετε υπερβολικά τη διατροφή σας, τρώτε μόνο οργανικά τρόφιμα, γυμνάζεστε πολύ και σφύζετε από υγεία; Αν ανήκετε σε αυτή τη σπάνια «ράτσα» των υπερβολικά υγιών ανθρώπων, δείτε ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που ενδεχομένως κάνετε…
Σας λείπει… ύπνος!
Σηκώνεστε από τα άγρια χαράματα για να πάτε για τρέξιμο ή για ποδήλατο; Μπορεί να νομίζετε πως αυτό είναι μια συνήθεια που ωφελεί την υγεία σας αλλά μάλλον την βλάπτει αν αναλογιστείτε, πως σας… λείπει ύπνος! Έρευνα του Medical Center του Bronx, απέδειξε πως οι άνθρωποι χρειάζονται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία τους ενώ λιγότερες ώρες ύπνου είναι συνδεδεμένες με υπέρταση, κατάθλιψη, διαβήτη και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Είστε εξαρτημένοι από τα φάρμακα;
Αν ανησυχείτε υπερβολικά για την υγεία σας, το σίγουρο είναι πως με το παραμικρό θα τρέχετε στον γιατρό ζητώντας του, φάρμακα και αντιβιώσεις που ενδεχομένως δεν χρειάζεστε. Με τον τρόπο αυτό ωστόσο, το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενεί σημαντικά, καθώς δεν του επιτρέπετε να πολεμήσει από μόνο του ιούς και μικρόβια ενώ παράλληλα οι αντιβιώσεις μπορεί να εξολοθρεύσουν και ωφέλιμα βακτήρια του οργανισμού σας. Αφήστε λοιπόν την συνταγογράφηση στα χέρια του γιατρού σας και επιτρέψτε στον οργανισμό σας να αντιδράσει φυσικά χωρίς τη δική σας «χημική» επέμβαση.
Φοβάστε τα μικρόβια (αλλά σε υπερβολικό βαθμό)
Όλοι φοβούνται τα μικρόβια και προσπαθούν να κρατήσουν ένα ευπρεπές επίπεδο υγιεινής στην καθημερινότητά τους, αλλά εσείς το παρακάνετε. Δεν βγαίνετε από το σπίτι χωρίς να έχετε μαζί σας ειδικό αντισηπτικό και μαντηλάκια απολύμανσης χώρου ενώ πλένετε τα χέρια σας με κάθε ευκαιρία. Και ενώ είναι καλό να αμύνεστε απέναντι στα μικρόβια, ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν πως ορισμένα μικρόβια δεν είναι τόσο βλαβερά για τον οργανισμό μας καθώς ενισχύουν τις άμυνές μας. Παρόλα αυτά, η υπερβολική «απολύμανση» στην οποία κάθε τρεις και λίγο υποβάλλετε τον εαυτό σας, βλάπτει και αυτούς τους οργανισμούς.
Νομίζετε πως ξέρετε περισσότερα από τον… γιατρό σας!
Το παντοδύναμο Internet έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή όλων μας. Απλά πληκτρολογούμε τα συμπτώματα και η διάγνωση βγαίνει αυτόματα στην οθόνη μας. Μήπως όμως έτσι καταργούμε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του γιατρού; Πολλές φορές η απροθυμία ή η έλλειψη χρόνου, μας οδηγούν στην αυτό-διάγνωση, που όμως, πέρα από απαράδεκτη είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το διαδίκτυο ή οι εμπειρικές γνώσεις να αντικαταστήσουν το ρόλο του γιατρού που θα σταθμίσει και άλλους παράγοντες που εμείς αγνοούμε.
«Υγιεινό» περιτύλιγμα δεν σημαίνει και υγιεινό φαγητό…
Στο supermarket κοιτάζετε διαρκώς τις ετικέτες των τροφίμων που αναγράφουν θερμίδες και με βάση αυτές επιλέγετε τι θα αγοράσετε. Ωστόσο, το «υγιεινό» περιτύλιγμα του προϊόντος δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι και απόλυτα υγιεινό έτσι ώστε να το εντάξετε στη διατροφή σας. Μπορεί επομένως κάποιο προϊόν να έχει λίγες θερμίδες αλλά να είναι πλούσιο σε λιπαρά ή αλάτι, καθιστώντας το έτσι απαγορευτικό για την υγεία και τη διατροφή σας. Άρα, αν είστε σχολαστικοί με την ανάγνωση, τουλάχιστον κάντε το σωστά.
Τα light προϊόντα δεν κάνουν πάντα καλό…
Στο κυνήγι της υγιεινής διατροφής με λίγες θερμίδες σίγουρα τα light προϊόντα θα είναι τα αγαπημένα σας. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που υπερκαταναλώνετε αναψυκτικά με λίγες ή καθόλου θερμίδες αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Ωστόσο, έρευνα που έγινε από την αμερικανική διαβητολογική εταιρία, απέδειξε, πως σε ομάδα ηλικιωμένων που έπιναν πολλά διαιτητικά αναψυκτικά, αναφέρθηκε αύξηση της περιφέρειας της μέσης τους έως και 5 φορές περισσότερο σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου τέτοια αναψυκτικά ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και υψηλά ποσοστά διαβήτη.
www.clickatlife.gr
Πηγή : http://on-news.gr

Η θέσπιση της ΑΟΖ ως κυρίαρχο θέμα


Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
Σε μια περίοδο που αναζητούμε μέτρα εξοικονόμησης σε πλαίσιο διαπραγμάτευσης, πρέπει να φροντίσουμε και το θέμα της ανάπτυξης. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με παθητικό τρόπο, όπως το περιμένουν οι περισσότεροι. Διότι η ανάπτυξη δεν γίνεται μόνο με οικονομίες άλλα και με στρατηγικές επενδύσεις. 

Επιπλέον αν τα μέτρα είναι μόνο και μόνο ενδογενή δεν μπορούν να ενισχύσουν το πεδίο δράσης. Αν αντιληφθούμε αυτά τα δεδομένα και θέλουμε να τα αλλάξουμε ριζικά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, διότι μόνο η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μπορεί να αποτελέσει ένα σοβαρό άνοιγμα για την ανάπτυξη της πατρίδας μας. 
Εξ ορισμού, λειτουργεί με εξωγενείς παράγοντες και η ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων, ανάλογα με αυτά που ανακάλυψαν το Ισραήλ και η Κύπρος, είναι γνωστά στις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες, μια που έχουν γίνει πάρα πολλές ανεπίσημες σεισμικές έρευνες. Και λόγω αυτών των στόχων μπορούμε να προσελκύσουμε μεγάλα ονόματα του τομέα για να βοηθηθεί άμεσα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός. Υπάρχει όμως το σοβαρότατο προαπαιτούμενο της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ, διότι δίχως αυτήν όλες οι επόμενες διαδικασίες καθυστερούν. 

Κατά συνέπεια, η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ είναι το κυρίαρχο θέμα για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της χώρας. Στην στρατηγική, ακόμα κι όταν υπάρχει πλαίσιο για στρατηγικό mix, πρέπει να θέτουμε σε μία βάση κοινή όλες τις προτεραιότητες και να δίνουμε έμφαση στην πιο σημαντική για να προωθηθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά. 

Τώρα, αυτό ακριβώς είναι και το θέμα της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ διότι θα είναι το στίγμα για όλους, ότι αρχίζουμε όντως επί του πρακτέου και την όλη διαδικασία, συνεπώς θα μας εμπιστευτούν σε μια χειροπιαστή βάση. Ο ίδιος ο λαός μας θα καταλάβει με αυτήν την κίνηση ότι οι πολιτικοί μας, στο υψηλότερο επίπεδο, δεν τον αφήνουν στο έλεος του θεού, και υλοποιούν επιτέλους το όραμα του έθνους. Οι πρώτες επιπτώσεις θα είναι και ψυχολογικές και οικονομικές διότι όταν διαθέτεις μια ΑΟΖ, και συγκεκριμένα τη δεύτερη μεγαλύτερη της Μεσογείου, με τα αναμενόμενα αποθέματα που έχεις, δεν είναι μια μικρή υπόθεση να την ανοίξεις κι ούτε μια στρατηγική λεπτομέρεια. 

Όσον αφορά τα ακριτικά νησιά μας θα κατανοήσουν ότι τους δίνουμε πια την πρέπουσα σημασία. Διότι όταν έχεις πρόσβαση στο φως και δεν το ανάβεις παραμένεις στο σκοτάδι. Τώρα ήρθε επιτέλους η στιγμή λόγω της όλης προμελέτης που έχει γίνει να δούμε όλοι μας το θέμα της ΑΟΖ ως κυρίαρχο και να επικεντρωθούμε αποκλειστικά σε αυτό για να ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ άμεσα. 


http://www.lygeros.org/articles?n=10062&l=gr

30 Αυγ 2012


Να γιατί δεν γκρέμισαν την ακρόπολη!


Η παρακάτω επιστολή αποδεικνύει τον λόγο που οι

 χριστιανοί δεν γκρέμισαν την ακρόπολη.

Δεν μας έκαναν καμμία χάρη. Ενήργησαν μόνο προς το

 συμφέρον τους!
Tiedosto:AkropolisAthens.jpg


Επιστολή σταλμένη στον Άγιο Αυγουστίνο από τον Πάπα Γρηγόριο, με ημερομηνία 17 Ιουνίου του 601. Η επιστολή αυτή μεταφέρθηκε από τη Ρώμη στη Βρετανία από τον Επίσκοπο Μελίτωνα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΙΛ & ΜΑΡΚ Π. ΝΤΟΝΕΛΥ 

«Ανησυχούμε σφόδρα, καθώς μετά την αναχώρηση των αδελφών μας... δεν έχουμε λάβει καμία είδηση σχετικά με την επιτυχία του τα ξιδιού. Όταν, επομένως, ο Παντοδύναμος Θεός σε παραδώσει στον ευσεβέστατο Επίσκοπο Αυγουστίνο, αγαπητό εν Χριστώ αδελφό, πες του ότι αποφάσισα, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, σχετικά με το ζήτημα της Αγγλίας. Οι εδωλολατρικοί  ναοί στο έθνος αυτό δεν πρέπει να καταστραφούν όμως, ας καταστραφούν τα είδωλα που βρίσκονται εντός τους - ας προετοιμαστεί Αγιασμός και ας ραντιστούν με αυτόν οι εν λόγω ναοί, ας χτιστούν Αγίες Τράπεζες και ας τοποθετηθούν εκεί ιερά λείψανα. Γιατί, εαν οι ναοί αυτοί είναι καλά χτισμένοι, είναι απαραίτητο να μετατραπούν και από τη λατρεία του διαβόλου να χρησιμοποιηθούν στην υπηρεσία του αληθινού Θεού... και το έθνος, βλέποντας ότι οι ναοί του δεν καταστρέφονται, ίσως να απορρίψει τα σφάλματα που ενστερνίζεται και να γνωρίσει και να λατρέψει τον αληθινό Θεό και με μεγαλύτερη άνεση να πλησιάσει μέρη τα οποία είναι ήδη γνώριμα. Και επειδή έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σφαγή πολλών βοδιών σε θυσίες προς τους διαβόλους, πρέπει να ξεχρεωθεί το σφάλμα επιδεικνύοντας κάποια περισυλλογή. Ας γιορτάσουν με περισυλλογή και θρησκευτική νηστεία και να πάψουν να προσφέρουν κτήνη στο διάβολο αλλά να θυσιάσουν αγελάδες για να δοξάσουν το Θεό και να ευχαριστήσουν τον Παντοδότη για όλα όσα τους συντηρούν. Γιατί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αδύνατο να διαγραφεί το παραμικρό μεμιάς από τα αγύριστα κεφάλια τους... γιατί αυτός που επιχειρεί να ανέλθει στα ανώτατα επίπεδα, το πετυχαίνει με βήματα, όχι με άλματα.
Πριν ακόμη βεβαιωθεί ότι ο Αυγουστίνος έφτασε στην Αγγλία, ο Πάπας ρωτά να μάθει νέα του. Παρ' ότι είναι απίθανο οι συνεργάτες σας να δολοφονηθούν από συμμορίες ληστών όταν τους στείλετε για μια δουλειά, είναι θετικό γι' αυτούς να γνωρίζουν ότι τους σκέφτεστε, όμως αποφύγετε να φανείτε πιεστικοί.
Κατά δεύτερο, ο Πάπας γνωρίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή και δεν την αποδέχονται εύκολα, ειδικά όταν μιλάμε για σημαντικά θέματα στη ζωή, όπως η θρησκεία ή η εργασία. Ποτέ να μην επιμένετε όλα να αλλάξουν αμέσως. Η ταυτόχρονη προώθηση υπερβολικά πολλών αλλαγών θα κάνει τους ανθρώπους σας να αισθανθούν ότι απειλούνται. Εφόσον είναι απαραίτητη κάποια αλλαγή, εφαρμόστε τη σταδιακά και ενσωματώστε τη στις υφιστάμενες εργασιακές δομές.
Προφανώς, η παραπάνω επιστολή προς τον Άγιο Αυγουστίνο πρέπει να στάλθηκε μόλις μία ή δύο ημέρες πριν φτάσει στον Πάπα μια επιστολή από τον Άγιο Αυγουστίνο. Μόλις πέντε ημέρες αργότερα, στις 22 Ιουνίου του 601, μια νέα επιστολή στάλθηκε στον Άγιο Αυγουστίνο, απαντώντας σε μία σειρά ερωτημάτων που είχε υποβάλει στον Πάπα.
Πηγή: http://ermionh.blogspot.gr
Επιλογή : Ηλίας Κ.

Ρεπορταζ της Βουλγαρικης τηλεορασης btv για τα Σκόπια


Είναι να γελάει... και το παρδαλό κατσίκι...!!!

28 Αυγ 2012

Οι αλβανοί εξτρεμιστές ετοιμάζονται... Εσύ;


Οι αλβανοί εξτρεμιστές ετοιμάζονται... Εσύ Έλληνα είσαι έτοιμος;;; Ήρθε η ώρα να γίνεις πολίτης - οπλίτης.


Οι αλβανοί εξτρεμιστές ετοιμάζονται...
Εσύ Έλληνα είσαι έτοιμος;;; Ήρθε η ώρα να γίνεις πολίτης - οπλίτης.
Σοκ προκάλεσε πριν λίγες μέρες το βίντεο που γυρίστηκε εντος της ελληνικής επικράτειας από ομάδα αλβανών εξτρεμιστών που πολυβόλησαν την σημαία με καλασνικοφ και μετά την έκαψαν φωνάζοντας ότι ‘’έτσι θα σας κάψουμε Έλληνες’’.

Όλοι φυσικά γνωρίζαμε για τις κινήσεις ακραίων ισλαμιστών διαφόρων εθνοτήτων εντος και εκτός των συνόρων μας, και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα τον μαχών στην Συρία και την επίσημη ενεργοποίηση και πάλι του UCK, όλα αυτά τα γεγονότα οξύνθηκαν στο εσωτερικό της χωράς μας .

Εγκληματικές ενέργειες από ισλαμιστές σε βάρος ελλήνων, πολλές ένοπλες και όλες θανατηφόρες. Φυσικά δεν έχουμε ακόμα δει θρησκευτικά εγκλήματα όμως είχαμε την σύσταση της "πακιστανικής αστυνομίας" όπως δήλωσε ο Σαγιεντ Τζαλίμ. Ένα βήμα λοιπόν πριν την επιβολή της σαρίας σε μέρη που ελέγχουν οι ίδιοι.

Μην έχετε αυταπάτες, οι ισλαμιστές ακόμα και αν έχουν διαφορετική εθνική ταυτότητα είναι πάνω από όλα ισλαμιστές, έχουν διαφορετικά ίσως συμφέροντα αλλά ο σκοπός είναι να εξαφανίσουν την Ελλάδα εθνικά και φυλετικά, και πολιτισμικά να μας εξοντώσουν...

Έχουν ένοπλες ομάδες και θύλακες συμφωνά με τον έγκριτο στρατιωτικό αναλυτή και διεθνολόγο κ. Δρουγο :«σύμφωνα με στοιχεία που έχω δει για τις βαλκανικές χώρες, προερχόμενα από σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών, εκτιμάται ότι οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές στα βαλκάνια είναι γύρω στους 3000.

Οι πιο πολλοί φανατικοί ισλαμιστές βρίσκονται στο Κόσσοβο, τα Σκόπια, τη Βοσνία. Στην Ελλάδα οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές υπολογίζονται στους 300, αλλά υπάρχουν και άλλου θύλακες ικανοί να αναβαθμιστούν σύντομα. Πρόκειται για άτομα με δογματική και τζιχαντική συμπεριφορά».

Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε το μέγεθος τους εσωτερικού κινδύνου που έχουμε. Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή αφουγκράζεται όλα τα παραπάνω και νιώθει το τεράστιο βάρος που φέρει. Ίσως το να προτείνουμε κάτι, ή θα πέσει στο κενό ή θα αγνοηθεί από όλους. Άλλωστε ο κύριος Δένδιας δήλωσε ανοιχτά ότι θα πατάξει τα τάγματα εφόδου. Δεν μας είπε όμως τι θα κάνει με τις ομάδες αυτοκτονίας όλων αυτών.

Θα μας πουν ακραίους απαντούμε... Οι ακραίες καταστάσεις και συγκυρίες απαιτούν ακραία μέσα. Ναι, να ναρκοθετηθούν τα σύνορα, να αναλάβει την φύλαξή τους ο στρατός όπως πάντα και αν προκαλείται από αυτούς ή από τους απέναντι "φίλους", μετά από προειδοποιήσεις να ανοίγει ακόμα και πυρ και όσους συλλαμβάνει να τους επαναπροωθει ο ίδιος άμεσα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Ναι, να χτιστεί τείχος στα σύνορα με 4 σημεία εισόδου και όποιος δοκιμάσει να μπει από άλλο σημείο θα συνεπάγεται οτι θέλει να κάνει κακό στην χώρα μας και να εκτελείται επί τόπου.

Στους ήδη υπάρχοντες προτείνουμε άμεσες απελάσεις και κανένα κέντρο φιλοξενίας, ότι λέει η συμφωνία Δουβλινο2 που όλοι εφαρμόζουν σε εμας και εμείς σε κανέναν και αν υπάρξει αντίρρηση από τους "απέναντι" προχωρούμε σε άμεση ενεργοποίηση των 12 μιλίων σε γη, αέρα και θάλασσα για να δουν πως είναι η θηλιά στο λαιμό.

 http://patriotikipolitofilaki.blogspot.gr
Πηγή: http://katinapoume.blogspot.com/2012/08/blog-post_6058.html#ixzz24rXbf4Cr

Οριστικά εκτός South Stream η Ελλάδα!


 – Ποιος θα πληρώσει για το έγκλημα;

Η αποδόμηση του σημαντικότερου – και μάλλον μοναδικού – επιτεύγματος της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή που εκτελέστηκε με «μικροχειρουργικό» τρόπο από την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, είχε ως αποτέλεσμα η Ρωσία οριστικά και τελεσίδικα να εγκαταλείψει την Ελλάδα ως μέρος της διαδρομής του μεγαλύτερου αγωγού φυσικού αερίου που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ευρώπη του South Stream.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα (σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε και στην Ισβέστια), η απόφαση σε ότι αφορά την Ελλάδα είναι οριστική αφού ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά έδειξαν ενδιαφέρον αναθέρμανσης των σχεδίων που πολεμήθηκαν από τις ΗΠΑ και κατά πολλούς αυτή ήταν η αιτία που οδήγησαν στην πτώση την κυβέρνηση Καραμανλή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξει άλλη μία αλλαγή στον σχεδιασμό, με την Ουγγαρία να μένει εκτός και την Κροατία να εισέρχεται στην κοινοπραξία.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες του Ματ Μπράϊζα, υφυπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ, παντρεμένου με Τουρκάλα. που έδωσε τον «υπέρ πάντων αγώνα» για να να ακυρωθεί η ελληνορωσική ενεργειακή συμφωνία; Υπουργός Ανάπτυξης και τότε ο Κ.Χατζηδάκης…
Πάντως, επειδή από την ΕΕ και τις ΗΠΑ ασκούνται πιέσεις και στην Κροατία να μην συμμετάσχει στις χώρες-συνδέσμους του αγωγού, υπάρχει η λύση του Μαυροβουνίου, το οποίο ελέγχεται 100% από την Ρωσία για να αποτελέσει το πέρασμα προς την Ιταλία.
Οι δυτικές πιέσεις είχαν ως αποτέλεσμα εκτός από την Ελλάδα να ματαιωθεί το σχέδιο της Gazprom να εξαγοράσει το 50% της εγκατάστασης εμπορίας φυσικού αερίου Central European Gas Hub (CEGH) στην Αυστρία και κατ’αυτό τον τρόπο να παύσει το ρωσικό ενδιαφέρον για την Αυστρία.
Αυτή τη στιγμή η Gazprom εξασφαλίζει το 25% των ευρωπαϊκών εισαγωγών φυσικού αερίου.
Έτσι η Ελλάδα από ενεργειακός κόμβος περνά στο περιθώριο των εξελίξεων αφού φυσικά έχουν χρεοκοπήσει πριν καν ξεκινήσουν να κατασκευάζονται οι αγωγοί ITGI και Nabucco και φτάσαμε τώρα να «αρκούμαστε» στον επαρχιακό TAP!
Εύκολα γίνεται αντιληπτό το τι χάνει η χώρα και ειδικάη περιοχή της Ηπείρου από την οποία θα ξεκινούσε ο αγωγός προς τη Νότιο Ιταλία με υποθαλάσσια σύνδεση. Ποιος θα λογοδοτήσει για το έγκλημα σε βάρος της χώρας (το οποίο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν περιλάβουμε και την ακύρωση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης)…
Πάντως υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καν υποθαλάσσιος αγωγός και μεσω της Σλοβενίας να καταλήγει στην βόρειο Ιταλία. Πάντως όσο και αν οι πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι «η Ελλάδα είναι εκτός» θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αν η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ καταλήξει σε ρωσικά χέρια. Αυτό λέει η λογική…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή: http://on-news.gr

Όταν η Μέρκελ αντάλλαζε χαμόγελα με τους νεοναζί;

28-08-2012 στις 17:100

Βρισκόμαστε στη Γερμανία, τέλη Αυγούστου του 1992... Το τοίχος του Βερολίνου έχει πέσει εδώ και δύο χρόνια, με το ανατολικό κομμάτι της χώρας να βρίσκεται στο αποκορύφωμα μιας «άγριας» και απότομης δημοσιονομικής προσαρμογής, μετά από πέντε δεκαετίες εφαρμογής του σοσιαλιστικού μοντέλου.

Απώτερος στόχος η μετάβαση στην οικονομία της αγοράς, και η συνταγή γνωστή, αφού εφαρμόστηκε σε όλο το πρώην ανατολικό μπλοκ: Λιτότητα, κλείσιμο κρατικών εταιριών, χαμηλοί μισθοί, περικοπές κρατικών επιδομάτων.

Τα αποτελέσματα αυτής της συνταγής δεν αργούν να φανούν: Η φτώχεια και η ανεργία έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και η έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια δίνει τη θέση της στις ελπίδες για ευημερία όλων των περιοχών της ενιαίας Γερμανίας, που γέννησε η πτώση του τοίχους του Βερολίνου.

Οι νέοι, τα μεγάλα θύματα αυτής της πολιτικής, απογοητευμένοι από τις πολιτικές λιτότητας αρχίζουν να μετακινούνται προς την ακροδεξιά ( δύο μόλις χρόνια μετά την πτώση του τοίχους η Αριστερά στη Γερμανία ήταν πρακτικά ανύπαρκτη) και τα συνθήματα της.

Οι πόλεις της Ανατολικής Γερμανίας έμοιαζαν με καζάνι που βράζει και οι μετανάστες γίνονται τα πρώτα θύματα της λαϊκής οργής.

Στις 22 Αυγούστου ξεσπούν άγριες ταραχές σε μία συνοικία της πόλης Ροστόκ όπου έμεναν μετανάστες και ρομά. Ακροδεξιοί με τη βοήθεια ντόπιων κατοίκων επιτίθονται με βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους μετανάστες και το κακό δεν αργεί να γίνει.

Οι δρόμοι της συνοικίας μετατρέπονται σε πεδίο μάχης, με την αστυνομία να καταφέρνει να επαναφέρει την τάξη μόνο μετά από δύο ημέρες.

Η τότε κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ, αναθέτει σε μία φέρελπι πολιτικό και υπουργό Νεότητας την αποστολή να κατευνάσει τα πνεύματα: Τη γνωστή σε όλους μας, Άνγκελα Μέρκελ.

Εξ' ού και ή φωτογραφία που την αποθανατίζει να ανταλλάζει χαμόγελα με Γερμανούς νεοναζί, ή «αγανακτισμένους νέους» όπως τους αποκαλούσαν τότε στη Γερμανία.

Παρά το γεγονός ότι κατ' ουσίαν η ίδια η Μέρκελ διαχειρίστηκε την χειρότερη έξαρση ρατσισμού – όπως έχει χαρακτηριστεί από τα Μέσα Ενημέρωσης- στη Γερμανία από την περίοδο που είχαν την εξουσία στα χέρια τους οι ναζί, δεν φαίνεται να κατάλαβε το πόσο αλληλένδετη είναι η στροφή του εκλογικού σώματος προς την άκρα δεξιά με τις πολιτικές σκληρής λιτότητας που κατά καιρούς εφαρμόζονται.

Στις ημέρες μας, η Γερμανίδα καγκελάριος με το να πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα επιβάλλοντας επί της ουσίας όλο και πιο σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και βίαιης εσωτερικής υποτίμησης, ακολουθεί ακριβώς τον ίδιο το δρόμο που ακολούθησε η κυβέρνηση της τότε, και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ορατά.

Η Χρυσή Αυγή μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια των μνημονίων... ανέτειλε για τα καλά. Όχι μόνο βρέθηκε στο κοινοβούλιο, αλλά έχει και λόγο στη δημόσια συζήτηση, ο αρχηγός της, οι βουλευτές της και τα μέλη της κάνουν αισθητή την παρουσία τους, καπηλεύονται υπαρκτά προβλήματα -όπως η μετανάστευση- για να επιβάλουν τις θέσεις τους, αλλά και επιτίθενται τόσο φραστικά, όσο και σωματικά, σε όποιον έχει το... θράσος να αρθώνει μία διαφορετική άποψη από αυτούς.

Και το χειρότερο; Εικόνες όπως η επίθεση του Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλη και τη Ρένα Δούρου, τα μαζικά λιντσαρίσματα κατά μεταναστών, τον αρχηγό τους όλο περηφάνια να δηλώνει το πόσο σιχαίνεται το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και να υπερθεματίζει τον ρόλο των «ταγμάτων ασφαλείας» του κόμματος του, δεν τείνουν απλά να γίνουν καθημερινότητα: Έγιναν ήδη.
Πηγή: http://on-news.gr

Φακελώστε ηλεκτρονικά τους Έλληνες


Εντολή τρόικας στα μέτρα Οκτωβρίου. Φακελώστε ηλεκτρονικά τους Έλληνες με συνοπτικές διαδικασίες!!!

Προχωρεί ολοταχώς το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων με την “αθώα” Κάρτα του Πολίτη - Γερμανικός κολοσσός πήρε την δουλειά στη χώρα μας.
Ένα ακόμη βήμα για να γίνουμε γερμανική αποικία χάνοντας οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα, γίνεται με... το «φακέλωμα» όλων μας από την αθώα φαινομενικά «κάρτα του πολίτη».
Ο «Μεγάλος αδελφός», όπως τον οραματίστηκε ο Όργουελ εγκαθίσταται πλέον στην Ελλάδα ώστε κάθε Έλληνας πολίτης να είναι εκτεθειμένος σε τράπεζες, αστυνομία, εφορίες ή ακόμη και ιδιώτες μέσω των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων που θα αντικαταστήσουν τα παλιά δελτία ταυτότητας.

Και γύρω από τον Έλληνα «Big Brother» έχει στηθεί ήδη ένας τρελός χορός εκατομμυρίων ευρώ με πρωταγωνιστές μία ιαπωνική εταιρεία και το γερμανικό εθνικό τυπογραφείο, που με τη βοήθεια των γνωστών-αγνώστων Ελλήνων μεσαζόντων συγκρούονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τη δουλειά γιατί «τα λεφτά είναι πολλά, Άρη μου».
Και βέβαια, ήδη έχουν πάρει κεφάλι στη σύγκρουση οι Γερμανοί…
Η κάρτα του πολίτη, δηλαδή οι νέου τύπου ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελούν το ψηφιακό αποτύπωμα του κάθε Έλληνα.
Πέρα από τα βασικά στοιχεία του κάθε πολίτη που θα υπάρχουν σ’ αυτή τη νέα ταυτότητα (ημερομηνία γέννησης, πατρώνυμο, χρώμα οφθαλμών κλπ) θα εμπεριέχονται και στοιχεία όπως ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ, ο Αριθμός Δημοτολογίου και πολλά άλλα στοιχεία που παραβιάζουν τα ατομικά δεδομένα του κάθε πολίτη.
Πληροφορίες κάνουν λόγο και για ενσωμάτωση ενός τσιπ μνήμης χωρίς επαφή, που σημαίνει ότι θα διαβάζεται χωρίς να εισάγεται σε κάποια συσκευή.
Το τσιπάκι χωρίς επαφή θα είναι εξατομικευμένο εκ των προτέρων και θα ενσωματώνεται στο σώμα της κάρτας κατά τη διαδικασία παραγωγής της.
Σε πρώτη φάση τη δουλειά επρόκειτο να πάρει η ιαπωνική εταιρεία Toppan Printing Co Ltd και μάλιστα είχε συνάψει μια πρώτη συμφωνία με την κυβέρνηση της ΝΔ το Δεκέμβρη του 2005 αλλά στο παιχνίδι μόλις έγινε γνωστό το γεγονός αυτό μπήκε ο ιδιωτικός γερμανικός κολοσσός Gieseke und Devrient και από την άλλη η κρατικοποιημένη πλέον Bundesdruckerei.
Κι εκεί αρχίζει το μεγάλο παιχνίδι αφενός για το «φακέλωμα» όλων μας και αφετέρου για το ποιοι θα πάρουν τα λεφτά αυτού του «φακελώματος». Αλλά και τα προνόμιά του.
Αλλά για όλη αυτήν την συγκλονιστική ιστορία που κρύβεται επιμελώς από τις κρατικές υπηρεσίες, το newsbomb.gr θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις.
elthraki.gr
Πηγή: http://katinapoume.blogspot.com/2012/08/blog-post_9083.html#ixzz24r984XGx

Απολογούμενοι στους θερμοκέφαλους

28/08/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όλοι γνωρίζουμε πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έδωσαν την ψήφο τους στη «Χρυσή Αυγή» δεν είναι οπαδοί του ναζισμού.

Ήταν κι’ αυτή μια ψήφος αντίδρασης, όπως και χιλιάδες άλλες που δόθηκαν σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης – νεοπαγή ή εμπλουτισθέντα μέσω διαρροών.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι όλοι όσοι ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα θέλουν να δουν να ακονίζονται οι ξιφολόγχες, όπως απείλησε προχθές ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής».

Επομένως, οι κραυγές που ακούστηκαν στις Θερμοπύλες δεν είχαν ως στόχο το σύνολο των εκλογέων που εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους σε «τάγματα εφόδου».

Είναι προφανές ότι οι αντικοινοβουλευτικές κραυγές απευθύνονταν στους «θερμόαιμους» οπαδούς, που περίμεναν περισσότερη «δράση» (ίσως και εντός κοινοβουλίου) και πιθανόν να κατηγορούν τον αρχηγό και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για… συμβιβασμό με το κατεστημένο.

Γι’ αυτό και με μεγάλη ευκολία και άφατη ικανοποίηση, αποδέχθηκαν τον «τίτλο» περί ταγμάτων εφόδου.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα διαμαρτύρονταν, θα αντιδρούσαν, θα απέρριπταν τον χαρακτηρισμό.

Ειδικά η φράση «αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα» και «νιώθουμε μια αηδία και μια σιχασιά», υποκρύπτει απολογητική διάθεση έναντι των «απέξω οπαδών».

Η αλήθεια είναι πως στις Δημοκρατίες υπάρχουν κανόνες. Και τα κοινοβούλια λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες.

Και επομένως, αυτά που γίνονται στους δρόμους και στις συγκεντρώσεις δεν γίνονται ανεκτά μέσα στο κοινοβούλιο.

Αυτό σημαίνει πως αν περίμεναν κάτι διαφορετικό οι εκτός κοινοβουλίου θερμοκέφαλοι, προφανώς διαψεύστηκαν.

Από όσο γνωρίζουμε, όμως, τα ηγετικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής» προεκλογικά υποστήριζαν πως θέλουν να μπουν στη Βουλή «για να τα κάνουν λίμπα»!

Και όσο αυτό δεν συμβαίνει, νιώθουν την αδημονία του φιλοθεάμονος κοινού και προσπαθούν με κάποιον τρόπο να απαντήσουν, να απολογηθούν.

Διαπιστώνοντας μάλιστα πως εντός κοινοβουλίου νιώθουν άβολα επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κοινού τους, δηλώνουν έτοιμοι να το εγκαταλείψουν.

Τι θα πει «αν θέλουν το εγκαταλείπουμε (σ.σ. το κοινοβούλιο) ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος»;

Ποιοι «αν θέλουν»; Ποιοι, εκτός από τους οπαδούς τους, που φαίνεται ότι πιέζουν και καταγγέλλουν τους εκπροσώπους τους για… κοινοβουλευτικό κομφορμισμό;

Η αλήθεια είναι πως ένα κόμμα δεν μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά σε ένα θέμα, όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης.

Πρέπει να ασχολείται και με άλλα ζητήματα και να συμβάλλει με την παρουσία, τον λόγο και τις παρεμβάσεις του στη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Και βέβαια, όταν κάποιοι αισθάνονται άβολα μέσα στο κοινοβουλευτικό σύστημα και το δηλώνουν, δηλώνουν συγχρόνως και εχθροί της Δημοκρατίας.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πάνω από 400 χιλιάδες Έλληνες που επιθυμούν την κατάργηση της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού – πιστεύω πως όχι.

Αλλά ακόμη και αν συμβαίνει αυτό, η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επιβληθεί.

Πηγή: www.elzoni.gr

Τελικά τα χρειαζόμαστε τα 31 δις ευρώ ή όχι;

27/08/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι αδύνατον να δεχθούμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και κάποιοι βουλευτές και στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού, δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

Διότι δεν είναι δυνατόν να περίμενε κανείς πως οι δανειστές μας θα έβγαιναν ξαφνικά για να υποστηρίξουν πως είναι έτοιμοι να δώσουν νέα δάνεια, ενώ γνωρίζουν – όλοι το γνωρίζουμε – πως η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε για να πείσει ότι θα πράξει όλα τα αναγκαία για να κερδίσει από μόνη της τα προς το ζην.

Ούτε είναι δυνατόν να δεχθούμε πως είμαστε τελικά ο ομφαλός της Γης, ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω μας, ότι οι άλλοι δεν έχουν λαούς, κοινοβούλια, εσωκομματικές και εθνικές εκλογές.

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με ξένους αξιωματούχους, ακούγονται τα πιο απίθανα πράγματα.

Αυτό που κυρίως επαναλαμβάνεται – εξαιρουμένου του ΚΚΕ που επιθυμεί έξοδο από την ΕΕ – είναι πως η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει κατάργηση της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής των μνημονίων (κάτι που θα επιθυμούσαμε όλοι, αλλά κακή τη μοίρα βρεθήκαμε στην ασφυκτική αγκαλιά της τρόικας και λάβαμε ήδη οκτώ δόσεις δανείων) και στάση πληρωμών για δύο χρόνια, ώστε να υπάρξει λογιστικός έλεγχος των δανείων.

Υποστηρίζουν, βέβαια, ότι αυτό πρέπει να γίνει με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών, ώστε να μην θεωρηθεί μονομερής ενέργεια που θα οδηγούσε τη χώρα αυτόματα εκτός ευρώ.

(Με βιβλικές συνέπειες για τους αδυνάμους, διότι, όπως σωστά υποστήριξε ο Φώτης Κουβέλης, οι άλλοι, οι έχοντες, έχουν τρόπους να ξεπεράσουν την κρίση).
Στο ερώτημα ωστόσο, τι θα γίνει στην περίπτωση που οι δανειστές δεν δεχθούν, βρισκόμαστε στο «απορία ψάλτου, βηξ». 

Ή στη διαβεβαίωση ότι… θα δεχθούν, διότι είναι… αναγκασμένοι!

Υποστηρίζουν δηλαδή πως και εμείς θα προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών και αυτοί θα δώσουν τη δόση των 31 δις ευρώ!
Αλλά, λένε, ακόμη και αν δεν μας τα δώσουν αυτά τα έρημα τα 31 δις ευρώ, δεν τα χρειαζόμαστε!

Διότι, λένε, αυτά θα πάνε κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Θα τα πάρουν δηλαδή οι τραπεζίτες και επομένως δεν πρόκειται να πάνε στον λαό.

Κάνουν δηλαδή ότι δεν καταλαβαίνουν πως αν οι τράπεζές μας δεν ανακεφαλαιοποιηθούν, θα βάλουν λουκέτο. Και επομένως, θα εξανεμιστούν όλες οι εναπομείνασες οικονομίες των Ελλήνων (που δεν είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό), ενώ φυσικά δεν θα υπάρξει η δυνατότητα για δανεισμό των επιχειρήσεων – οπότε θα εξανεμιστεί οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης.

Λένε επίσης πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εγκατέλειψαν και την εξαγγελία της επαναδιαπραγμάτευσης και αυτή της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μα αν έχει εγκαταλειφθεί η επαναδιαπραγμάτευση, τότε τι είναι αυτό που γίνεται τώρα και μάλιστα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο;

Για ποιο λόγο δηλαδή ο Σαμαράς συναντήθηκε με Γιουνκέρ, Μέρκελ και Ολάντ και ο Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Ολάντ; Για να γίνονται ταξιδάκια ή για να ανταλλάσσονται φιλοφρονήσεις;

Αν είχε ληφθεί απόφαση για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, για ποιο λόγο να συμβούν όλα αυτά;

Όσο για το αίτημα της επιμήκυνσης, είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη ακολουθείται μια διαδικασία.

Γι’ αυτό και το θέμα ετέθη στον Γιουνκέρ, ο οποίος, σύμφωνα με το Μνημόνιο, είναι ο εκπρόσωπος της τρόικας στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Οι συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες σκοπό είχαν να αποκαταστήσουν το κλίμα και να δημιουργηθούν (επιτέλους) σχέσεις εμπιστοσύνης. 

Η Ελλάδα έχει πέσει στον γκρεμό και κρατιέται από ένα ισχνό κλαδάκι. 

Και μάλιστα με την βοήθεια όλων εκείνων που έδωσαν μάχη για να βρεθεί ο Παπανδρέου στην εξουσία, χαρίζοντάς του μια διαφορά δέκα μονάδων, και οι οποίοι με μεγάλη ευκολία βρέθηκαν τώρα σε άλλα (επαναστατικά) κόμματα – ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή – χωρίς να διδαχθούν τίποτε από το παρελθόν των υποσχέσεων και των ψεμάτων.

Είναι απορίας άξιο πώς οι ίδιοι άνθρωποι που την έπαθαν με τον Παπανδρέου, δείχνουν διατεθειμένοι να την ξαναπάθουν με τους (άξιους) διαδόχους του!

Χωρίς καν να τους ρωτούν αν τελικά τα χρειαζόμαστε ή όχι τα 31 δις ευρώ και αν έχουν κάποιο σχέδιο για την περίπτωση που οι απαιτήσεις τους δεν θα γίνουν αποδεκτές, με αποτέλεσμα την άτακτη χρεοκοπία της χώρας, την επιστροφή στην ανταλλακτική οικονομία και την επικράτηση εμφυλιοπολεμικών συνθηκών. 

Όταν θα συμβεί αυτό, το μόνο που δεν θα έχουμε πετύχει είναι η έξοδος από το Μνημόνιο.

Όλα όσα εκ των υστέρων λέγονται, θα είχαν αξία αν είχαν γίνει τα δέοντα για να εμποδιστεί ο Παπανδρέου να μας οδηγήσει στο Μνημόνιο.

Διότι άλλο Οκτώβριος του 2009, άλλο Μάιος του 2010 και άλλο Αύγουστος του 2012…

Πηγή: www.elzoni.gr

Μουσουλμανικά Τάγματα Εφόδου στο Σύνταγμα

Μουσουλμανικά Τάγματα Εφόδου στο Σύνταγμα (βίντεο)

27-08-2012 23:47:29
Ένα πραγματικά απίστευτο και με πολλά μηνύματα για το μέλλον της χώρας μας βίντεο δημοσιεύτηκε το Σάββατο με αντικείμενο αυτά που δεν έδειξαν τα ΜΜΕ από την διαδήλωση των φανατικών ισλαμιστών Πακιστανών και των Ελλήνων «συναγωνιστών» τους.
Πιο συγκεκριμένα στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι αλλοδαποί να φωνάζουν και να αλλάζουν συνθήματα τα οποία ουδείς μπορεί να καταλάβει με τους Έλληνες συναγωνιστές τους να βρίσκονται στην άκρη της διαδήλωσης.
Δυστυχώς όμως για αυτούς τα θρησκευτικά αισθήματα των αλλοδαπών δεν συμβαδίζουν με το ιδεολογικό υπόβαθρο των Ελλήνων αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στην διαδήλωση με αποτέλεσμα όπως φαίνεται στο 0.29 ορισμένοι από αυτούς να γευτούν την μουσουλμανική φιλοξενία που τους επιφύλαξαν οι φίλοι και συναγωνιστές τους. Βλέπετε όπου δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με κάποιες ιδέες υπερέχει ο ξυλοδαρμός όπως ισχύει στις χώρες από όπου προέρχονται οι αλλοδαποί.
Στο 1.25 ο απορημένος για την μουσουλμανική φιλοξενία αντιεξουσιαστής μεταφέρεται υπό την προστασία ορισμένων πίο «μυαλωμένων» Πακιστανών αφού οι σύντροφοι τους την είχαν κάνει….λαγοί. Μερικά λεπτά αργότερα (2.35) οι χιλιάδες των αλλοδαπών ξεκινούν την επέλαση τους προς το Σύνταγμα κρατώντας πακιστανικές σημαίες (!) στο κέντρο της Αθήνας ! 
Αφού οι φίλοι των αντιεξουσιαστών έχουν καταλάβει την πλατεία Συντάγματος και τα μεγάφωνα παίζουν ανατολίτικους αμανέδες (αυτό θα πεί προοδευτισμός) ξαφνικά στο 2.47 οι ορδές των αλλοδαπών ξεκινούν την έφοδο τους προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το πιο ιερό μέρος ίσως για όλους τους Έλληνες, αριστερούς και δεξιούς.
Δυστυχώς αυτά συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας και αυτά αποτελούν μόνο την αρχή αυτών που θα ζήσουμε διότι όλα αυτά τα χρόνια οι προοδευτικές δυνάμεις πίστευαν ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν τις ισλαμικές μάζες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα επενδύοντας στην ταξική τους συνείδηση που όπως αποδεικνύεται δεν μπορεί να υπερισχύσει του πολιτιστικού και του θρησκευτικού τους  υποβάθρου.
Για μία ακόμη φορά ο ελληνικός λαός θα πληρώσει με ένα αβέβαιο μέλλον την λανθασμένη εκτίμηση κάποιων που δεν έχουν μελετήσει το πολιτισμικό και θρησκευτικό χάσμα που χωρίζει Έλληνες και
ασιάτες.


Τμήμα ειδήσεων defencenert.gr
Επιλογή : Ηλίας Κ.

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά

Επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς»: 

28-08-2012 00:15:20
ImageΠροφανώς κάτι δεν πάει με την πραγματικότητα στην Ελλάδα ή τουλάχιστον κανείς δεν την αντιλαμβάνεται έτσι όπως θα έπρεπε να την αντιλαμβάνεται.
Δεν εξηγείται αλλιώς αφενός  ο μικρός αριθμός των αλλοδαπών που ελέχθησαν από την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» και αφετέρου η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους «νόμιμους» και τους παράνομους αλλοδαπούς που προέκυψε από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα από την αρχή της επιχείρησης σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας ελέχθησαν συνολικά 12.288 αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν 2.026, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
Το παράλογο της υπόθεσης έχει ως εξής: Πάλι βάσει των στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ τα οποία είναι ελεύθερα προσβάσιμα στον καθένα το πρώτο εξάμηνο του 2012 εισήλθαν –όπως συνηθίζουν άλλωστε- παράνομα στη χώρα 44.602 άτομα ενώ το 2011 τουλάχιστον 97.000 άτομα! Έχουμε έτσι μόνο για το 2011 και το πρώτο εξάμηνο του 2012 τουλάχιστον 141.000 άτομα!
Χωρίς καν να υπολογίσουμε σε αυτόν τον αριθμό τους παράνομους αλλοδαπούς προηγούμενων ετών το ερώτημα που προκύπτει σε αυτό το σημείο είναι απλό:
Πως γίνεται τον τελευταίο χρόνο να έχουν εισβάλλει στη χώρα 141.000 ξένοι, και ουδείς από αυτούς να μην έχει εντοπιστεί από την επιχείρηση παρά μόνο 2000!
Η διαδικασία –και εάν δεν κάνουμε λάθος- είναι η επίδοση ενός αστείου χαρτιού είναι η αλήθεια, αλλά τέλος πάντων τους επιδίδεται, για να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 30 ημερών και από εκεί αφήνονται ελεύθεροι, σκλαβώνοντας βέβαια τους Έλληνες αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.
Το θέμα είναι πως και πότε πρόλαβαν τουλάχιστον όλοι αυτοί να έχουν βγάλει παραμονής –γιατί δειγματοληπτικά τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτό τουλάχιστον δείχνουν- και βάσει ποιών  διαδικασιών.
Μη ξεχνάμε μιλάμε για 140.000 αλλοδαπούς! Και η επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» έχει εντοπίσει μόνο 2000 παράνομους; Προφανώς κάτι δεν πάει καλά.
Και όλα αυτά μόνο για όσους μπήκαν στη «χώρα» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Με τις εκατοντάδες χιλιάδες των υπολοίπων ετών τι συμβαίνει;
Και σε ότι αφορά τις διαδικασίες των υποτίθεται «νόμιμων» μεταναστών απλά παραθέτουμε μια είδηση η οποία έγινε γνωστή μόλις σήμερα αλλά παρόμοιες έχουν υπάρξει δεκάδες:
‘Άγνωστοι δράστες αφού εξουδετέρωσαν το σύστημα συναγερμού και έφτασαν στον 1ο όροφο, του κτιρίου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, επί της οδού Αθηνών 173 στην Καλαμάτα με τη χρήση οξυγόνου άνοιξαν τρύπα και πήραν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 8.000 ευρώ και περίπου 2.100 έγγραφα που αφορούν βεβαιώσεις διαμονής και κάρτες αδειών παραμονής αλλοδαπών.
Αυτές είναι οι περίφημες διαδικασίες παροχής νόμιμης άδειας παραμονής στη «χώρα»; Αυτές μας έχουν οδηγήσει σε αυτή τη νέα κατοχή της χώρας από τους ξένους;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Επιλογή : Ηλίας Κ.

Η Αλβανία παραδέχεται επίσημα οτι κατέχει ελληνικά εδάφη!


Ιστορικό ντοκουμέντο: Η Αλβανία παραδέχεται επίσημα οτι κατέχει ελληνικά εδάφη!



Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο: Το 1931 ο Βασιλιάς της Αλβανίας Ζώγου παραδέχεται ότι στο βασίλειο του έχει και ελληνικά εδάφη.

Συνέντευξη του Βασιλιά της Αλβανία Αχμέτ Ζώγου στην ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα "Ελληνική" της 15 Μαρτίου 1931, με τίτλο "Με τον Βασιλέα Ζώγου. Δια την πολιτικήν της Αλβανίας και τας σχέσεις με την Ελλάδα", και υπότιτλο "Μία σπουδαιοτάτη συνέντευξις", φιλοξένησε σήμερα η ημερήσια αλβανική εφημερίδα «Shekulli» (αιώνας) στην οποία ο Αλβανός βασιλιάς αναφέρει:

«Πρέπει να γνωρίζετε οι Έλληνες, ότι εγώ εμφορούμαι από τα πλέον φιλικότερα αισθήματα δια την Ελλάδα. Μη λησμονήτε δε, ότι ποτέ δεν ξεχνώ ότι το βασίλειον της Αλβανίας είναι η εγγονή, ας πούμε έτσι, της Ελλάδος. Μας συνδέουν τόσοι δεσμοί ιστορικοί. Αλλά... Αλλά, βεβαίως, είναι αναγκαία προϋπόθεσις δια την διατήρησιν της φιλίας αυτής, ο αμοιβαίος σεβασμός ως προς την εδαφική ακεραιότητα των δύο χωρών μας, της Αλβανίας και της Ελλάδος.

» Ομολογώ, ότι πράγματι εις το βασίλειον των Αλβανών υπάρχουν και μέρη ελληνικά. Όπως η Κορυτσά, η Χειμάρρα, η Δρόβιανη, το Αργυρόκαστρον εν μέρει και μερικά άλλα ακόμη... Αλλά οι διεθνείς συνθήκαι καθόρισαν τα σύνορά μας, ώστε... όταν θα γυρίσω με το καλό, εάν έχωμεν υγείαν βέβαια, θα προσπαθήσω να εγκαινιασθή με την φίλην πατρίδα σας μία νέα περίοδος σχέσεων καλής γειτονίας επ' αγαθώ αμφοτέρων των μερών».

Η αλβανική εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι η συνέντευξη του βασιλιά δόθηκε σε μία στιγμή αδυναμίας, όταν ταξίδευε για λόγους υγείας προς τη Βιέννη μαζί με ένα φίλο του Έλληνα δημοσιογράφο. Στη συνέχεια ιντριγκάρει ακόμα πιο πολύ την υπόθεση λέγοντας ότι ο βασιλιάς απολάμβανε παροχές της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ακόμη, ότι όταν εκδιώχτηκε από την Αλβανία, εμπιστεύτηκε τα προσωπικά του αντικείμενα στην Ελληνική Πρεσβεία. (aorata-gegonota)

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή: http://www.eleysis-ellinwn.gr