23 Δεκ 2011

<Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου> Η πρώτη δικαστική δικαίωση ομαδικής προσφυγής ενάντια στο χαράτσι, από κατοίκους του Ηρακλείου Αττικής!

Η πρώτη δικαστική δικαίωση ομαδικής προσφυγής ενάντια στο χαράτσι, από κατοίκους του Ηρακλείου Αττικής!
Ικανοποιήθηκε σε πρώτο στάδιο η ομαδική προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κατά των ειδικών τελών ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας διέταξε να μη διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε 26 δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος λόγω της βεβαρημένης οικονομικής τους κατάστασης (άνεργοι, πολύτεχνοι, ανάπηροι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλοεισοδηματίες).
Πρόκειται για την πρώτη ομαδική προσφυγή στο Λεκανοπέδιο Αττικής που γίνεται δεκτή δικαστικά και αφορά την ουσία του ζητήματος του ειδικού τέλους ακινήτων.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Παντελής Βλασσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία δικαιώνει την επιλογή μας να δράσουμε συλλογικά και συντεταγμένα με ολοκληρωμένη νομική προετοιμασία και τεκμηρίωση κατά της κοινωνικά άδικης επιβολής του τέλους ακινήτων, η οποία αγνοεί επιδεικτικά την οικονομική και κοινωνική διάσταση του μέτρου, η οποία τελικά στερείται νομιμότητας.
Αναγνωρίζουμε την ανάγκη της δημοσιονομικής ανόρθωσης της χώρας, καθώς και το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανώδυνα.
Διαφωνούμε όμως και αντιστεκόμαστε σε ρυθμίσεις που στερούνται κοινωνικών κριτηρίων, σε μέτρα που επιβάλλονται αγνοώντας την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Ευχαριστούμε τους νομικούς μας συνεργάτες και δηλώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου Αττικής θα είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία και τα προβλήματά της, από όπου αυτά και αν προέρχονται».
 
 
Επιλογή : Δημήτρης
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.