6 Δεκ 2012

Πλοία στην... πρίζα! Μελέτη πλήρως εξηλεκτρισμένων πλοίων


Στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ στήνεται με συγχρηματοδότηση της ΕΕ ένα διεθνές Κέντρο Αριστείας για έρευνα και τεχολογική ανάπτυξη στο χώρο της Ναυτιλίας, με στόχο τη μελέτη Πλήρως Εξηλεκτρισμένων Πλοίων, τα οποία θα φέρουν τα επόμενα χρόνια επαναστατικές αλλαγές στον κλάδο και ταυτόχρονα θα κάνουν τις θαλάσσιες μεταφορές πιο οικονομικές και πολύ περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον.

Η θάλασσα, είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι, βρίσκεται μέσα στα γονίδια, στο DNA του Έλληνα. Η σχέση του μαζί της είναι υπόθεση αιώνων και το υγρό στοιχείο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- τον συντροφεύει δια βίου.
Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου παράξενη ούτε προκαλεί έκπληξη η κυριαρχία των Ελλήνων στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας, η οποία διατηρείται ακόμα και σήμερα: η ράτσα μας πρωταγωνιστεί σε όλες τις εξελίξεις, βρίσκεται μέσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, επιδρά καθοριστικά στη διαμόρφωση των τάσεων, που με τη σειρά τους επηρεάζουν τις μελλοντικές εξελίξεις.
Πού αλλού, λοιπόν, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Αριστείας για έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη στο χώρο της ναυτιλίας, παρά στη χώρα μας, όπου γονίδια, χέρια και μυαλά... «μυρίζουν θάλασσα»!
Πηγή :http://technologein.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.