2 Σεπ 2006





ΚΙΝΕΖΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ για 6 πιάτα

Κρέας, κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή χοιρινό 500 ~ 750 γρ.
Σπορέλαιο 1 φλιτζάνι τσαγιού.
Κρεμμύδια 2~3 μεγάλα σε ροδέλες
Πράσα 2~3 μεγάλα σε ροδέλες
Καρότα 3 μεγάλα σε ροδελες ή σαν πατατίνια
Πιπεριές 3 πράσινη, κόκκινη, πορτοκαλιά, σε λουρίδες
Μπρόκολα 2 κοτσάνια σε μικρά κομμάτια
Μανιτάρια 6 μεγάλα σε φέτες
Κουνουπίδι 1/4 μέτριου σε μικρά κομμάτια
Λαχανάκια Βρυξελών 10 στα 2 ή στα 4
Φοινόκιο 1 μέτριο σε ροδέλες
Σόγια σως 1 φλιτζανάκι του καφέ
Κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Πιπέρι μαύρο 2 πρέζες
Πιπέρι άσπρο 2 πρέζες
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Ρύζι ½ κιλό BASMATI ή THAI.
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια (μπουκιές), Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, (στα 3/4 του δυνατού), σε ψηλό σκεύος (χύτρα), όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το κρέας λίγο-λίγο, (Ανακατεύουμε συχνά) κόβουμε τα λαχανικά.(τα καρότα πρώτα). [Βάζουμε το ρύζι να βράσει, σε πολύ νερό, με το αντίστοιχο αλάτι του, για 10 λεπτά (να κρατάει)]. Όταν ροδίσει το κρέας καλά και αρχίσει να κολλάει, ρίχνουμε τη σόγια σώς, το κάρυ και τα καρότα, (Ανακατεύουμε συχνά), όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, (Ανακατεύουμε συχνά), ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Αν δεν βγάλουν τα λαχανικά αρκετά υγρά, μόνο τότε ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό. (Ανακατεύουμε συχνά), Όταν σωθούν τα υγρά (όχι εντελώς), κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό, πριν βράσει, (για να μην τρομάξει). Βράζουμε το ρύζι να κρατάει. Σουρώνουμε και αφού στραγγίξει το ρίχνουμε στο σκεύος με τα λαχανικά και το κρέας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σκορπίσει το ρύζι σε όλο το μίγμα. Το μοιράζουμε στα πιάτα ζεστό. Βάζουμε ταμπάσκο κατά προτίμηση.

Καλή σας όρεξη
τη δοκιμή και αποτύπωση έκανα από συνταγή ενός φίλου μάγειρα ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.