28 Ιαν 2009

Μουσταλευριά


Μια πολύ απλή και γευστική λύση σε παραδοσιακή συνταγή.

Αν έχετε πετιμέζι θα είναι εύκολο να φτιάξετε μουσταλευριά βάζοντας σε μια μικρή κατσαρόλα...


Υλικά


1, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι (300 γρ.)

6 φλιτζάνια νερό (1 Λίτρο), εμφιαλωμένο κατά προτίμηση.

7 γεμάτες κουταλιές σούπας νισεστέ ή κορνφλάουρ (100 γρ.)


Σκεύη


Μια μικρή κατσαρόλα,

ένα φλιτζάνι τσαγιού

ένα κουτάλι σούπας

μια ίσια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής,

μια βαθιά κουτάλα σούπας

και 5 ~ 6 μπολ παγωτού


Εκτέλεση


Βάζετε 2 φλ. νερό πρώτα και μετά το νισεστέ ή το κορνφλάουρ, το ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί, προσθέστε το πετιμέζι και το υπόλοιπο νερό, για να ξεπλύνετε και το φλιτζάνι βέβαια, ανοίξτε το μάτι σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε συνεχώς, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας...μα συνεχώς σας λέω.

Αν δείτε ότι δεν προλαβαίνετε το ανακάτεμα, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά, για να μην σας "πιάσει".

Θα χρειασθείτε μια ίσια ξύλινη σπάτουλα που να μην την έχετε χρησιμοποιήσει σε σάλτσες ή άλλα φαγητά με έντονη μυρωδιά.

(Αν το φλιτζάνι που χρησιμοποιήσατε είναι μεγαλύτερο από το κανονικό τότε θα χρειασθεί να προσθέσετε κι άλλο νισεστέ. Για να το κάνετε αυτό και να μην σας γίνει νερουλό το μείγμα διαλύστε μια κουταλιά νισεστέ σε πολύ λίγο νερό, όσο περισσότερο νερό βάλετε, τόσο θα πρέπει να καθίσετε πάνω από τη φωτιά ανακατεύοντας.)

Όταν αρχίσει να πήζει ρίξτε κάποιες σταγόνες από το μείγμα σε ένα κρύο πιάτο, μετά από λίγο δοκιμάστε το και θα δείτε πόση ώρα χρειάζεται ακόμα.

Το αδειάσετε σε 4~5 μπολ παγωτού και το αφήνετε να κρυώσει.

Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, αλλά μην το παρακάνετε...προσοχή στις θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.