24 Νοε 2011

Οπως έχουμε πει...
- Πρόκειται για τη χειρότερη δημοπρασία γερμανικών ομολόγων όλων των εποχών
- Το Γερμανικό Δημόσιο μάζεψε λιγότερα και από τα 2/3 του ποσού που στόχευε
- Έπεσε ακόμα και κάτω από το 1,34 η ισοτιμία του € απέναντι στο δολάριο
- Βουτιά στα διεθνή χρηματιστήρια
- Κατακόρυφη άνοδος στα ασφάλιστρα σε σχέση με τη χρεοκοπία Γαλλίας, Βελγίου, Ισπανίας
- Για απόλυτη καταστροφή κάνουν λόγο αναλυτές γιατί τα γερμανικά ομόλογα θεωρούνται τα ασφαλέστερα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
 
Μόλις 3,9 δισεκατομμύρια € ήταν το ποσό που άντλησε το Γερμανικό Δημόσιο στη σημερινή δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων ενώ αναζητούσαν 6 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο στη δημοπρασία ήταν της τάξης του 1,98%. Η πρωτόφαντη αυτή αποτυχία έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται πώς έγινε κάτι τέτοιο την ημέρα μάλιστα που πέφτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και συνεπώς γίνεται ακόμα πιο ελκυστική η επένδυση στα πιο ασφαλή, όπως χαρακτηρίζονται τα γερμανικά ομόλογα.
 
Σε ανακοίνωσή της η γερμανική υπηρεσία διαχείρισης χρέους κάνει λόγο για ''απογοητευτική εξέλιξη'' και την αποδίδει στο ''περιβάλλον μεγάλης νευρικότητας που επικρατεί στις αγορές'', ενώ βιάζεται να καθησυχάσει πως δεν θα υπάρξει κανένα θέμα με την αναχρηματοδότηση του γερμανικού χρέους.
 
Βυθίζονται αγορές και ευροαναλυτές μιλούν για καταστροφή. Στην είδηση της ντροπιαστικής για τα γερμανικά δεδομένα δημοπρασίας, το € βούτηξε σε χαμηλά σχεδόν 2 μηνών με την ισοτιμία του στο δολάριο να κατρακυλάει στο 1,33910. Το γεγονός αυτό γύρισε σε πτώση από ελαφρά άνοδο που σημείωνε το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ έριξε ακόμα περισσότερο τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. ''Είναι απόλυτη καταστροφή'', δηλώνουν διεθνείς αναλυτές και εξηγούν ''Εάν η Γερμανία δεν μπορεί να πετύχει κάλυψη που είναι leader της αγοράς, φανταστείτε τι θα πρέπει να περιμένουν όλοι οι υπόλοιποι''.
Επιλογή : ΚΒ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.