10 Οκτ 2012

Κάνε καλό χωρίς θεό!

Κάνε καλό χωρίς θεό!Η Ένωση Άθεων είναι μία κοινωνικά δραστήρια ομάδα ανθρώπων που πάνω στον κοινό παρανομαστή της αθεΐας ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και την αφύπνιση της συνείδησης των συμπολιτών μας. Έχουμε δραστηριοποιηθεί έντονα υπέρ του διαχωρισμού κράτους — οργανωμένης θρησκείας και της φορολόγησης της Εκκλησίας.
Θεωρούμε πως η Εκκλησία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον οικονομικό Γολγοθά που περνούν πολλοί συνάνθρωποί μας, ένθεοι και άθεοι. Οι πρόσφατες ειδήσεις δυστυχώς επιβεβαιώνουν την κριτική μας στάση, ενώ τα σύντομα αποσπάσματα φιλανθρωπίας δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν τη γενική οικονομική πολιτική της.
Ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, θέτουμε κάποια ερωτήματα: Πόσοι συνάνθρωποι μας θα είχαν καλύτερες συνθήκες ζωής αν φορολογείτο δίκαια η εκκλησία; Τι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού θα ελευθερωνόταν αν έπαυε η μισθοδοσία των ιερέων και η χρηματοδότηση θρησκευτικών τελετών από το κράτος; Γιατί η φιλανθρωπική δράση της εκκλησίας χρησιμοποιείται ως άλλοθι για όλα της τα έξοδα, ακόμη και όσα είναι ασύνδετα με την δράση της αυτή; Πιστεύουμε πως αυτές τις σκέψεις τις κάνουν και ένθεοι συμπολίτες μας. Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αναρωτιέται όσα κι εμείς αναρωτιόμαστε
Ως κοινότητα άθεων δεν πιστεύουμε πως υπάρχει απόδειξη για την παρουσία βοήθειας από τον ουρανό. Αντίστοιχα πιστεύουμε πως δεν υπάρχει ανταμοιβή για τις καλές πράξεις με τη μορφή παραδείσου. Με αυτά κατά νου, θέλουμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνία με πράξεις αλληλεγγύης, όπως η δωρεά οργάνων, η αιμοδοσία, η δωρεά ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων και ιματισμού σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Η δωρεά οργάνων είναι μία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία μπορεί να επιμηκύνει κατά πολύ την ζωή του δέκτη. Η οργανωμένη θρησκεία στην Ελλάδα κρατά σιγή ιχθύος για το θέμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης δωρητών. Την κρίσιμη στιγμή η συναισθηματική φόρτιση είναι ανθρώπινη και η σύγχυση σε τέτοιες στιγμές είναι βέβαιη για τους περισσότερους ανθρώπους. Παρ” όλα αυτά η λογική και η αλληλεγγύη πρέπει να επικρατεί του φόβου. Ενθαρρύνουμε την δωρεά οργάνων, με τους περισσότερους από εμάς να είναι ήδη εγεγραμμένοι στο μητρώο των δωρητών οργάνων.
Θέλουμε να δηλώσουμε έμπρακτα τη θέση μας δίνοντας το «παρών». Εκτός αυτού θέλουμε να δηλώσουμε τη στήριξή μας στην τεκμηριωμένη επιστήμη, και πιο συγκεκριμένα στο πεδίο της εφαρμοσμένης ιατρικής αλλά και στην έρευνα για νέες θεραπείες.

Ως άθεοι, δεν πιστεύουμε στον παράδεισο αλλά ενθαρρύνουμε την κοινωνική δράση και την αφύπνιση.

Σας προσκαλούμε στην προσπάθειά μας και ζητάμε τη συμμετοχή σας.

Η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο δεν λέγεται φιλανθρωπία αλλά αλληλεγγύη και δεν αποτελεί μονοπώλιο καμίας θρησκείας.

Μπορούμε να κάνουμε καλό χωρίς θεό.

Πηγή: http://union.atheia.gr
Επιλογή: Ηλίας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.