11 Οκτ 2012

Τι άλλο μας ετοιμάζουν...



Με επιχείρημα ότι… επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, η Τρόικα ζήτησε εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους,Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.
«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.
Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες.
«Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά», δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ
ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί πρότασης της τρόικας για εκκένωση ελληνικών νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους.
«Ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας», τονίζει το ΥΠΟΙΚ στη σχετική ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας πως οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Σημειώνουμε ότι νωρίτερα, κυκλοφόρησε το σενάριο οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν στα σχέδιά τους να προτείνουν ακόμη και τη μετεγκατάσταση κατοίκων μικρών νησιών, προκειμένου να μειωθούν τα κρατικά έξοδα και να συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας.

ΠΗΓΗ
ΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 150 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
Κουφονήσια, Γαύδος, Δήλος, Αντικύθηρα, Αντίπαξοι είναι μερικά από αυτά
Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν να εκκενωθούν όσα ελληνικά νησιά έχουν έως 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με την,αποκάλυψη που έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, σε ομιλία του στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά.
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά ότι τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας, με λιγότερους από 150 κατοίκους.
«Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.
Ωστόσο παρά τογεγονός της άμεσης διάψευσης έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα νησιά που έχουν κάτω από 150 κατοίκους,
Γαύδος 150
Γαϊδουρονήσι 3
Αντίψαρα 4
Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10
Περιστέρα 5
Πιπέρι 2
Δήλος 14
Μακρόνησος 5
Κάτω Κουφονήσι 60
Ηρακλειά 151
Ψέριμος 130
Φαρμακονήσι 74
Τέλενδος 54
Αρκιοί 54
Λέβιθα 8
Γυαλί 10
Σαρία 22
Κίναρος 2
Δοκός Ύδρας 43
Καστός Λευκάδας 78
Αντικύθηρα 44
Αντίπαξοι 64

ΠΗΓΗ
http://ena1.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.