14 Ιαν 2013

Ο χορός καλά κρατεί...


Η Λαγκάρντ στο BBC για την Ελλάδα..


Συνομιλία της Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, με την δημοσιογράφο του, Lerato Mbele, φιλοξενεί το τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Σε αυτήν η ηγέτιδα του ΔΝΤ αναφέρεται στην Ελλάδα, αλλά και στην γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη.
Ειδικότερα για την χώρα μας η Christine Lagarde επιφυλάσσει καλά λόγια, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στους τομείς που θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επικεντρώσει εφεξής τις προσπάθειές της:
«Αυτό που μας λέει η τεχνική ανάλυση και η ιστορία διαχείρισης των κρίσεων είναι ότι είναι καλύτερο να εφαρμόζεις σκληρά μέτρα στην αρχή για να δρέψεις τους καρπούς αργότερα. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες στην περικοπή δαπανών, στην μείωση του ελλείμματος, στην εκμηδένιση του πρωτογενούς ελλείμματος αν όχι στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που αποτελεί καλή είδηση.

Η χώρα θα παρουσιάσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τα προβλεπόμενα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την συγκέντρωση εσόδων και την συλλογή φόρων», είπε συγκεκριμένα για την χώρα μας.
Πέραν της κατάστασης στην Ελλάδα, η Christine Lagarde κλήθηκε να σχολιάσει τη γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη, δεδομένης της κρίσης στην Ισπανία, αλλά και της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας της, της Γαλλίας.

Η Διευθύντρια του ΔΝΤ θεωρεί ότι η ευρωζώνη θα βγει από την ύφεση και θα απολαύσει μικρής έστω αναπτυξιακής στροφής μέσα στο τρέχον έτος. Επομένως, διακρίνει πρόοδο και την αρχή μιας ανάκαμψης. Αυτό το αξιολογεί ως αποτέλεσμα εθνικών πολιτικών, αλλά και κεντρικότερων προσπαθειών για την ενίσχυση της ευρωζώνης και την μετατροπή της νομισματικής ένωσης σε μια πιο ενοποιημένη τραπεζική.

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα να προωθηθεί στο μέλλον η ιδέα της δημοσιονομικής ένωσης, παρατηρώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των επενδυτών στην ευρωζώνη έχοντας ανακτήσει την χαμένη τους εμπιστοσύνη για τη συγκεκριμένη αγορά.

ysterografa


Πηγή: http://300-gr.blogspot.com/2013/01/bbc.html#ixzz2HyULAMQq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.