25 Ιαν 2013

Ισχυρό χτύπημα στους επιτραπέζιους υπολογιστές

Η Intel σταματά την παραγωγή νέων μητρικών πλακετών για επιτραπέζιους Η/Υ

Η Intel δίνει ένα ακόμη χτύπημα στις ήδη μειωμένες πωλήσεις των επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανακοινώνοντας τη διακοπή ανάπτυξης νέων μητρικών πλακετών για αυτούς, με απώτερο σκοπό τη συνολική παραγωγής στα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με την εταιρεία δεν υπάρχουν σχέδια για να εγκαταλείψει ολόκληρη την αγορά των επιτραπέζιων Η/Υ και θα συνεχίσει την παραγωγή επεξεργαστών, με μερικές φήμες όμως να κάνουν λόγο ότι οι επόμενες γενιές υπολογιστών θα τους ενσωματώνουν μαζί με τη μητρική πλακέτα. Το γεγονός αυτό σίγουρα θα δυσαρεστήσει όμως όσους επιθυμούν να συνθέτουν ένα - ένα τα κομμάτια του νέου τους υπολογιστή.

Προς το παρόν υπάρχουν αρκετές επιλογές για όσους επιθυμούν τη σύνθεση υπολογιστών με δικά τους κομμάτια, όπως για παράδειγμα εάν επιθυμεί κανείς να συνθέσει το δικό του 
gaming PC. Αν όμως σύμφωνα με την Intel οι μητρικές πλακέτες για επιτραπέζιους υπολογιστές δεν αποτελούν βιώσιμη αγορά μέχρι το 2016, αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποφάσεις που θα  ληφθούν από τους υπόλοιπους μεγάλους κατασκευαστές όπως η Asus, η MSI και η Gigabyte.

Επιλογή: Κούλα Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.