29 Μαρ 2011


Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειαςενημερώνει για τα ακόλουθα: 
• σύμφωνα με πληροφόρηση από το Δίκτυο των Συνεργαζομένων Εργαστηρίων ανιχνεύθηκαν ίχνη Καισίου στην ατμόσφαιρα σε συγκεντρώσεις στο επίπεδο των 100 μBq/m3 (100 εκατομμυριοστά του Μπεκερέλ (Bq) σε ένα κυβικό μέτρο αέρα). Δεδομένης της φύσης του ατυχήματος στην Ιαπωνία, το εν λόγω εύρημα ήταν αναμενόμενο. Επαναλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει η παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή στο περιβάλλον και δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.

 • 
δεν συντρέχουν λόγοι παράτασης της παρουσίας των επιστημόνων της ΕΕΑΕ στους Διεθνείς Αερολιμένες Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Όσοι επιστρέφουν από την Ιαπωνία και επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με ραδιολογικής φύσεως θέματα ή/και να υποβληθούν σε ραδιολογικό έλεγχο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την ΕΕΑΕ.

• τα πληρώματα πλοίων που έχουν πλεύσει σε περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μετά την 11η Μαρτίου 2011 θα έχουν τη δυνατότητα μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα να επικοινωνούν με την ΕΕΑΕ για παροχή ενημέρωσης ή/και για τη διενέργεια προληπτικού ραδιολογικού ελέγχου, εφόσον το επιθυμούν.

Σημειώσεις:

1. Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (http://www.eeae.gr), όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Ευρωπαϊκό δίκτυο EURDEP για τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Στο πλαίσιο του ελέγχου της ραδιενέργειας περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, η ΕΕΑΕ συνεργάζεται με δίκτυο Εργαστηρίων που ανήκουν σε ερευνητικά κέντρα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (Δίκτυο Συνεργαζομένων 
Εργαστηρίων).

Επιλογή: ΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.