11 Μαρ 2011

Παρακολουθείτε τα  γεγονότα…

Οι ανά τον κόσμο εβραϊκές κοινότητες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να χρηματοδοτήσουν το αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, μνημείου στο Ισραήλ, σε ανάμνηση της νίκης του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού εναντίον των Ναζί, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.

Η ιδέα για την κατασκευή του μνημείου ανήκει στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τη διατύπωσε, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, τον Φεβρουάριο του 2010.

"Ο προϋπολογισμός είναι 1 εκατ. δολάρια, τα οποία θα προέρχονται από δωρεές των Εβραίων σε όλη την υδρόγειο", ανέφερε το δελτίο Τύπου της κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, μια ρωσικό-εβραϊκή επιτροπή επέλεξε το σχέδιο για το μνημείο, το οποίο θα δημιουργηθεί στις ακτές της Μεσογείου και, πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Νετάνια.
Από τους 75 υποψηφίους, η κριτική επιτροπή επέλεξε το σχέδιο Ρώσου γλύπτη.

"Πιστεύω ότι το σχέδιο θα βοηθήσει στη μεταφορά της βαθιάς ευγνωμοσύνης που αισθανόμαστε προς όλους εκείνους που αγωνίστηκαν σε αυτόν το τερατώδη πόλεμο, για να σωθεί η ανθρωπότητα", δήλωσε ο Νετανιάχου.
Όπως είναι γνωστό, το θέμα αυτό είναι η "σημαία" των Εβραίων και δείχνει τη συμμαχία που το κράτος του Ισραήλ επιδιώκει με τους Ρώσους κατά του νεοοθωμανισμού του Νταβούτογλου και του Ερντογάν.
Αυτά όσον αφορά την φανερή διπλωματία. Γιατί πίσω από αυτή την κίνηση ευγνωμοσύνης υπάρχει η μυστική διπλωματία που εκφράζεται μέσω της "Μεγάλης Αδελφής" Χίλαρι Ροντάμ-Κλίντον, που είναι όλο αγάπες και λουλούδια με τον συμπατριώτη της Νετανιάχου.
Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές χρησιμοποιούν λοιπόν για μία ακόμη φορά τους Εβραίους, η ευημερία των οποίων πολύ λίγο τους ενδιαφέρει. Αυτή τη φορά θέλουν να προσεγγίσουν και βάλουν τη Ρωσία στο παιχνίδι και να την φθείρουν, με το να την χρησιμοποιήσουν κατά της Τουρκίας και του Ιράν.
Η κίνηση του μνημείου είναι το όχημα προσέγγισης, αλλά μαζί έρχεται και η πρόταση για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου. Θυμίζουμε ότι όταν η Κύπρος θέλησε να κάνει την εξόρυξη από την δική της ΑΟΖ μαζί με το Λίβανο η Τουρκία απείλησε πέρυσι με νέο Αττίλα.
Τώρα η νέα τάξη έβαλε στο παιχνίδι και το Ισραήλ και προσπαθεί να εμπλέξει και την Κόκκινη Αρκούδα από βόρεια για να την βγάλει από την απομόνωσή της και να την βάλει στο παγκόσμιο στίβο της φθοράς.
Όσον αφορά τα τέσσερα καθεστώτα που απέμειναν χωρίς να ελέγχονται από το παγκόσμιο καθεστώς, να θυμίσουμε ότι είναι το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Κίνα και η Ρωσία. Παρόμοιο ρόλο θα ήθελε να ισχυριστεί ότι παίζει και ο Τσάβες στην Βενεζουέλα, αλλά χωρίς τους Ρώσους δεν μπορεί να σταθεί και γι αυτό το παγκόσμιο κατεστημένο τον θεωρεί "πιο του χεριού του".

Επιλογή : ΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.