15 Απρ 2011

Παρακολουθείτε τα γεγονότα…

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα του διαδικτύου, αξιωματούχοι του Ισραήλ φέρεται πως ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και τους διεμήνυσαν πως πρέπει να καθορίσουν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Κύπρο, και, εάν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή ή εχθρική κίνηση, εκ μέρους της Τουρκίας εναντίον της χώρας, μας θα θεωρηθεί Casus Belli για το Ισραήλ.
Αυτό που ενδιαφέρει τους Ισραηλινούς, είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν κάθε δυνατή υποστήριξη στην Ελλάδα, εφόσον η κυβέρνηση καθορίσει την ΑΟΖ της, στην οποία περιλαμβάνεται και το Καστελόριζο.
Το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, έχουν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και είναι πολλές οι επαφές -σε στρατιωτικό- και όχι μόνο επίπεδο, γεγονός που πιστοποιεί τα βήματα προόδου στις μεταξύ τους σχέσεις.
Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως υπήρξε και το μήνυμα του Ισραήλ, προς την Ελλάδα, ειδικά στον τομέα των εξοπλισμών και της ευρύτερης στρατιωτικής συνεργασίας.
Επιλογή : ΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.