16 Απρ 2011

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο … «ηλεκτρονικός δαίμων» της Βουλής των Ελλήνων!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τον διαβόητο «δαίμονα του τυπογραφείου», ο οποίος παρεισέφρεε παντού και μας δημιουργούσε τεχνικά προβλήματα στην εκτύπωση εφημερίδων, περιοδικών ή βιβλίων. Αλλά να υπάρχει και … «ηλεκτρονικός δαίμων» και μάλιστα στην επίσημη Ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος διαγράφει το όνομα του Ιησού Χριστού από την Ιστοσελίδα, αυτός δεν είναι δαίμων, αλλά … ένα βαθμό ανώτερος! Εκτός κι αν… 
«ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ορθόδοξος…», που λέει και το τραγούδι, θέλησα να κάνω χρήση του ηλεκτρονικού ευρετηρίου της επίσημης Ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων αναζητώντας το όνομα «Χριστός», προκειμένου να τεκμηριώσω ένα πολιτικό μου άρθρο.
Αλλά τι περίεργο!... Αντί του ονόματος Χριστός το ηλεκτρονικό ευρετήριο εμφάνιζε το όνομα … Χρίστος! (Χρίστος Καπράλος, Χρίστος Βυζοβίτης κλπ).
Δεν το έβαλα κάτω!.. Λέω: «κάποιο λάθος θα έγινε» και αναζητώ το όνομα: «Ιησούς».
Τι περίεργο!.. Αντί του ονόματος «Ιησούς», το ηλεκτρονικό ευρετήριο αναζητήσεως της επίσημης Ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων εμφάνιζε εκ νέου το όνομα … Χρίστος !!
Το πείσμα μου με έκανε να συνεχίσω την αναζήτηση του ονόματος «Ιησούς» γράφοντας και τα δύο ονόματα: «Ιησούς Χριστός».
Προς μεγίστη έκπληξή μου ξαναβλέπω να εμφανίζεται εκ νέου το όνομα … Χρίστος (Χρίστος Καπράλος, Χρίστος Βυζοβίτης, Χρίστος Πιλάλης, Χρίστος Βερελής κλπ).  
Η απορία μου έγινε μεγαλύτερη όταν αναζήτησα το όνομα «Μωάμεθ» και (ώ του θαύματος!) το όνομα εμφανίσθηκε κανονικά στην Ιστοσελίδα της Βουλής, χωρίς κανένα πρόβλημα! Το ίδιο και με τα άλλα ονόματα.
Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς!.. Και τούτο όχι τόσο με την λειτουργία της επίσημης Ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων (για την οποίαν ο κατασκευαστής μπορεί να μη φταίει σε τίποτε), αλλά με την απροσεξία ή άγνοια του ανθρώπου που δημιούργησε το λογισμικό της Ιστοσελίδας αυτής, αφού στην αναζήτηση τα ονόματα εμφανίζονται σωστά εκτός από αυτό του Ιησού Χριστού!!
Εξυπακούεται ότι ο σεβαστός μας Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος θα δώσει τη δέουσα εντολή προς επιδιόρθωση του κακού και … απομάκρυνση του «ηλεκτρονικού δαίμονος» από την επίσημη Ιστοσελίδα!
Και αν το θέμα, που προέκυψε, είναι ένα απλό ανθρώπινο λάθος ή μια απροσεξία, το κατανοούμε απολύτως. Αν όμως υπάρχει σκοπιμότητα, κύριε Πρόεδρε, τι πρέπει να σκεφτούμε;  
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.