20 Απρ 2011


ΛΑΘΟΣ (;) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ



Ξένη Δημοσίευση…
 
 
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου πολιτισμού, που οφείλει να προωθεί τον πολιτισμό, τα πιστεύω και τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων όχι απλά δια μέσου των αιώνων αλλά των χιλιετιών, έγινε ένα λάθος. Εγώ δεν πιστεύω ότι ήταν σκόπιμο.
Σε χάρτη της ελληνικής επικράτειας, έβαλαν το Καστελόριζο και τη νήσο Ρω να ανήκουν στην Τουρκία, βάφοντάς τα νησιά μας με το χρώμα της μη ελληνικής επικράτειας.
Αν βέβαια κάποιος το έκανε επίτηδες θα πρέπει να διαταχθεί διοικητική προανάκριση για να δούμε ποιός και γιατί, αφού είναι γνωστό, ότι οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία εκεί για να βγάλουν λέει τα πολλά πετρέλαια που υποτίθεται ότι υπάρχουν.
Ωστόσο περισσότερο εμένα θα με πείραζε, αν έγινε από αμέλεια, γιατί εγώ δεν θέλω να δώσω ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης, ούτε σε ένα απλό χάρτη, αφού κάθε σπιθαμή είναι ποτισμένη από αίμα ελληνικό, χυμένο από τους Τούρκους στους οποίους εκ παραδρομής και πάνω στο χάρτη παραδόθηκε το Καστελόριζο και η νήσος Ρω, στην οποία να θυμίσουμε στους νεότερους, ζούσε μία γιαγιούλα, που τώρα ο Θεός την έχει πάρει κοντά του και ανέβαζε κάθε μέρα την ελληνική σημαία για να την βλέπουν από απέναντι τα μεμέτια.
Τώρα μάλιστα που γράφω για την "κυρά της Ρω", γράφω με συγκίνηση και ένα κόμπο στο λαιμό μου. Το πρόβλημα με αυτούς που έκαναν το χάρτη είναι ότι δεν φαίνεται να τους συγκινούν τέτοια πράγματα.
Από αμέλεια ή όχι ο χάρτης θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί και ο αρμόδιος υπουργός να τραβήξει μερικά αυτιά, για να μην τον εκθέτουν έτσι κάποιοι, που με τις ενέργειές τους μας θυμίζουν τον Χαζάρο  Νταβούτογλου, που είπε πρόσφατα ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο.
Κλείνοντας θα ήθελα να θυμίσω στον Νταβούτογλου, ότι κι εμείς κι αυτοί, όλοι μαζί, είμαστε πολύ μικροί για να ορίσουμε τα σύνορα της Ελλάδας, αφού η Μικρά Ασία ολόκληρη, είναι Ελλάδα.
Μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένης
Επιλογή : ΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.