25 Απρ 2012

Επικαιρότητα

 
 
Google Drive - η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται!
 
Η Google μόλις πριν λίγο έκανε διαθέσιμο το Google Drive το οποίο όπως φαίνεται θα αποτελέσει την πολυαναμενόμενη απάντησή της στις δημοφιλείς πλατφόρμες συγχρονισμού cloud όπως το Dropbox, Sugarsync και Skydrive. Από το επίσημο blog της Google διαβάζουμε ότι το Drive θα παρέχει όλες τις ευκολίες τύπου "sync & access from anywhere" που συναντάμε στις υπηρεσίες αυτού του τύπου, με μεγάλο "συν" σύμφωνα με την Google την συνολικά "ενιαία εμπειρία Google". Ήδη στα κινητά Android οι χρήστες του Google Docs θα έχουν δει την αναβάθμιση μέσω του Play η οποία ενοποιεί τις δύο εφαρμογές, αντικαθιστώντας το Docs με το Drive ως αναβάθμιση του πρώτου, και μεταφέροντας αυτόματα εκεί όσα έγγραφα είχατε. Φυσικά μετά την ενοποίηση, το Drive θα μπορεί να φιλοξενεί κάθε είδους αρχείο και όχι μόνο έγγραφα. Η υπηρεσία συνοδεύεται με εφαρμογές για Windows και Mac (διαθέσιμες αφού κάνετε login στον λογαριασμό σας όπως φαίνεται, και όχι στην αρχική σελίδα), φυσικά για Android και σύντομα για iOS. Η Google επίσης υπόσχεται σύντομα και άλλες υπηρεσίες όπως πχ φαξ μέσω third party εταιριών, οι οποίες όμως δεν είναι γνωστό αν θα είναι διαθέσιμες και στη χώρα μας.

Το Drive παρέχει δωρεάν αρχικό χώρο 5gb που ενεργοποιείται αυτόματα από τον λογαριασμό Google σας (ειδικά εάν έχετε την εφαρμογή στο Android πρόκειται απλά για ένα κλικ αφού αναβαθμίσετε το Docs), ενώ παρέχεται και επιλογή με 2.49 δολάρια/μήνα για 25gb, 4.99 δολάρια/μήνα για 100gb αλλά και 49.99 δολάρια/μήνα για τον πρωτόγνωρο μέγεθος του...1tb.
  
Κυκλοφόρησε ο Firefox 12 browser με δυνατότητα αναβαθμίσεων στο παρασκήνιο
 
H Mozilla κυκλοφόρησε σήμερα τη δωδέκατη έκδοση του δημοφιλούς browser Firefox, ο οποίος ύστερα από την πολιτική της εταιρείας για κυκλοφορία νέων σταθερών εκδόσεων κάθε 6 εβδομάδες, προσθέτει ολοένα και λιγότερα καινούργια χαρακτηριστικά σε κάθε έκδοσή του. Αυτή τη φορά, με τον Firefox 10 οι χρήστες Windows έχουν τη δυνατότητα επιλογής αυτόματων ενημερώσεων στο παρασκήνιο σε κάθε νέα έκδοση που θα κυκλοφορεί, χωρίς να απαιτείται από αυτούς καμία περαιτέρω ενέργεια. Μέχρι σήμερα, σε κάθε νέα έκδοση εμφανιζόταν ένα παράθυρο διαλόγου που προτρέπει από το χρήστη την εγκατάστασή της, και στη συνέχεια έπρεπε να γίνει η επικύρωση της διαδικασίας μέσω της προστασίας UAC των Windows. Ουσιαστικά πρόκειται για μια λειτουργία του λειτουργικού συστήματος που προειδοποιεί τους χρήστες όταν ένα πρόγραμμα προσπαθεί να πραγματοποιήσει αλλαγές στο σύστημά τους.

Ο Firefox 12 για να επιτύχει τις αυτόματες και "σιωπηρές" ενημερώσεις εγκαθιστά μια υπηρεσία στο παρασκήνιο η οποία επιτυγχάνει την παραπάνω λειτουργία. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή απενεργοποίησης της συγκεκριμένης δυνατότητας, έτσι ώστε όλες οι μελλοντικές αναβαθμίσεις να πραγματοποιούνται χειροκίνητα.



Εκτός από ενημερώσεις σταθερότητας και επιδόσεων ο Firefox 12 περιλαμβάνει μια δυνατότητα για προγραμματιστές, αυτή της αρίθμησης των σειρών κατά την προβολή του κώδικα μιας ιστοσελίδας.
Download: Mozilla Firefox 12
  
Σκελετοί
 
Η ανεύρεση 38 σκελετών στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ στην ΝΑ Τουρκία για τους οποίους υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ανήκουν σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους αγνοούμενους του Αττίλα, καθώς δεν ανήκουν ούτε σε Κούρδους, ούτε σε Τούρκους, προκαλεί σοβαρό πονοκέφαλο στην Τουρκία, καθ' ότι θα πρέπει να λογοδοτήσει στις Ευρωπαϊκές Αρχές για το που, το πως και το γιατί.
Για το θέμα ζήτησε περισσότερες πληροφορίες και διερεύνηση του θέματος που προέκυψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπορκ με επιστολή που απέστειλε προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στις Βρυξέλλες Σελίμ Γιενέλ. Το θέμα ανακινήθηκε κατόπιν παρέμβασης της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένης Θεοχάρους.
Πιο συγκεκριμένα ο E. Μπροκ ζητά από τον Τούρκο Μόνιμο Αντιπρόσωπο: 1. Διερεύνηση συνθηκών θανάτου, 2. Καταγωγή των νεκρών, 3. Πληροφορίες για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο Μπροκ αναφέρει στην επιστολή του ότι, η E. Θεοχάρους εξέφρασε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών την ανησυχία της πως οι σκελετοί μπορεί να ανήκουν σε Ελληνοκύπριους, αφού περισσότεροι από 200 αιχμάλωτοι πολέμου είχαν μεταφερθεί στις εν λόγω φυλακές μετά την εισβολή του 1974 στην Κύπρο.
Η E. Θεοχάρους, επισήμανε ο E. Μπροκ, εξέφρασε την κατεπείγουσα σημασία της συλλογής περισσοτέρων πληροφοριών επί του θέματος. Να σημειωθεί ότι την σοκαριστική πληροφορία είχε μεταφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους προ μηνός και η ανακάλυψη αυτή προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά όταν μετά από εξετάσεις DNA αποκαλύφτηκε ότι οι σκελετοί αυτοί δεν ανήκαν ούτε σε Τούρκους αλλά ούτε και σε Κούρδους.
 
   
Μεγάλη είναι η απογοήτευση που κατέλαβε εκατομμύρια Έλληνες,  για την συμμετοχή του Πύρρου των Ελλήνων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Βενιζέλου. Ο ίδιος είχε πει ότι ένας Ολυμπιονίκης δεν μπορεί να μπει σε κόμμα επειδή ανήκει σε  όλους τους Έλληνες. Παραπάνω λόγια είναι περιττά.

Επιλογή : ΚΒ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.