18 Απρ 2012

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

·         Θεωρώ πως δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να ενστερνίζεται τις απόψεις μου…
·         Δεν θα ψηφίσω κανέναν, επειδή:
·         Κανένας υποψήφιος δεν έδειξε τόσον καιρό ίχνος ευαισθησίας και συναγερμικών συναισθημάτων για τους επερχόμενους κινδύνους. Όλοι την προσωπική τους ανάδειξη προώθησαν, με μπόλικη διάνθιση δήθεν ενδιαφέροντος για την… «πατρίδα», -δηλ. για την παρτίδα.
·         Οι πιο πολλοί από δαύτους, δεκαετίες ολόκληρες, τα έπαιρναν χοντρά και ασύστολα από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε και τώρα θίχτηκε δήθεν η ευαισθησία τους, όχι επειδή κινδυνεύει η πατρίδα, (αν πίστευαν κάτι τέτοιο, θα ανησυχούσαν και θα συσπειρώνονταν, όπως όταν βρέχει πολύ και μπαίνουν όλοι κάτω από ένα υπόστεγο, -δεν θα έβαζαν ο καθένας τους υποψηφιότητα-, διάβαζε υποψοφιότητα, γνωρίζοντας πως η υποψηφιότητα τους βγάζει έξω από την ανέχεια του λαού και τους βάζει μέσα στις παροχές).
·         Κανένας τους δε λέει κάτι καινούργιο. Λένε όλοι τα ίδια! Επειδή αυτά τα ίδια είναι εκείνα που περιέχουν, δεκαετίες ολόκληρες, τα λεφτά. Αυτά που βάζουν μέσα στις τσέπες τους οι υποψήφιοι, δίνοντας ένα μικρό κομμάτι στους κοροϊδεμένους ψηφοφόρους και οπαδούς. Πολλοί από τους τελευταίους, -όχι όλοι, ευτυχώς-, μόλις τελειώσουν με το συλλαλητήριο πάνε στο… γήπεδο, όπου τα σπάνε όταν χάνει η ομάδα τους.
·         Ο… θυμός των εξεγερμένων μοιάζει πολλές φορές με το Θύμιο… Έχει μια διαμαρτυρία που κρύβει ελπίδα. Ίσως επειδή η κυρία πεθαίνει τελευταία. Όμως στην πραγματικότητα εδώ έχουν πεθάνει τώρα και πολλά χρόνια ο προγραμματισμός, ο σχεδιασμός, η υποδομή, η κοινωνικότητα, η ομαδικότητα, η πρόληψη, η κουλτούρα, η συναδελφοσύνη, η περίθαλψη, η παιδεία που να εκπαιδεύει για όλα αυτά. Έχετε εντοπίσει κάποιον υποψήφιο που να τα έχει θίξει έστω; Και αν τυχόν υπάρχει και εγώ ο βλαξ δεν τον έχω επισημάνει, μπορείτε σας παρακαλώ να μου τον υποδείξετε να τον ψηφίσω; Απλά σας παρακαλώ να θυμάστε πως αυτός θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει κιόλας ένα σχέδιο έτοιμο, που να έχει ήδη γνωστοποιήσει, με αποτέλεσμα να έχει αφήσει πραγματικά άναυδους τους ψηφοφόρους και τους (φίλους και κυρίως εχθρούς) οικονομολόγους της Ελλάδας!... Βλέπετε να έχει ανησυχήσει κυρίως το ΔΝΤ από κάτι τέτοιο;…
·         Στο βάθος πιστεύω πως οι ψηφοφόροι, ακόμη και τώρα, (εκτός από τους πεινασμένους και όσους αυτοκτόνησαν), δεν έχουν αποδεσμευτεί από την ιδέα του ατομικού τους κέρδους από τον υποψήφιο… Όταν αυτό πάψει σαν σκέψη, θα αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα. Όταν δηλαδή ο κίνδυνος θα χτυπάει δυνατά του σπιτιού την πόρτα… Που σημαίνει πως καταστάσεις σαν τη σημερινή δεν λύνονται με εκλογές, μα με αλλαγή προσωπικότητας ενός ολόκληρου λαού. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
  Κ.Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.