20 Νοε 2010

Εμπρός για μια Ελλάδα λεύτερη

Είναι καιρός να αντι-δράσουμε θαρρώ σε ότι μας καταπιέζει ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά και πάει λέγοντας, γιατί μας καταπιέζουν πολλά. Το πολιτικό πραξικόπημα που έκανε η κυβέρνηση με το να μας επιβάλει το μνημόνιο, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της βουλής με αυξημένη πλειοψηφία, μας υποδούλωσε οικονομικά σε κάποιες “φιλικές” χώρες. Από αυτές πρώτη και καλύτερη είναι η Γερμανία, που αφού δεν μπόρεσε να μας υποτάξει με τα όπλα για πολύ, το κατάφερε με δόλο και είμαστε υποτελείς τους πλέον και θα πρέπει να δώσουμε χώμα και ύδωρ σαν ένδειξη υποταγής στην Μέρκελ και την παρέα της.
Αντί γι' αυτό μήπως θα πρέπει να αντιδράσουμε και να μην αγοράζουμε τίποτε γερμανικό τίποτε αυστριακό και του συναφιού τους; Να σταματήσουμε να ψωνίζουμε από τα LIDL, ALDI, PRAKTIKER, OTE, SIEMENS και λοιπές εταιρίες Γερμανικών συμφερόντων; Αφού οι κυβερνώντες είναι οσφυοκάμπτες, δεν πρέπει να πάρουμε εμείς τις τύχες μας στα χέρια μας και να δείξουμε σε κάποιους ότι υπάρχει αντίσταση, ότι δεν παραδινόμαστε άνευ όρων, ότι το μολών λαβέ, μπορεί να το κυκλοφορεί ο άνεμος ακόμα στον αέρα.
Με λίγα λόγια μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε και να σηκωθούμε από τον καναπέ;
Αφού αυτό που τους πονάει είναι η τσέπη εκεί πρέπει να τους χτυπήσουμε και μάλιστα γερά, συντονισμένα, επίμονα.
  • Θα θυμόσαστε πρίν από πολλά χρόνια τι είχαμε κάνει στους “φίλους μας τους Ολλανδούς”, αυτό και ακόμα καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στους Γερμανούς και την παρέα τους.
  • Θυμηθείτε την περίπτωση με το γάλα, που αναγκάστηκαν να το κατεβάσουν στο 1 ευρώ. Αρκεί να το θελήσουμε και τότε θα καταλάβουν τι εστί βερύκκοκο. Δεν αρκούν τα ευχολόγια, πρέπει να γίνουν πράξη αυτά, για να έχουν θετικό αποτέλεσμα. Δεν αρκούν τα σενάρια και οι υποθετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμα στην Ευρώπη, το τώρα μετράει, το τώρα τους πονάει. Να τους φέρουμε το κατά δύναμην στη θέση τη δική μας. Στο κάτω κάτω δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε. Μην τους πουλάτε τα σπίτια σας και κατσικόνονται στην χώρα μας. Μην τους αφήνετε να μας αγοράζουν. Να συμφωνήσουμε ένα δίμηνο τον πρώτο λογαριασμό του 11 να μην τον πληρώσουμε στον ΟΤΕ και αν γίνετε και δυο, να τους τσούξει, τι θα μας κάνουν θα μας βάλουν τόκο; εδώ μας παίρνουν τη χώρα ο τόκος θα μας πειράξει;
Ρίξτε και άλλες ιδέες, κάποια μπορεί να μας βρει σύμφωνους.

Αν τελικά δεν αντιδράσουμε, μας περιμένουν μαύρες μέρες για το 11, αν κρίνω από τα μέτρα που εξήγγειλαν και θα υπάρξει και συνέχεια.

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται έλεγαν οι αρχαίοι, ενώ οι πιο σύγχρονοι έλεγαν για χάρη του αετού (ΔΝΤ) γάμα και συ κυρα χελώνα (Γιωργάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.