20 Νοε 2010

Η τραγωδία των ραδιοσταθμών του ομίλου Αλαφούζου -τραγωδία, όχι για τον ίδιο τον όμιλο, αλλά για τους εργαζόμενους εκεί. Τέσσερα ραδιόφωνα έχουν και πηγαίνουν (σε ακροαματικότητες) πολύ καλά. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να αποτρέψει περικοπές 10% στους μισθούς, αλλά και απολύσεις.
«Σκάι 100,3»: Με ποσοστό 12,8% αποτελεί τη ναυαρχίδα των ενημερωτικών ραδιοσταθμών. Σκεφτείτε πως ο δεύτερος «Real 97,8» δεν μαζεύει ούτε καν τους μισούς ακροατές. Και όμως, ο πρωτοπόρος «Σκάι» αναζητεί τρόπους να μειώσει το κόστος λειτουργίας του. Αποφάσισε λοιπόν να διακόψει τη μετάδοση τραγουδιών ώστε να μην πληρώνει δικαιώματα στην ΑΕΠΙ, εξοικονομώντας ένα σεβαστό, όντως, ποσό. Ετσι, στον πρώτο ειδησεογραφικό σταθμό της χώρας δεν ακούγεται ούτε ένα τραγούδι. Ειρήσθω εν παρόδω: μου κάνει έκπληξη που οι συνθέτες και οι τραγουδιστές δεν αντιδρούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά νομιμοποιούν την κατάσταση με τη στάση τους όταν αποδέχονται προσκλήσεις από τον τηλεοπτικό Σκάι. Επανέρχομαι, η απουσία μετάδοσης τραγουδιών έχει ρίξει την ποιότητα κάποιων εκπομπών του σταθμού, ενώ έπαιξε ρόλο και για την έξοδο, από τη συχνότητα, του Γιάννη Ξανθούλη.
«Red 96,3»: Με ποσοστό 6,5% βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας με τις ακροαματικότητες, την υψηλότερη που είχε πετύχει ποτέ. Ευτυχώς εδώ δεν έχουμε προς το παρόν αποφάσεις της διοίκησης με αρνητικό πρόσημο.
«Μελωδία 99,2»: Μόνο έξι άνθρωποι έχουν μείνει στα μικρόφωνα, όλοι οι υπόλοιποι (ακόμα και η γραμματεία) απολύθηκαν. Ούτε ένα δελτίο Τύπου δεν μπορούν να στείλουν να διαφημίσουν τη δουλειά τους. Και τα Σαββατοκύριακα έχουν playlist. Η νέα ντιρεκτίβα, μάλιστα, για το ρεπερτόριο του σταθμού ήρθε από τον καινούργιο διευθυντή προγράμματος, τον Νίκο Νικολακόπουλο. «Βάλτε πιο mainstream τραγούδια», είπε στους παραγωγούς. Την ημέρα του Πολυτεχνείου ο σταθμός έπαιζε άλλα αντ' άλλων. Πάνε οι παλιές καλές... επαναστατικές εποχές. Ο «Μελωδία» με 5,6% βρίσκεται λίγο πριν από το Top 10 - κι αυτός επιτυγχάνει μια εξαιρετική θέση.
«Freedom 88,9»: Την προηγούμενη Παρασκευή απέλυσαν ξαφνικά τους δύο μοναδικούς ηχολήπτες. Η κατάσταση στον Freedom μοιάζει ακόμα πιο εξωφρενική: Αν και ο σταθμός πάει πολύ καλά, με ποσοστά 4,6%, απολύει κόσμο. Και να πεις πως είχε και πολλούς: Δύο ηχολήπτες (οι απολυμένοι) και δύο παραγωγούς (τρεις μαζί με τον διευθυντή, τον Νίκο Νικολακόπουλο κι εδώ). Αδιανόητο. Ενας ολόκληρος σταθμός μεγάλου ομίλου να λειτουργεί με πέντε άτομα κι όμως να απολύει τα δύο από αυτά. Τώρα, δηλαδή, που θα γλιτώνει από τα δύο μηνιάτικα, σώζεται;
ΠΕΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
1) Θεόφιλος Δουμάνης και Δήμητρα Τριανταφυλλίδου (7-11, Δίεση 101,3): Ενημέρωση down tempo και cool σχόλια.
2) Οι Αδιάβροχοι, Παναγιώτης Λιάκος και Κώστας Γιαννουλόπουλος (6-8, ΑΝΤ1 97,2): Χιούμορ, εύστοχες φάρσες, αλλά και ουσιαστικές παρατηρήσεις.
3) Γιάννης Καλαμίτσης και Γιώργος Χουδαλάκης (6-8, Real 97,8): Αξίζουν, έχουν και καλή χημεία μεταξύ τους.
4) Χριστόφορος Ζαραλίκος και Μαρία Παπιδάκη (8-10, Best 92,6): Radio stand up comedy με την Παπιδάκη να αποδεικνύεται αντίστοιχα ετοιμόλογη.
5) Κώστας Γιαννακίδης (11-12, ΒΗΜΑ 99,5): Ενας citizen με εύστοχα καυστική και χιουμοριστική ματιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.