19 Ιαν 2011

Η κλιματική αλλαγή ανησυχεί 

τις ασφαλιστικές εταιρείες

Ο κλάδος χρειάζεται καλύτερα εργαλεία για ανίχνευση κλιματικών αλλαγών

Αύξηση μεγαλουπόλεων και ακραία καιρικά φαινόμενα η αιτία των ανησυχιών
Οι ασφαλιστές προσπαθούν να εκτιμήσουν τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, λένε εκπρόσωποι του κλάδου, καθώς οι πλημμύρες στην Αυστραλία και Βραζιλία δίνουν το μέτρο των δυνητικών ζημιών από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή Οι επιστήμονες λένε πως ένας θερμότερος κόσμος θα προκαλέσει περισσότερες έντονες ξηρασίες, πλημμύρες και κυκλώνες αυξάνοντας τη στάθμη της θάλασσας. Την ίδια στιγμή η ασφαλιστική βιομηχανία επισημαίνει πως ο αριθμός των φυσικών καταστροφών λόγω καιρού έχει ήδη αυξηθεί στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.
Τους κινδύνους έρχεται να διογκώσει η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού, η μετακίνηση περισσότερων ανθρώπων στις πόλεις (ιδιαίτερα στην Ασία) και η επέκταση της ιδιοκτησίας στις περιοχές που αποδεικνύονται πιο ευάλωτες στα ακραία καιρικά φαινόμενα
Η έλλειψη μακροχρόνιων καιρικών δεδομένων σε μερικά μέρη του κόσμου, επίσης συσκοτίζει την εικόνα. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ο στενός χρονικός ορίζοντας στον οποίο τυπικά εστιάζουν την προσοχή τους οι ασφαλιστές. Οι αντασφαλιστές, για παράδειγμα, ανανεώνουν ετησίως τα συμβόλαιά τους βασιζόμενοι σε προηγούμενες ζημιές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν νοιάζονται τόσο για τις τάσεις δεκαετιών στο μέλλον.
Παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τη κλιματική αλλαγή και τη δυσκολία αποτίμησης της, αρκετοί ασφαλιστές συνδέουν την κλιματική αλλαγή με την αύξηση των κινδύνων. Οι ταχέως αυξανόμενες μεγαλουπόλεις αποτελούν, τέλος, μία μεγάλη πηγή ανησυχιών για την αγορά, καθώς τα στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν πως από 231 εκατομμύρια ανθρώπους που ζούσαν σε πόλεις στην Ασία το 1950, ο αριθμός τους προβλέπεται να εκτιναχθεί στα 3,5 δισ. το 2050.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.