10 Ιαν 2011

ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!

ΝΤΕΗΒΙΝΤ ΤΣΕΪΤΟΡ

[ Πρόσωπα ] Ενας απατεώνας βουλευτής

Του Γιώργου Αγγελόπουλου gangel@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ντέηβιντ Τσέιτορ. Πρώην βουλευτής του Εργατικού Κόµµατος, είναι ο πρώτος που µπήκε στη φυλακή για το σκάνδαλο των ψευδών βουλευτικών δαπανών
Την Παρασκευή, ο Ντέηβιντ Τσέιτορ άρχισε να εκτίει ποινή φυλάκισης 18 µηνών.
Είναι ο πρώτος βρετανός βουλευτής που φυλακίζεται επειδή εξαπάτησε τους φορολογουµένους στο πλαίσιο του περιβόητου «σκανδάλου των βουλευτικών δαπανών».
Πριν από 18 µήνες, ο Τσέιτορ ήταν ακόµη βουλευτής. Την Παρασκευή καθόταν µε σκυµµένο το κεφάλι στο δικαστήριο καθώς ο δικαστής τού έλεγε πως οι πολίτες έχουν δικαίωµα να περιµένουν από τους βουλευτές να είναι έντιµοι και ότι ντρόπιασε τον εαυτό του. «Λέγεται πως ο κ. Τσέιτορ υπέφερε ήδη αρκετάγι’ αυτό που έκανε», είπε ο δικαστής.«Κατασπιλώθηκε και έχασε τη θέση του ωςβουλευτή. Η οικογένειά του υπέφερε όπως κι ο ίδιος από τη δηµόσια κατακραυγή. Οµως φοβούµαι ότι αυτό είναι αναπόφευκτη συνέπεια για πρόσωπα που αναλαµβάνουν σηµαντικές δηµόσιες θέσεις και στη συνέχεια εξαπατούν το κοινό που τους εξέλεξε». Τα αδικήµατα του είδους αυτού, πρόσθεσε ο δικαστής, «είναι δύσκολο να εντοπιστούν, εξαιτίας της πεποίθησης ότι τα πρόσωπα αυτά είναι έντιµα. Οταν ανακαλύπτονται, είναι απαραίτητο να επιβάλλονται αυστηρές ποινές. Αυτός είναι ο µόνος τρόπος για να αποκατασταθεί και να διατηρηθεί η εµπιστοσύνη του κοινού στο σύστηµα». Την προηγούµενη φορά πουο 61χρονος Τσέιτορ είχε εµφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, είχε δηλώσει ένοχος σε τρεις κατηγορίες για κλοπή και, φεύγοντας από το δικαστήριο, είχε αποδοκιµαστεί και σπρωχτεί από συγκεντρωµένους. Την Παρασκευή,οι συγκεντρωµένοι ήταν ως επί το πλείστον δηµοσιογράφοι.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ότι διεκδίκησε συνολικά 22.650 στερλίνες δηλώνοντας επί δύο χρόνια ψευδείς δαπάνες. Σ’ αυτές περιλαµβάνονταν 15.275 στερλίνες που ισχυρίστηκε πως πλήρωνε για το ενοίκιο ιδιοκτησίας στο Λονδίνο η οποία ανήκε στην κόρη του, και 5.425 για το ενοίκιο µιαςκατοικίας κοντά στο Μπέρι που ανήκε στηνηλικιωµένη µητέρα του (η οποία εκείνη την εποχήβρισκόταν σε άσυλοπάσχοντας από άνοια). Σε αµφότερες τις περιπτώσεις ο Τσέιτορ είχε υπογράψει ψευδή µισθωτήρια.

Επιπλέον οβουλευτής είχε πλαστογραφήσει δύο τιµολόγια για να διεκδικήσει την επιστροφή ποσού ύψους 1.950 στερλινών που δήλωσε ψευδώς ότι κατέβαλε ως αµοιβήγια «συµβουλές» σ’ έναν τοπικό εργαζόµενο του Εργατικού Κόµµατος – ο οποίος δεν είχε πάρει δεκάρα. Στο πλαίσιο του σκανδάλου των ψευδών βουλευτικών δαπανών, βρίσκονται σε εξέλιξη ενώπιον της δικαιοσύνης τουλάχιστον άλλες πέντε υποθέσεις εις βάρος πρώην βουλευτών και µελών της Βουλής των Λόρδων.

«Οι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει τίποτε απ’ αυτήν την ιστορία, πως µεµψιµοιρούν λέγοντας ότι αδικούνται και ότι χρειάζονται περισσότερα χρήµατα για ταξί και ξενοδοχεία», υπογράµµιζε το Σάββατο η εφηµερίδα «Ντέιλυ Μέιλ». Την προηγουµένη, ο µέχρι πριν από 18 µήνες συνάδελφός τους Ντέηβιντ Τσέιτορ υποβαλλόταν γυµνός σε σωµατικό έλεγχο από τους δεσµοφύλακες, φωτογραφιζόταν ανφάς και προφίλ και φορούσε την κακοραµµένη στολή της φυλακής.
(ΕΠΙΛΟΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.