19 Μαρ 2012

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ;


Το παρακάτω μήνυμα μου το έστειλε κάποιος φίλος. Δεν ξέρω αν συμφωνείται ή όχι αλλά εμένα με προβλημάτισε γιατί λέει πραγματικότητες του πως έχουν λειτουργήσει ως τώρα οι Έλληνες επιχειρηματίες και που ως τώρα αποδειγμένα, καρφί δεν τους κάηκε για τους υπόλοιπους Έλληνες. Δεν πρέπει λοιπόν κάπως ν' αντιδράσουμε απέναντι στην αισχροκέρδεια και που ενδεχομένως τώρα που λόγω κρίσης και φτώχιας ο κόσμος ψάχνει φτηνά προϊόντα, οι εν λόγω, για να μην χάσουν απ' τα κέρδη τους, ίσως… λέω εγώ η καχύποπτη σκέφτηκαν να αναπτύξουν στη δεδομένη στιγμή τάχαμου το αίσθημα του φιλελληνισμού για να συνεχίσουν να πουλάν ακριβά τα προϊόντα τους;
 
1. Μέχρι στα Ελληνικά προϊόντα  να μειώσουν τις τιμές ώστε να είναι φθηνότερε από τα Ευρωπαϊκά, ΟΧΙ.
2. Μέχρι να προσλαμβάνουν Έλληνες και ασφαλισμένους, ΟΧΙ..
3. Μέχρι να μην κλέβουν το κράτος χρωστώντας στην Εφορία, ΟΧΙ.
4.Μεχρι να πάψουν να κάνουν εργοστάσια στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, ΟΧΙ
5. Μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν τα κέρδη τους στις Ελβετικές τράπεζες, ΟΧΙ.
6. Μέχρι να πάψουν να κλέβουν στις τουριστικές περιοχές (καταλύματα, ταβέρνες, ενοικίασης αυτοκίνητων…), ΟΧΙ
Μέχρι τότε, Ευρωπαϊκά. Έξαλλου για αυτό μπήκαμε στην Ευρώπη.
 
Έλληνες δοσίλογοι μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
 
Μέχρι τότε…… μόνο Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά.
  Επιλογή : ΚΒ
 
 
 
 


9 σχόλια:

  1. συμφωνώ μαζί σας, δυστυχώς η κατάσταση αυτή με τις λίστες μόνο πρόβλημα δημιουργεί. Για παράδειγμα και πάντα καλοπροαίρετα η αθηναϊκή ζυθοποιία η οποία με πρόσφατο παράδειγμα την αύξηση του επενδυτικού της πλάνου, το οποίο πλάνο ακολούθησε η ολυμπιακή ζυθοποιία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από τον τόπο μας. Τέτοιες επενδύσεις δεν αξίζει να τις στηρίξουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δυνατόν να τσιμπάμε σε «περίεργους» καταλόγους και να τσακωνόμαστε για το ποιό προιόν είναι ελληνικό ή όχι? Εδώ εταρείες με περίπου μισό αιώνα επενδύσεων στην Ελλάδα, όπου επενδύσεις βάλτε νέες θέσεις εργασίας, δείχνουν τον δρόμο της ανάπτυξης σε όλες τις επιχειρήσεις και μας λέτε να τις μπουκοτάρουμε? Άποψη μου είναι : ούτε μποϋκοτάζ ούτε ανεγκέφαλοι πατριωτισμοί που εξυπηρετούν συμφέροντα λίγων…. και άν θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία ας αγοράζουμε για παράδειγμα νουνου γάλα, όλυμπος, προιόντα της 3μ, μπυρες ελληνικες όπως ΑΜΣΤΕΛ ΑΛΦΑ ΖΕΟΣ ΚΡΑΦΤ κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια μπύρα που παράγεται σε ένα εργοστάσιο 30 ατόμων φτιαγμένο για να πάρει τις κρατικές επιδοτήσεις πώς μπορεί να περνάει για ελληνική; Αυτά είναι λεφτά που δεν θα γυρίσουν ποτέ στην Ελλάδα. Οι καβγάδες των εταιρειών παραγωγής μπύρας δεν με αφορούν αλλά δεν μπορεί να πλασάρονται για ‘ελληνικές’ οι εταιρείες που φεσώνουν προμηθευτές και εργαζόμενους. Αυτές οι περιπτώσεις είναι ντροπή όχι και να τις υποστηρίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω πίνω αλλη μπύρα, οχι Heineken, αλλά την αλήθεια πρέπει να την πω. Δουλεύει στα εργοστασια της εταιρείας στην Ελλάδα ενα γνωστο μου ζευγάρι. Ειναι πολύ σοβαρός εργοδότης, οχι σαν κάτι ταχα ελληνικές εταιρείες. Να προσέχουμε γιατι θαναι απώλεια αν φύγουν απο την Ελλαδα τετοιες εταιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φήμες και οι διαδόσεις οργιάζουν, αυτό είναι το σίγουρο στην Ελλάδα. Λέει να πάρουμε τη ΜΥΘΟΣ, ως τι; Γιατί Ελληνική δεν είναι!!! Ας τσεκάρουν τι λένε πρώτα και τα ξαναλέμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι τουλάχιστον περίεργο σε τέτοιους καιρούς να κοιτάμε λίστες και να μας πιάνει πανικός. Δηλαδή στις μεγάλες επιχειρήσεις δεν δουλεύουν έλληνες ? γιατί δεν επενδύουν όλες οι εταιριές όπως η ΝΕΣΤΛΕ η αθηναϊκή, η ολυμπος, η φαγε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Πέτρος δίκιο έχει ... κινδυνέυουν οι δουλειες των περισσότερων συμπολιτών εξαιτίας κάποιων έξυπνων και σιγουρα κατευθυνόμενων λιστων και σχολιων. Ανεργια σαν έννοια δεν την έχει λάβει κανείς γνώση. Χρόνια τωρα εταιρειες όπως η νεστλε η αθηναικη ζυθοποιια και άλλες επενδύουν στην χώρα μας δίνοντας νέες θέσεις εργασίας..με κόντρα τους συνδικαληστές...γιατί δεν τα λέτε αυτά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα σας και καλό σας μήνα, καλά τα λέει ο γιώργος αλλά στου κουφου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Ειναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουμε ποιες εταιρείες λέγονται, είναι και το στηρίζουν αυτό ελληνικές ? Καποιος παραπάνω αν δεν κανω λάθος γράφει για το επενδυτικό πρόγραμμα της ολυμπιακής ζυθοποιίας το οποιο ακούστηκε παντου ...τα τελευταια χρόνια όμως η αθηναική το έχει παγιώσει επενδύοντας στην ελληνική γη ..και φυσικά δεν ακούστηκε καθόλου Γιατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα σας ,ελληνική μπύρα κατα την γνωμη μου είναι κάθε μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα και έτσι δημιουργείται προστιθέμενη αξία στον τόπο.Τι σημασία έχει αν η Αθηναική Ζυθοποιία υποστηρίζεται με Ολλανδικά κεφάλαια ή η Μύθος Ζυθοποιία με Δανέζικα.Έχουν εργοστάσια στην Ελλάδα,απασχολούν χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους,πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος,συνεργάζονται με έλληνες προμηθευτές,κάνουν δαπάνες στην Ελλάδα,στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.