7 Μαρ 2012

Κούρεμα Ταμείων; Ναι, αλλά στα σεμινάρια περνάμε ωραία
07/03/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η χώρα – με τα κουρέματα, τις διαπραγματεύσεις με κάθε καρυδιάς καρύδι από όπου η χώρα έχει δανειστεί μοιράζοντας δεξιά-αριστερά ομόλογα και τις δήθεν απειλές εκ μέρους του υπουργού των Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει άλλη προσφορά, διότι «αυτή ήταν η καλύτερη» - ξεκίνησε πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 11 Μαρτίου του 2011.

Τότε ήταν που το φοβερό και τρομερό δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αφού είχαν φροντίσει επί ενάμιση χρόνο να δυσφημήσουν τη χώρα (μας και όχι… τους) στα πέρατα της οικουμένης, αποδέχθηκαν χωρίς να κάνουν κιχ να την μετατρέψουν και σε πειραματόζωο.

Έτσι η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα επί του πλανήτου (χωρίς, βέβαια, να είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία με χρέη και ελλείμματα) όπου αποφασίστηκε να μπει στο εργαστήριο και να εφαρμοστεί στο πετσί της για πρώτη φορά στην Ιστορία η διαδικασία της συμμετοχής ιδιωτών στην ελάφρυνση του χρέους.

Φθάσαμε έτσι, έναν χρόνο μετά τις (επίσης «ιστορικές») αποφάσεις της 11ης Μαρτίου να αγωνιούμε μήπως οι Ιάπωνες, οι Ισπανοί, αλλά και Έλληνες όπως προέκυψε, δεν δεχθούν να δουν τα χρήματά τους να περικόπτονται.

Και σα να μην έφθαναν οι αποφάσεις που έλαβε επί του θέματος, πρώτα το διευθυντήριο του Eurogroup και μετά η «ανωτάτη αρχή» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 21 Ιουλίου, ήλθαν και αυτές της 26ης Οκτωβρίου, που επέβαλαν ένα δραματικό «κούρεμα» για να μας αποτελειώσουν.

Για όλα αυτά έχουν δηλώσει ευτυχείς (και μετά χειροκροτημάτων) οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.