1 Μαρ 2012

To facebook διαβάζει τα SMS σας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, το facebook διαβάζει τα γραπτά μηνύματα των χρηστών του. Ειδικότερα, γράφεται πως το facebook καταγράφει τα SMS των κατόχων κινητών τηλεφώνων (smartphones) που έχουν εγκαταστήσει στη συσκευή τους την εφαρμογή της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Εκπρόσωπος του facebook έσπευσε να καθησυχάσει το κοινό, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του βρετανικού εντύπου. Υποστήριξε, αναλυτικότερα, πως η εταιρεία, δε διαβάζει τα γραπτά μηνύματα των χρηστών σε καμία περίπτωση παρά το γεγονός πως έχει πρόσβαση σε αυτά, όπως άλλωστε και πολλές άλλες εφαρμογές του Android App Store. Συνέχισε, λέγοντας πως, τεχνικά, η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να ενοποιηθεί με τα SMS που στέλνει και δέχεται ο κάθε χρήστης smartphone, αλλά αυτό γίνεται αποκλειστικά για δοκιμαστικούς λόγους. Εκτός από αυτό, είναι αλήθεια πως η εφαρμογή -πριν την εγκατάσταση της- ζητά να συναινέσει ο χρήστης σε συγκεκριμένους όρους, ένας εκ των οποίων είναι και η πρόσβαση αυτής σε προσωπικά δεδομένα.

Η ανησυχία πολλών αυξάνεται μετά από τέτοιες φήμες με αποτέλεσμα να κατηγορούν το facebook για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής. Είναι, όμως, υπεύθυνος ο δημοφιλής ιστότοπος γι 'αυτό ή εμείς που εγκαθιστούμε στην κινητή μας συσκευή άκριτα κάθε είδους εφαρμογή;
Επιλογή : ΚΒ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.