1 Μαρ 2012

Το πάρτι στη ΜΟΔ συνεχίζεται, κ. Ράιχενμπαχ!
01/03/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ξέρω αν το θυμάστε (αν όχι εδώ), αλλά στις 2 Φεβρουαρίου, όταν είχε φουντώσει άλλη μια ηρωική συζήτηση περί επιτροπείας της Ελλάδας, είχα δημοσιεύσει άρθρο μου υπό τον τίτλο «Ζητείται επίτροπος για την προστασία μας από τους φαύλους». 

Εκεί, αναφερόμουν στα σημεία και στα τέρατα που συμβαίνουν στη ΜΟΔ - τον οργανισμό που δημιουργήθηκε κατ’ απαίτηση της Κομισιόν και που με την συνεισφορά εξαιρετικά εξειδικευμένου προσωπικού (υποτίθεται ότι) ασχολείται με την καλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων – αλλά και στις διαχειριστικές των κοινοτικών κονδυλίων αρχές που υπάρχουν σε όλα τα υπουργεία. 

Αν ρίξετε μια ματιά σ’ εκείνο το άρθρο, θα διαπιστώσετε πως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, εκείνη την αποφράδα ημέρα του Οκτωβρίου του 2009, οι εξειδικευμένοι αυτοί υπάλληλοι – με ειδικές γνώσεις, προσόντα, πτυχία, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, καλή χρήση των υπολογιστών – μετακινήθηκαν αμέσως σε θέσεις «ψυγείου» και στις θέσεις τους βρέθηκαν διάφοροι κομματικοί φίλοι, ευνοούμενοι και άεργοι συνδικαλιστές. 

Οι νεοαφιχθέντες (newcomers, αν γνώριζαν αγγλικά) – οι περισσότεροι μιας κάποιας ηλικίας - έγιναν προϊστάμενοι χωρίς να γνωρίζουν ξένες γλώσσες και ανέλαβαν το σοβαρό έργο του σχεδιασμού και της επικοινωνίας με τις κοινοτικές αρχές, χωρίς να γνωρίζουν καν πώς ανοίγει ένας υπολογιστής. 

Οι εξειδικευμένοι νέοι υπάλληλοι, βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη να λιμνάζουν σε διάφορες υπηρεσίες, σε πρωτόκολλα και άλλες παρεμφερείς θέσεις, χωρίς πλέον να προσφέρουν τις γνώσεις τους. 
Συνέχεια...εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.