12 Ιουλ 2012

Φορο-μπούσουλας για τις προσεχείς ημέρες


YPOURGEIO OIKONOMIKOS slide
*Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μέχρι να δούμε τις μεγάλες ανατροπές στη φορολογία που δεν αποκλείεται να έρθουν σταδιακά από το Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε οκτώ σημαντικές διευκρινήσεις για το τι μας περιμένει:

- Ξεκινά η αποστολή ειδοποιητηρίων για το ειδικό τέλος ακινήτων. Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε 5 δόσεις αφού είναι θεσμοθετημένο.

- Η αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς και τέλους επιτηδεύματος, θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

- Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο και οι βασικές του διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος, το περιουσιολόγιο και τον ΚΒΣ θα ισχύσουν από το 2013.

- Θα επανεξεταστεί το μέτρο των αποδείξεων, αφού εκτιμάται ότι δεν είναι το προσφορότερο ως μέτρο πάταξης της φοροδιαφυγής.

- Η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση από το 23%, θα συζητηθεί με την τρόικα, αφού δεν έχει εξαφανιστεί από την ατζέντα.

- Δεν αναμένεται αύξηση αντικειμενικών αξιών αφού έχουν πλησιάσει τις εμπορικές.

- Όσον αφορά την επικείμενη εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. (Σύμφωνα με υπολογισμούς η λιανική τιμή του πετρελαίου κίνησης θα μειωθεί κατά 10 λεπτά στα 1,4 ευρώ ανά λίτρο μέση τιμή).

- Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέσω internet.
 Πηγή : www.iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.