10 Ιουλ 2012


Συγκλονιστικό βίντεο: Εκτέλεση γυναίκας από Ταλιμπάν για μοιχεία



Δημοσίευση | 9 Ιουλίου 2012 

Η διαμάχη για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν φουντώνει, μετά από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει την εκτέλεση μιας 22χρονης γυναίκας για την οποία υπάρχουν υποψίες για μοιχεία σε ένα χωριό εκατό χιλιόμετρα από την Καμπούλ. 
Σύμφωνα με τον έπαρχο της περιοχής, δύο διοικητές των Ταλιμπάν είχαν σεξουαλική συνεύρεση με τη γυναίκα χωρίς να είναι γνωστό αν η πράξη ήταν συναινετική ή βιασμός. Για να επιλύσουν τις διαφορές τους αποφάσισαν να τη σκοτώσουν. Θέλοντας να ακολουθήσουν το… τυπικό της διαδικασίας, πέρασαν τη γυναίκα από λαϊκό δικαστήριο το οποίο (φυσικά) την βρήκε ένοχη για μοιχεία και την καταδίκασε σε θάνατο. 

Στην συνέχεια ένας άνδρας, ο οποίος εμφανίζεται ως ο σύζυγός της, την πυροβολεί εξ επαφής, ενώ το πλήθος φωνάζει "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος!". 

Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών καταδίκασε έντονα την πράξη αυτή, χαρακτηρίζοντάς την απάνθρωπη και τονίζοντας ότι διαπράχθηκε από «επαγγελματίες δολοφόνους», ενώ οι αφγανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τους ενόχους. 

Η δημοσιοποίηση του φρικιαστικού βίντεο έρχεται λίγες ώρες μετά από τη διεθνή διάσκεψη δωρητών στο Τόκιο, για το Αφγανιστάν, όπου η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη χώρα με 16 δις. δολάρια έως το 2015 αρκεί οι αφγανικές αρχές να βελτιώσουν τα δικαιώματα των γυναικών. 

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο. 



Ν.Γ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.