2 Σεπ 2011

Μόνο η Εθνική νικάει την ΦινλανδίαΑν η αλήθεια δεν μας αρέσει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…
Η δεύτερη στη σειρά νίκη της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ, στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, είναι και καλό και κακό νέο.

Καλό διότι μετά την Βοσνία, η ομάδα σημείωσε τη δεύτερη νίκη της, αλλά κακό διότι… νίκησε την Φινλανδία και μπορεί να ζητήσουν οι Φιλανδοί ως… εγγύηση την εθνική μας ομάδα!

Πολύ περισσότερο που στην ιστορία των μπασκετικών αναμετρήσεων μεταξύ των δύο χωρών, η Φινλανδία έχει χάσει έξι από τους οκτώ αγώνες.

Πάντως, ίσως αυτό να αποτελούσε μια (πόθεν μοι τούτο) λύση για τον υπουργό των Οικονομικών, που εξακολουθεί να αναζητεί τρόπο για να απεμπλακεί από την υπόθεση των εγγυήσεων.

Προς το παρόν, το μόνο από το οποίο γλίτωσε ο υπουργός, στέλνοντας και το ανάλογο μήνυμα προς τους επόμενους, είναι η πρόεδρος, αλλά και ολόκληρο το Γραφείο Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού, που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση, με σκοπό οι βουλευτές να ενημερώνονται για τα δημοσιονομικά από μια «ανεξάρτητη» επιτροπή.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/080/ent.13080.asp

***********************

Βουλιάζουμε ακούγοντας Κάρμινα Μπουράνα!
02/09/2011
Της Σοφίας Βούλτεψη
Αυτές τις μέρες, λόγω της φοβερής και τρομερής επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου – επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και όχι της άλλης – πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι απέγινε εκείνο το ΠΑΣΟΚ των πρώτων «επαναστατικών» χρόνων, που υποσχόταν να φέρει μαζί του τον λαό στην εξουσία.

Προφανώς παραμένουν ρομαντικοί και δεν θέλουν να αναγνωρίσουν πως στην πραγματικότητα, ο λαός ουδέποτε ήλθε στην εξουσία. Στην εξουσία βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ μόνο του, χωρίς τον λαό, τον οποίο απλώς εξαπάτησε και χρησιμοποίησε ως όχημα.

Εκτός και αν η «λαϊκή εξουσία» είναι συνώνυμη των ρουσφετιών και των διορισμών και άλλων αηδιαστικών πρακτικών, που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι.
(Δεν πάει πολύς καιρός από τότε, μόλις το 2003, οι πρωτοκλασάτοι της εποχής καυγάδιζαν για το αν θα γίνουν 30.000 ή περισσότεροι διορισμοί με όχημα την «Ισχυρή Ελλάδα»).

Αυτές τις μέρες, εν μέσω εφιαλτικών χρεών, περιορισμένης χρεοκοπίας, αστοχιών και προβληματισμών της τρόικας, επιχειρείται να δημιουργηθεί μια νέα επαναστατική ατμόσφαιρα.


Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/055/ent.13055.asp

***********************

ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗΓιατί οι Τούρκοι καταργούν τη Στρατιά Αιγαίου
Με πηχυαίους τίτλους δημοσιεύθηκε στον τουρκικό Τύπο η είδηση της κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του  Κόμματος ΑΚΡ Χουσεΐν Τσελίκ  παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την αποκατάσταση των σχέσεων στρατού-πολιτικών.

Ο κ. Τσελίκ εξέφρασε την αντίθεση του στον τρόπο εκπαίδευσης των αξιωματικών στις στρατιωτικές σχολές επειδή «δεν συνάδει με το σύγχρονο πνεύμα της εποχής».

Πιστεύει επίσης ότι είναι εσφαλμένη η παρουσία αξιωματικών στα Λύκεια της χώρας , για να διδάξουν μαθήματα εθνικής ασφάλειας. (Σ.Σ Δυστυχώς  αυτή τη δοκιμασία την επέβαλαν και στα ελληνικά Μειονοτικά Σχολεία. Αναρωτιόμαστε πώς θα αντιδρούσαν, αν βάσει της αμοιβαιότητας, έκαναν το ίδιο στα Σχολεία της Μειονότητας στη Θράκη και έστελναν Έλληνες αξιωματικούς να διδάξουν αεράμυνα…)
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/072/ent.13072.asp

1 σχόλιο:

  1. Τι να την κάνουν τη στρατιά αφού ότι και να θέλουν τους το χαρίζουμε, γιατί να κάνουν έξοδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.