9 Σεπ 2011


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος!

Τι έχουμε κάνει πια και οι Ευρωπαίοι εταίροι μάς συμπεριφέρονται με τόσο σκληρό, ανελέητο και ανάλγητο τρόπο; Μόνο η Ελλάδα χρωστάει στον κόσμο ή μήπως κι αυτοί που μας το παίζουν αδέκαστοι κριτές; Αλλά το έλεγε ο Κωστής Παλαμάς: «Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί…» και όχι οι αχάριστοι πλέον φίλοι και σύμμαχοι της Ευρώπης!..
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ κι αυτό: Τα κράτη-πιστωτές της Ελλάδας τρίζουν τα δόντια τους στην Αθήνα, όπως γράφει σήμερα «Το Βήμα»:
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, οι κρατικοί δανειστές απειλούν την ελληνική κυβέρνηση με διακοπή της βοήθειας αν η χώρα μας δεν εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που αφορούν την λιτότητα.
Η συγχορδία των απειλών άρχισε χθες στο Βερολίνο, όπου ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα «σοβαρή» δήλωσε ότι η δεν πρόκειται να καταβληθεί η έκτη δόση του τρέχοντος δανείου αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις αναληφθείσες υποχρεώσεις της. Αυτό, είπε, είναι απαραίτητο προκειμένου να είναι θετικό το πόρισμα των ελεγκτών της τρόικα. Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα μπορούσαν «να προκύψουν εντελώς διαφορετικές συνέπειες - ακόμη και ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Ράινερ Μπρούντερλε, του προέδρου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Σίγκμαρ Γκάμπριελ, του υπουργού οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ και όχι μόνον!...
Στον χορό των αναφορών τους εναντίον της Ελλάδος προστέθηκαν και οι δηλώσεις του απερχόμενου διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος τόνισε ότι ο χρόνος για την Ελλάδα έχει τελειώσει και ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει πιστά και άμεσα το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις ο οποίος είπε ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στη συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Με όλα αυτά, φίλες και φίλοι, άρχισα να μη πιστεύω πλέον στα μάτια μου!.. Αισθάνομαι ότι έχω έρθει από άλλον πλανήτη και ζω κάπου μακριά στο διάστημα! Δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλα αυτά!
Δηλαδή η Ελλάδα, που όλοι γνωρίζουν ότι βγήκε ματωμένη από έναν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με χιλιάδες νεκρούς και ολοκαυτώματα,, με 850.οοοο ανάπηρους και τόσα εκατομμύρια του καιρού εκείνου σε υλικές καταστροφές, ξαφνικά έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος των Ευρωπαίων;
Δηλαδή, για να καταλάβω, το γεγονός ότι θυσιάσαμε τη ζωή μας για τους δήθεν φίλους και συμμάχους μας, όπως είναι σήμερα οι Ευρωπαίοι, θα πρέπει να το πληρώσουμε για μία ακόμη φορά με την πλάτη στο τοίχο έχοντας πίσω μας το εκτελεστικό απόσπασμα όπως τότε με τους Γερμανούς της κατοχής;
Και εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που χρωστάει ή μήπως κι αυτοί που μας το παίζουν αδέκαστοι κριτές; Οι δικοί μας οι κριτές θα είναι οι αγέννητοι και οι νεκροί, που έλεγε ο Κωστής Παλαμάς, και όχι οι αχάριστοι φίλοι (και σημερινοί τοκογλύφοι) Ευρωπαίοι! Το έλεγαν, άλλωστε, οι αρχαίοι μας πρόγονοι: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος»!..
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.