25 Αυγ 2012

508 π.Χ.


508 π.Χ.
Η αρχή της Δημοκρατίας...

        Η Ελληνική λέξη Δημοκρατία, πρωτοεμφανίζεται ιστορικά στην αρχαία Αθήνα, το έτος 508 π.Χ., με την εγκαθίδρυση του πρώτου στον κόσμο,σχετικά Δημοκρατικού πολιτεύματος.
. . .
        Κάθε λήψη απόφασης, για σοβαρό θέμα, είτε που θα έχει ισχύ έξω από τον προκαθορισμένο χρόνο, είτε που βρίσκεται έξω από τις προκαθορισμένες αρμοδιότητες, που έδωσαν οι πολίτες στους λειτουργούς μιας δημοκρατικής πολιτείας, λαμβάνεται με πολιτειακό Δημοψήφισμα.
. . .
        Προκειμένου να αποφευχθεί, ο χωρισμός των πολιτών σε κόμματα, και στην συνέχεια η δημιουργία συντεχνίας επαγγελματιών πολιτικών, σχηματίζονται ολιγομελείς ομάδες ψηφοφορίας, όπου οι πολίτες μιας δημοκρατικής πολιτείας, πριν εγκρίνουν ένα Δημοψήφισμα, το συζητούν αυτοί οι ίδιοι μεταξύ τους, και πριν εκλέξουν έναν από αυτούς τους ίδιους ως αντιπρόσωπό τους, τον ακούν και τον ελέγχουν, επίσης αυτοί οι ίδιοι.
. . .
        Ουδεμία μορφή διοίκησης μιας πολιτείας, δικαιούται να χρησιμοποιεί την λέξη Δημοκρατία, εάν αυτή η διοίκηση δεν προέρχεται από Δημοψηφίσματα και εκλογές, με υποχρεωτική συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της.
. . .
        Τα μέλη των εξουσιών μιας δημοκρατικής πολιτείας, ασκούν πάντοτε τα καθήκοντά τους, μέσα σε αυστηρά προκαθορισμένα πλαίσια χωρισμένων αρμοδιοτήτων· επίσης τα ασκούν πάντοτε, με σεβασμό στην γνώμη της μειοψηφίας.
. . .
        Σε μια δημοκρατική πολιτεία, οι σχέσεις της με κάθε γνωστή θρησκευτική είτε φιλοσοφική οργάνωση, ορίζονται με πολιτειακό Δημοψήφισμα.
. . .
        Σε μια κυρίαρχη δημοκρατική πολιτεία, το πολιτειακό της νόμισμα και ο έλεγχός του, ορίζονται με πολιτειακό Δημοψήφισμα.
. . .
        Μια πραγματική Δημοκρατική Πολιτεία οφείλει να έχει ένα γνήσιο Δημοκρατικό Σύνταγμα
. . .
----------------------------------
...πώς θα μπορούσα να βοηθήσω,
ειρηνικά να γίνει η πατρίδα μου,
μία κυρίαρχη Δημοκρατική Πολιτεία;
----------------------------------
Θα μπορούσα ίσως να μελετήσω,
τις πρώτες σελίδες,
του δωρεάν e-Book.pdf βιβλίου:

Επιλογή : Ηλίας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.