30 Αυγ 2012


Να γιατί δεν γκρέμισαν την ακρόπολη!


Η παρακάτω επιστολή αποδεικνύει τον λόγο που οι

 χριστιανοί δεν γκρέμισαν την ακρόπολη.

Δεν μας έκαναν καμμία χάρη. Ενήργησαν μόνο προς το

 συμφέρον τους!
Tiedosto:AkropolisAthens.jpg


Επιστολή σταλμένη στον Άγιο Αυγουστίνο από τον Πάπα Γρηγόριο, με ημερομηνία 17 Ιουνίου του 601. Η επιστολή αυτή μεταφέρθηκε από τη Ρώμη στη Βρετανία από τον Επίσκοπο Μελίτωνα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΙΛ & ΜΑΡΚ Π. ΝΤΟΝΕΛΥ 

«Ανησυχούμε σφόδρα, καθώς μετά την αναχώρηση των αδελφών μας... δεν έχουμε λάβει καμία είδηση σχετικά με την επιτυχία του τα ξιδιού. Όταν, επομένως, ο Παντοδύναμος Θεός σε παραδώσει στον ευσεβέστατο Επίσκοπο Αυγουστίνο, αγαπητό εν Χριστώ αδελφό, πες του ότι αποφάσισα, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, σχετικά με το ζήτημα της Αγγλίας. Οι εδωλολατρικοί  ναοί στο έθνος αυτό δεν πρέπει να καταστραφούν όμως, ας καταστραφούν τα είδωλα που βρίσκονται εντός τους - ας προετοιμαστεί Αγιασμός και ας ραντιστούν με αυτόν οι εν λόγω ναοί, ας χτιστούν Αγίες Τράπεζες και ας τοποθετηθούν εκεί ιερά λείψανα. Γιατί, εαν οι ναοί αυτοί είναι καλά χτισμένοι, είναι απαραίτητο να μετατραπούν και από τη λατρεία του διαβόλου να χρησιμοποιηθούν στην υπηρεσία του αληθινού Θεού... και το έθνος, βλέποντας ότι οι ναοί του δεν καταστρέφονται, ίσως να απορρίψει τα σφάλματα που ενστερνίζεται και να γνωρίσει και να λατρέψει τον αληθινό Θεό και με μεγαλύτερη άνεση να πλησιάσει μέρη τα οποία είναι ήδη γνώριμα. Και επειδή έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σφαγή πολλών βοδιών σε θυσίες προς τους διαβόλους, πρέπει να ξεχρεωθεί το σφάλμα επιδεικνύοντας κάποια περισυλλογή. Ας γιορτάσουν με περισυλλογή και θρησκευτική νηστεία και να πάψουν να προσφέρουν κτήνη στο διάβολο αλλά να θυσιάσουν αγελάδες για να δοξάσουν το Θεό και να ευχαριστήσουν τον Παντοδότη για όλα όσα τους συντηρούν. Γιατί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αδύνατο να διαγραφεί το παραμικρό μεμιάς από τα αγύριστα κεφάλια τους... γιατί αυτός που επιχειρεί να ανέλθει στα ανώτατα επίπεδα, το πετυχαίνει με βήματα, όχι με άλματα.
Πριν ακόμη βεβαιωθεί ότι ο Αυγουστίνος έφτασε στην Αγγλία, ο Πάπας ρωτά να μάθει νέα του. Παρ' ότι είναι απίθανο οι συνεργάτες σας να δολοφονηθούν από συμμορίες ληστών όταν τους στείλετε για μια δουλειά, είναι θετικό γι' αυτούς να γνωρίζουν ότι τους σκέφτεστε, όμως αποφύγετε να φανείτε πιεστικοί.
Κατά δεύτερο, ο Πάπας γνωρίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή και δεν την αποδέχονται εύκολα, ειδικά όταν μιλάμε για σημαντικά θέματα στη ζωή, όπως η θρησκεία ή η εργασία. Ποτέ να μην επιμένετε όλα να αλλάξουν αμέσως. Η ταυτόχρονη προώθηση υπερβολικά πολλών αλλαγών θα κάνει τους ανθρώπους σας να αισθανθούν ότι απειλούνται. Εφόσον είναι απαραίτητη κάποια αλλαγή, εφαρμόστε τη σταδιακά και ενσωματώστε τη στις υφιστάμενες εργασιακές δομές.
Προφανώς, η παραπάνω επιστολή προς τον Άγιο Αυγουστίνο πρέπει να στάλθηκε μόλις μία ή δύο ημέρες πριν φτάσει στον Πάπα μια επιστολή από τον Άγιο Αυγουστίνο. Μόλις πέντε ημέρες αργότερα, στις 22 Ιουνίου του 601, μια νέα επιστολή στάλθηκε στον Άγιο Αυγουστίνο, απαντώντας σε μία σειρά ερωτημάτων που είχε υποβάλει στον Πάπα.
Πηγή: http://ermionh.blogspot.gr
Επιλογή : Ηλίας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.