23 Αυγ 2012

Η Ελλάδα της κρίσης σε φωτογραφικά κλικ


Η Ελλάδα της κρίσης σε φωτογραφικά κλικ και καρέ στο BBC




Συγκεντρώνοντας φωτογραφικό υλικό και βίντεο σχετικά με την Ελλάδα, το BBC κάνει μια αναφορά-αφιέρωμα στη χώρα μας, τον καιρό της κρίσης.

Η αλήθεια είναι ότι τα κείμενά που συντροφεύουν το οπτικό κομμάτι των ρεπορτάζ διαφέρουν από τα κακεντρεχή του τελευταίου διαστήματος, άλλων ξένων Μέσων.

Παρόλο που γίνεται αναφορά στην ίδια την κρίση και τους συνταξιούχους που οδηγούνται στα όρια της φτώχειας, το δίκτυο ξαναπαρουσιάζει και πιο «ψαγμένες» δουλειές του, όπως τα ατελείωτα γκραφίτι που έχουν ξεφυτρώσει, λόγω της κρίσης, πολλά από τα οποία έπιασαν θέση επάνω στην… αρχαία μας κληρονομιά, μπερδεύοντας τους τουρίστες.

Επίσης, γίνεται λόγος και στα θέρετρά μας που «ψήνονται» μόνα κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο της χώρας μας, χωρίς τη δροσιά των επισκεπτών που φοβισμένοι και προκατειλημμένοι από τα όσα τους λένε για την Ελλάδα, δεν ήρθαν να τη χαρούν…

Αυτό, πάντως, που εντυπωσιάζει, συγκινεί και οπωσδήποτε χαροποιεί όλους και ειδικά εμάς τους Έλληνες είναι οι φωτογραφίες αναγνωστών του BBC, οι οποίοι κλήθηκαν –και ανταποκρίθηκαν- να στείλουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες από τις διακοπές τους εδώ, τώρα, κατά την κρίση.

Ξεγνοιασιά σε κρυστάλλινα νερά, βόλτες σε παραλίες, ουζάκι παρά θιν’ αλός, χταπόδια στον ήλιο και γάμος στη Σαντορίνη είναι λίγες από τις σκηνές που «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός. Όλες τους, προτρέπουν εκείνους που έχουν στο νου τους μια ρημαγμένη χώρα, να επισκεφθούν έναν άδικα στοχοποιημένο επίγειο παράδεισο που έχει πολλά να δώσει σε όποιον τον ανακαλύψει.

Πηγή : http://on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.