3 Αυγ 2012

Νέα τουρκική πρόκληση:


Νέα τουρκική πρόκληση: «Η Ολυμπιακη φλόγα μας ανήκει, να επιστραφεί!»

Νέα πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία αυτή τη φορά υποστήριξε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί.
Οι δηλώσεις ανήκουν στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.
Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι κοντά στην Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Επίσης, αναφέρουν πως η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο Τούρκος υπουργός για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε Συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζακ Ρογκ και υπογράμμισε το αίτημα της Τουρκίας για την Ολυμπιακή Φλόγα.
«Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζακ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας» ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ενώ συνέχισε λέγοντας «Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της»
Αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς διεκδικεί μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.