24 Οκτ 2013

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2014, και έχουν ήδη ψηφιστεί!



Πολύ κουβέντα γίνεται τώρα για το αν η κυβέρνηση, θα πάρει "νέα μέτρα". Αυτό, όμως, που πολλοί αγνοούν είναι μέτρα που έχουν ψηφιστεί τον το προηγούμενο ενάμιση χρόνο, των οποίων η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2014. Ήταν μία κίνηση της κυβέρνησης τότε, ώστε να μειώσει το πολιτικό κόστος, τότε που τα ψήφιζε. Και η τρεμούλα τους, για μη λήψη "νέων μέτρων", οφείλεται ακριβώς ότι αυτά τα "νέα", θα προστεθούν στα ήδη εφαρμοζόμενα, αλλά και σε αυτά που έχουν ψηφιστεί και θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο. 

Έτσι, από τον Ιανουάριο, θα εφαρμοστούν τα εξής "νέα μέτρα", τα οποία γνωρίζουμε (σχολιάστε για ότι τυχόν ξeχάσαμε να αναφέρουμε):

1. Από 1η Ιανουαρίου, αίρεται η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση, υπόσχεται ότι θα φέρει νόμο που θα εξαιρεί αδύναμους, αλλά από εξαιρέσεις που έκανε για χαράτσι ΔΕΗ, κ.α., καταλαβαίνουμε ότι θα ζήσουμε σαν κοινωνία πολλά δράματα.

2. Μονιμοποίηση του χαρατσιού της ΔΕΗ (που θα πληρώνεται απλά στην εφορία), και νέα φορολόγηση μη ηλεκτροδοτούμενων κτιρίων, και όλων των αγροτεμαχίων, μέσω του νέου ενιαίου φόρου που ανακοινώθηκε.

3. Κατάργηση ΕΚΑΣ για μεγάλο μέρος συνταξιούχων. Μιλάμε επί της ουσίας για μειώσεις στις συντάξεις, από 60-220€.

4. Δραστική μείωση μέχρι και 30% του ΕΦΑΠΑΞ εργαζομένων στο Δημόσιο, και στις ΔΕΚΟ.

5. Μείωση μισθών στους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ.

6. Επιβολή εισιτηρίου 25€, επιπλέον του ποσού που πληρώνει το ασφαλιστικό μας ταμείο (αν έχουμε), για νοσηλεία σε ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομείο

7. Ήδη εφαρμόζεται, χαράτσι 1€, για κάθε συνταγή που εκτελείται στα φαρμακεία (επί πλέον της όποιας συμμετοχής πληρώνουμε).

8. 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014. Μέχρι το τέλος του 2015, θα πρέπει αν απολυθούν σύνολο 60.000 υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.