15 Οκτ 2013

Βρέθηκε ουσία «ασπίδα» για τους ανθρώπους στην περίπτωση πυρηνικής καταστροφής

Προστασία από την ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας προσφέρει το λάχανο, σύμφωνα με νέα έρευνα του Κέντρου Κατά του Καρκίνου Lombardi, στην Τζορτζτάουν των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το λάχανο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο, προστάτευσαν αρουραίους και ποντίκια από θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας.
Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι η ουσία, προστατεύει τους υγιείς ιστούς κατά τη διάρκεια της ακτινοβολίας στους καρκινοπαθείς, μειώνοντας παράλληλα τις παρενέργειες που προκαλεί η συγκεκριμένη θεραπεία.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η ουσία, που ονομάζεται DIM (3′-diindolylmethane), προλαμβάνει κατά του καρκίνου.
«Η ουσία DIM μελετάται εδώ και χρόνια ως μέσο για την πρόληψη του καρκίνου, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη ένδειξη ότι προστατεύει και από την ακτινοβολία», δήλωσε ο Δρ. Eliot Rosen, επικεφαλής της μελέτης.
Η έρευνα
Οι επιστήμονες χώρισαν τα ποντίκια σε δυο ομάδες και τα υπέβαλαν σε θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας γ.
Τα ποντίκια της πρώτης ομάδας δεν έλαβαν καμία θεραπεία, ενώ στα ποντίκια της δεύτερης ομάδας για διάστημα δυο εβδομάδων καθημερινά δέκα λεπτά μετά την ακτινοβολία χορηγούνταν με ένεση η ουσία DIM.
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, όλα τα ποντίκια της πρώτης ομάδας πέθαναν, ενώ τα ποντίκια της δεύτερης ομάδας που λάμβαναν καθημερινά την ουσία DIM έμειναν ζωντανά για 30 ημέρες μετά την έκθεσή τους στην ακτινοβολία.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η ουσία ήταν ευεργετική για τα ποντίκια είτε χορηγούνταν 24 ώρες πριν την ακτινοβολία, είτε χορηγούνταν ως και 24 ώρες μετά.
Επιπλέον, τα ποντίκια που έλαβαν την ουσία, παρουσίασαν μικρότερη μείωση στα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, παρενέργειες που εμφανίζονται συχνά στους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε ακτινοβολία.
Η έρευνα παρουσιάζει τις πιθανές χρήσεις της ευεργετικής ουσίας, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκτός από την ακτινοβολία στο πλαίσιο της θεραπείας του καρκίνου, θα μπορούσε να προστατεύσει τους ανθρώπους και από τις θανατηφόρες συνέπειες μιας πυρηνικής καταστροφής.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.