5 Οκτ 2011

Παρακολουθείτε τα γεγονότα.

Παρακολουθείτε τα γεγονότα…
 
Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε όλοι καλά είναι ότι, στην κατοχή οι Γερμανοί σκότωναν στο τέλος τους δοσίλογους. Έτσι και τώρα η κυβέρνηση, πέρα από τις φτιαχτές διαπραγματεύσεις, ξέρει πως στο τέλος θα σκοτώσει τούτη την κυβέρνηση. Δε θα πω αλλοίμονο για τον επόμενο, επειδή θα 'ναι δικός τους… Βλέπεις ξεμείναμε από ηγέτες που να έχουν τα κότσια να αρνηθούν, να φτάσουν οι Έλληνες στον πάτο και να ξαναναστηθούν με όποιο κόστος. Γιατί θα τους τα πάρουν και θα τους σερβίρουν έτσι κι αλλιώς τη χρεωκοπία. Οι Έλληνες δε θα ήθελαν να φύγει κανείς ζωντανός…
 
 
Μετρούν τις αντιδράσεις και το πώς και πότε θα κινηθούν οι μάζες ανατρεπτικά, ώστε να μπορέσουν με ευκολία να εφαρμόσουν το σχέδιο και στις υπόλοιπες χώρες, με τελικό σκοπό αυτόν που ονειρευόταν και ο Χίτλερ, αλλά με άλλες  πια μεθόδους, πιο αποτελεσματικές, (δε στήθηκε τυχαία η λέσχη Bilderberg και άλλες συναφείς μαζώξεις, 8 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, για να μεθοδευτεί η συνέχεια των δράσεών τους). Δεν είναι ακόμα τυχαίο που επιλέχτηκε η μεθοδευμένα μπαχαλοποιημένη Ελλάδα. Η κοινωνία όμως τι κάνει;… Εξακολουθεί να βρίσκει δικαιολογίες για την αδράνεια και την παθητικότητά της... Της χρειάζεται κι αυτό... Στον πάτο του βαρελιού να βρίσκεται ένα δώρο: η κατανόηση των πραγμάτων και η κάθαρση  από όλην αυτή τη λαίλαπα της συστηματικής πλύσης των εγκεφάλων σε όλα τα επίπεδα, ώστε να διαμορφωθούν συγκεκριμένοι τρόποι σκέψης και η ανάδειξη των νέων αξιών. Δείτε πώς σκέφτεται και πώς αντιδρά ο λαός, ακόμα και σε απλά θέματα της καθημερινής ζωής και σε απλές συμπεριφορές, σε τι προτιμά να στρέφεται η προσοχή του και να αφιερώνει το χρόνο του και θα καταλάβετε εύκολα τι του έχει συμβεί και πού τον έχουν οδηγήσει. Χρειάζεται όμως και μια γενναία ατομική προσπάθεια και αυτοκριτική, για να απαλλαχτεί από τα εμφυτευμένα μοντέλα και στερεότυπα. 
Εντυπωσιακό και το ότι όλες οι χώρες, και οι ΗΠΑ, (πάντα για το λαό μιλάμε), χρωστάνε απίθανα ποσά... Σε ποιόν άραγε…, και στην πραγματικότητα το χρέος δεν ανταποκρίνεται σε κάτι πραγματικό, είναι τόκοι και διάφορες υπεραξίες αυθαίρετα καθορισμένες από τους δανειστές, οι οποίοι, με άλλα λόγια, οικονομικών όρων, όταν έδιναν τα δάνεια έλεγαν, "πάρε το, αλλά, αν δεν το πληρώσεις έγκαιρα, θα δουλεύεις για μένα ώσπου να το ξεχρεώσεις...". Κάτι σαν κι αυτό που κάνουν σε όσους δουλεύουν στα φανάρια πλένοντας το παρμπρίζ, η πουλώντας μπιχλιμπίδια, οι πατρώνοι του σύγχρονου δουλεμπορίου. Βέβαια από μέσα τους ή στους δικούς τους κυβερνήτες έλεγαν "μην το πληρώσεις έγκαιρα... την επόμενη φάση θέλω... την επόμενη...."
 
Ρίξτε και μια ματιά στους πίνακες:



Είναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη η στον κόσμο, ανάλογα με το μέγεθός της, όπως προσπαθούν να πείσουν επί ένα χρόνο; Φυσικά όχι!
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό, (που δεν αφορά το δανεισμό των νοικοκυριών, αλλά των ιδιωτικών επιχειρήσεων); Και βέβαια όχι!
Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;
Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!
 

(κάντε κλικ στις εικόνες για καλύτερο διάβασμα).

Είναι οι Έλληνες πρωταθλητές σε δημόσιες δαπάνες; Δαπάνες μισθών στο δημόσιο; Κοινωνικές δαπάνες; Δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;
Σε καμία περίπτωση!


Έχουν τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα τερατώδες, όπως λένε, δημόσιο δηλαδή;
Ρίξτε άλλη μια ματιά
, (τα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment):
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%
 
Είναι από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Οι Έλληνες ήταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο από κάτω!...
Μήπως όμως πρόκειται για τη χώρα με τα ακριβότερα καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα κ.λπ.);
Δυστυχώς ναι!!! Παρ' όλα αυτά, κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σ' αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σ' αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.
Έχει η Ελλάδα μπει σε βαθιά ύφεση; Δυστυχώς ναι, εξαιτίας κυρίως των μέτρων σωτηρίας, (κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ). Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!

Πώς λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών; Τι αθλιότητα, Γκεμπελισμός, ψευδομανία και αισχρή προπαγάνδα εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να "σώσουν" το λαό! Πόσα αισχρά ψέματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία θα είναι ακόμη αποδεκτά; Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίνε οι Έλληνες; Τι θα γινόταν άραγε αν, αντί για τη φοβερή καθημερινή προπαγάνδα/πλύση εγκεφάλου από υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και πλήθος αδιάβαστων "ειδικών", τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα πραγματικά στοιχεία που απλοί θνητοί, μπλόγκερς, ή καλοί δημοσιογράφοι βρίσκουν με ευκολία στο CIA Factbook, στους ιστότοπους του ΟΟΣΑ, της ΕΣΥΕ και αλλού; Πόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση που βασίζεται στον εκβιασμό και τα ψεύτικα στοιχεία, αν έλεγαν καθημερινά ποια είναι η πραγματικότητα με την ίδια ένταση που προσπαθούν να τη διαστρέψουν;
Επιλογή : ΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.