10 Φεβ 2012

Αιωνία σου η μνήμη Ελλάδα…

Μετά πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων, τας ψυχάς των δούλων σου, Σώτερ, ανάπαυσον, φυλάττων αυτάς εις την μακαρίαν ζωήν, την παρά σοι, φιλάνθρωπε…
Οι αρχηγοί συμφώνησαν ή μάλλον τώρα μας ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν. Κι όχι οι ίδιοι. Τα ξένα ΜΜΕ. Αυτοί θα βγουν με τα ματωμένα από τη σκληρή μάχη πουκάμισα. Ο υπάλληλος διεκπεραίωσε την αποστολή του επιτυχώς.
Το PSI ολοκληρώνεται θετικά. Ο ελληνικός λαός οδηγείται στην εξαθλίωση, την ταπείνωση και τον εξευτελισμό.
Δε θα μπω στον κόπο να απαριθμήσω τα νέα μέτρα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι τα έχουμε εμπεδώσει για τα καλά. Θα θέσω όμως ένα ερώτημα, αυτό ήταν το αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης; Δηλαδή, αν δεν είχε προηγηθεί διαπραγμάτευση τι ακριβώς θα συνέβαινε τώρα;
Θυμάμαι μόνο τον παππού μου να μου λέει “εσείς δε γνωρίσατε κατοχή!”. Νομίζεις παππού! Σε λίγο θα ερχόμαστε κι εμείς στα μνήματα λέγοντας να βγείτε εσείς οι πεθαμένοι να μπούμε εμείς οι ζωντανοί!
Τις τελευταίες ημέρες συνομιλώ με απελπισμένους συνομηλίκους μου.  Άλλος με στεγαστικό δάνειο, άλλος με παιδιά και ο καθένας με τις υποχρεώσεις του. “Τι θα κάνουμε ρε φίλε;” ρωτάμε ο ένας τον άλλο.
Μας σκότωσαν, μου είπε κάποιος. Δε μας σκότωσαν Γιώργο, μας σκοτώνουν κάθε μέρα, γιατί το πρωί ξαναγεννιόμαστε, όπως ακριβώς συνέβαινε με τον Προμηθέα και το κοράκι που του έτρωγε το συκώτι.
Τέλος καλό όμως, όλα καλά.
Ο κος Παπαδήμος πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος. Οι αριθμοί θα ευημερήσουν. Οι άνθρωποι μόνο θα πεθάνουν. Αλλά τι τον ενδιαφέρει; Μήπως έχει αποκτήσει στη ζωή του παιδιά για να αισθανθεί τον πόνο το δικό μας ως προς το πως θα τα μεγαλώσουμε; Η ουσία είναι πως του ανετέθη μια εργασία και την εξετέλεσε.
Ο κος Παπανδρέου μπορεί πλέον άνετα να παίξει με το i-pad του και να δει αν ταιριάζει με το κασκολάκι και τη γραβάτα. Απεδείχθη ο ιδανικός άνθρωπος για τη δουλειά. Τα κατάφερε ενώ πέτυχε ουκ ολίγες φορές να κάνει άνω κάτω την παγκόσμια οικονομία. Μπορεί πια να πάρει το επόμενο αεροσκάφος για το Τιμπουκτού όπου φιλοξενείται η 245η συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η παρουσία του θα είναι καταλυτική.
Ο κος Σαμαράς μπορεί να κάνει άνετα ένα ντους για να ξεπλυθεί από το ιδρώτα της πάλης σκεπτόμενος την επόμενη φορά που θα παλέψει πως να τα καταφέρει καλύτερα. Σίγουρα οι Έλληνες μπορούμε, μόνο που δεν το πίστεψε ποτέ ο ίδιος. Εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε ολίγους ντορικούς, μερικά σλάλομ ελιγμών και ιδίως την έλλειψη πολιτικού αναστήματος.
Ο κος Καρατζαφέρης τα κατάφερε. Συγκυβέρνησε. Έπαιξε ρόλο. Κατέστη τελικώς παρτενέρ όπως διακαώς επιθυμούσε. Τώρα προσπαθεί ως άλλος ποιητής εκ του προχείρου έχων τη κτλ κτλ, να στρίψει δια της απαγγελίας. Άλλο όμως ο Καβάφης κι άλλο ο Φανφάρας. Αλήθεια κε Καρατζαφέρη, μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια, τι προμηνάνε τα μαύρα και τα κόκκινα κοράκια; Ωωωωω! Το πολιτικό σου τέλος.
Και τέλος, ο Βενιζέλος. Τα κατάφερε και αυτός. Άλλωστε όπως είπε η πτώχευση της χώρας δεν είναι ταυτόσημη δεν την πτώχευση των Ελλήνων. Τώρα ετοιμάζεται να πάρει το δακτυλίδι της προεδρίας. Έστω και σε ένα κόμμα που δε θα υπάρχει πια. Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης.
Φέρνω στο νου μου το φίλο μου το Γιάννη και τους αφιερώνω το ρητό του Σκωτσέζου λογοτέχνη Ρόμπερτ Στήβενσον:
Ήθελαν να πετύχουν, δούλεψαν λίγο, απέτυχαν πολύ!
πηγή φωτογραφίας: www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.