14 Φεβ 2012

Δελτίο τύπου γιά την παρουσίαση του βιβλίου "Πέρα από τα γονίδια"

Ο Γιώργος Γρηγοριάδης σας προσκαλεί την
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012, στις 7:30 μ.μ.,
στην παρουσίαση του βιβλίου
 
 
"Πέρα απ' τα γονίδια"
του Gottfried Schatz
Μετάφραση της Δήμητρας Τσαβάλου-Bill
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ
 
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους
Γιώργο Γρηγοριάδη και Σύλβα Χαραλάμπους
 
 
Σχόλια για το βιβλίο
Φώτης Καφάτος (Professor, Imperial College London – Professor, Harvard School of Public Health - Honorary and Founding President, European Research Council): "Λίγοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν τόσο την ουσία όσο και την ομορφιά της επιστήμης. Ένας απ' αυτούς είναι ο γνωστός στο ελληνικό κοινό Γάλλος Νομπελίστας Francois Jacob. Άλλος ένας είναι ο Jeff Schatz, ο συγγραφέας τούτου του εξαιρετικού, σοφού βιβλίου."     
 
 
Μπορεί κάποιο παράσιτο να οδηγήσει ένα έντομο στην «αυτοκτονία» και τον άνθρωπο στη σχιζοφρένεια; Μπορεί η «σιωπή» ενός γονιδίου να επηρεάζει τον καρκίνο; Τι ρόλο μπορεί να παίζει το βιολογικό μας ρολόι στη θεραπεία του; Θα φθάσει ο άνθρωπος να ζει εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, εφαρμόζοντας τον κατάλληλο συνδυασμό χημικών και γενετικών στρατηγικών;
 
 
Με ύφος αφηγηματικό –συχνά σε πρώτο πρόσωπο- με χιούμορ και με διάθεση πάντα φιλοσοφική, ενίοτε και ποιητική, ο συγγραφέας Gottfried SCHATΖ, προσπαθώντας να απαντήσει σ'αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά, μεταφέρει τον αναγνώστη σ'έναν κόσμο συναρπαστικό, που ως τώρα έμοιαζε δυσνόητος και απρόσιτος: τον αόρατο κόσμο της Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας, της Βιοχημείας και της Γενετικής. Τον κόσμο της αυτογνωσίας μας.
 
 
ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 18, 141 21, Ν. Ηράκλειο, Τηλ.: 210 2719744
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 14.00, 17.00 – 21.00
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.