14 Νοε 2012

Βρέθηκε ταχυδρομικό περιστέρι


Βρέθηκε ταχυδρομικό περιστέρι με μήνυμα από το Β’ Παγκόσμιο!

 | 19:09 - 3 Νοεμβρίου 2012
Τα ταχυδρομικά περιστέρια -ως γνωστόν- μετέφεραν πάσης φύσεως μηνύματα τόσο σε περιόδους ειρήνης όσο και σε εποχές πολέμου, ενώ αποδείχτηκαν πραγματικοί «ήρωες» σε πολλές αποστολές τους. Κάτι παρόμοιο ισχύσει και στην περίπτωση ενός ταχυδρομικού περιστεριού που ανακαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες στην… καμινάδα του τζακιού ενός Βρετανού 74χρονου συνταξιούχου.
perierga.gr - Βρέθηκε ταχυδρομικό περιστέρι με μήνυμα από τον Β' Παγκόσμιο!
Πιο συγκεκριμένα, ο David Martin βρήκε έναν σκελετό περιστεριού, ενώ καθάριζε την καμινάδα του σπιτιού του, για να ανακαλύψει στην πορεία ότι επρόκειτο για ταχυδρομικό περιστέρι, και μάλιστα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Πώς το κατάλαβε; Στο πόδι του άτυχου πτηνού ήταν δεμένη μια κάψουλα, στο εσωτερικό της οποίας υπήρχε ένα μήνυμα που αναφερόταν σε κάποιο γεγονός της εποχής. Ο ηλικιωμένος ενημέρωσε τις Αρχές και αμέσως παρέδωσε το μήνυμα στους ειδικούς προκειμένου να το μελετήσουν για να βρουν περί τίνος πρόκειται.
perierga.gr - Βρέθηκε ταχυδρομικό περιστέρι με μήνυμα από τον Β' Παγκόσμιο!
Η προσπάθεια αποκωδικοποίησης συνεχίζεται, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για άκρως απόρρητο μήνυμα που εστάλη από τη ναζιστική Γερμανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, και πιοσυγκεκριμένα στο Γενικό Αρχηγείο Μοντγκόμερι. Το άτυχο ταχυδρομικό περιστέρι δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη μυστική αποστολή του, καθώς, όπως πιστεύεται, σταμάτησε στην καμινάδα και βρήκε τραγικό θάνατο λόγω των αναθυμιάσεων. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η αποκρυπτογράφηση του μηνύματος θα τους δώσει μοναδικά στοιχεία από τον πόλεμο αλλά και κάποιες άγνωστες ενδεχομένως λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία της Βρετανίας την περίοδο εκείνη.
perierga.gr - Βρέθηκε ταχυδρομικό περιστέρι με μήνυμα από τον Β' Παγκόσμιο!
Πηγή: http://perierga.gr
Επιλογή : Κούλα Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.