16 Ιαν 2012

Συμβουλές για καλό σερβίρισμα


Για να κόψετε τα κέικ και τις τούρτες σας μάλλον χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό μαχαίρι. Όμως, καλό θα είναι να διαβάσετε τις συμβουλές μας για ένα καλό σερβίρισμα, γιατί είναι πολύ περισσότερα αυτά που θα πρέπει να προσέχετε από ένα προσεγμένο τεμαχισμό.
  • Για να κόψετε τακτικά ένα γλύκισμα, χωρίς να χαλάσετε το γλασάρισμά του, θα πρέπει πρώτα να βουτήξετε το μαχαίρι σε νερό που κοχλάζει.
  • Για να μην χαλάσετε την τούρτα που πρέπει να κόψετε σε κομμάτια, πρέπει να τη βάλετε για λίγα λεπτά στην κατάψυξη.
  • Για να μην μαυρίσουν οι λεπτές φετούλες μπανάνας, που θα χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση ενός γλυκίσματος, πρέπει πρώτα να τις ραντίσετε με χυμό λεμονιού.
  • Για να μπορέσετε να κόψετε εύκολα μια τούρτα με κρέμα σαντιγί ή τύπου "μιλφέιγ", πρώτα πρέπει να την αφήσετε να παγώσει στον καταψύκτη και μετά να την κόψετε, προτού ξεπαγώσει εντελώς.
  • Για να κόψετε ένα κέικ ή μια τούρτα, ενώ είναι ακόμη ζεστά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι λεπτό σύρμα, αντί για το μαχαίρι.
  • Όταν φτιάχνετε τούρτα σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά σούπας άσπρο ξύδι στη ζύμη. Έτσι θα γίνει πιο μαλακή και λιγότερο στεγνή.
  • Αν η συνταγή του γλυκού που σκοπεύετε να φτιάξετε, προβλέπει ξύσματα σοκολάτας, μην τα αγοράσετε έτοιμα. Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα μόνη σας, ξύνοντας με την κοφτερή λάμα μαχαιριού μια χοντρή πλάκα σοκολάτας.
  • Λίγο αλάτι στη ζύμη γλυκισμάτων με σοκολάτα, κάνει ευκολότερη τη γεύση τους.
  • Η σοκολάτα πρέπει να λιώνει πάντα στο μπεν-μαρί, γιατί διαφορετικά καίγεται. Και για να διατηρείται για πολλή ώρα υγρή, πρέπει να της προσθέτετε λίγο αγνό ελαιόλαδο.
  • Αν το κέικ σας ξεράθηκε, μπορείτε εύκολα να το ξανακάνετε φρέσκο, βουτώντας το γρήγορα σε γάλα και αφήνοντάς το να ζεσταθεί σε φούρνο αναμμένο σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προτού σερβίρετε μια τούρτα με γέμιση κρέμας σαντιγί ή σοκολάτας, πρέπει να την τυλίξετε καλά σ' ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανο πλαστικό και να την αφήσετε έτσι για μία μέρα. Θα είναι τότε ακόμη πιο μαλακή και νόστιμη!
  • Αν φτιάξετε κέικ με ανάλατη μυζήθρα, πρέπει πρώτα να το παγώσετε εντελώς στον καταψύκτη και μετά να το αφήσετε να ξεπαγώσει αργά στο ψυγείο. Έτσι, θα διατηρηθεί καλύτερα η χαρακτηριστική βελούδινη γεύση του!
  • Το κέικ σας θα διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερες μέρες, αν τοποθετήσετε μισό μήλο στην ίδια πιατέλα μ' αυτό και το σκεπάσετε κατόπιν καλά με διάφανο πλαστικό. Ή, ακόμη, μπορείτε να στερεώσετε με οδοντογλυφίδες μια φέτα φρέσκου ψωμιού στην κομμένη άκρη του κέικ. Με την υγρασία που περιέχει αυτή η φέτα, θα εμποδίσει το κέικ να ξεραθεί και να ταγκίσει.
  Επιλογή: ΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.