29 Φεβ 2012

Ψυχρή σύντηξη E-Cat (Energy Catalayzer) μια εφευρεση του Ιταλου Andrea Rossi.


Η ιδέα της ψυχρής σύντηξης προτάθηκε από τη δεκαετία του 1920 από τους αυστριακούς επιστήμονες Friedrich Paneth και Kurt Peters.

Andrea Rossi, κατάφερε να επιτύχει «ψυχρή σύντηξη» – μια διαδικασία που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης του κόσμου, δημιουργώντας τεράστιες ποσότητες ασφαλούς πυρηνικής ενέργειας χωρίς επικίνδυνη ακτινοβολία. Ο ίδιος λέει ότι μπορεί να συντήξει νικέλιο και υδρογόνο σε θερμοκρασία δωματίου δημιουργώντας σχεδόν απεριόριστη ενέργεια.

«Με χαμηλή ενέργεια, είναι δυνατόν να δοθεί σε μια ‘θερμάστρα’ ένα ορισμένο ποσό της ενέργειας και να πάρουμε από την ίδια θερμάστρα μια ανώτερη ποσότητα ενέργειας»

«Η θερμότητα στην αρχή δίνεται με μια ηλεκτρική αντίσταση. Οι αντιδραστήρες τότε παράγει στη συνέχεια άλλα 479kWh ενέργειας για άλλες τρεις με τέσσερις ώρες, χωρίς να χρειάζεται η αρχική ηλεκτρική ενέργεια – δηλαδή η χαμηλού επιπέδου πυρηνική αντίδραση συνεχίζει μόνη της.

«Δεν έχουμε τίποτα να πούμε, απλά να κάνουμε σχέδια που να λειτουργούν σωστά και να αφήσουμε τα περιστατικά αυτά να νικήσουν  το σκεπτικισμό» συμπληρωνει.

«Ο Rossi έδειξε ότι παράγονταν συνεχώς 470 κιλοβάτ σε μια αυτο-διατηρούμενη λειτουργία – που σημαίνει ότι η παραγωγή ήταν αρκετή για να κάνει το E-cat να τρέχει από μόνο του!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.