Μπορεί η Microsoft να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά με την Google αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει έρευνα για την μπαταρία των συσκευών που χρησιμοποιούν Android. Συνεργαζόμενη λοιπόν με το Πανεπιστήμιο Purdue διαπίστωσε ότι σχεδόν το 75% της ενέργειας που καταναλώνει μια συσκευή με λειτουργικό Android δαπανάται σε διεργασίες που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές προκειμένου να εμφανίσουν διαφημίσεις.Πώς λύνεται το πρόβλημα για το μέσο χρήστη
Για τις μετρήσεις χρησιμοποιήθηκε ειδικό λογισμικό ονόματι EProf το οποίο και έλεγξε τις δωρεάν εκδόσεις πέντε δημοφιλών εφαρμογών, μεταξύ των οποίων και τα Angry Birds, FreeChess και το New York Times app.
Μάλιστα ειδικά για το Angry Birds, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 30% της ενέργειας που χρειάζεται η εφαρμογή πήγαινε στο ίδιο το παιχνίδι. Το υπόλοιπο 70% καταναλώθηκε στην αποστολή των προσωπικών δεδομένων του κατόχου της συσκευής προκειμένου να κατέβουν και να προβληθούν στη συσκευή πιο στοχευμένες διαφημίσεις.
Η ομάδα τόνισε πάντως ότι στόχος της ήταν κυρίως να επιστήσει την προσοχή των developers στο πρόβλημα και να τους παρακινήσει να αναπτύσσουν καλύτερες εφαρμογές.
Σκοπεύουν μάλιστα να κάνουν το EProf open source και να το διαθέσουν δωρεάν προκειμένου να μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς για να ελέγχει τι ενέργεια καταναλώνει η εφαρμογή του.
Σε κάθε περίπτωση, για τον μέσο χρήστη το πρόβλημα λύνεται εξαιρετικά εύκολα. Αρκεί μόνο να εγκαταστήσει τη δωρεάν εφαρμογή droidwall (χρειάζεται δικαιώματα root). Το droidwall δίνει πρόσβαση στο Internet μόνο σε όσες εφαρμογές επιτρέπει ο κάτοχος του κινητού ενώ την εμποδίζει αυτόματα σε όλες τις άλλες.
Με αυτόν τον τρόπο ούτε επιπλέον μπαταρία καταναλώνεται αφού οι εφαρμογές δεν μπορούν να συνδεθούν προς τα έξω αλλά ούτε χρεώνεται από το πρόγραμμα του κινητού του για αποστολή και λήψη δεδομένων που δεν χρειάζεται. Διαφημίσεων δηλαδή.
Επιπλέον προστατεύει και τα προσωπικά του δεδομένα καθώς η εφαρμογή δεν μπορεί πια να τα στέλνει, εν αγνοία του, στις διαφημιστικές εταιρείες.
www.newsbeast.gr
Επιλογή : Αλεξανδρος Κ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.