15 Μαΐ 2011

Με απέταξαν γιατί είμαι χριστιανός!

 
221010-taytothtaO αστυνομικός Δημήτρης Ανδρεάκος μιλάει αποκλειστικά στον «ΕΚ»

Αρχιφύλακας χωρίς κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Αρνήθηκε απλά να παραλάβει την νεά κάρτα του πολίτη επειδή αντιβαίνει στα θρησκευτικά του πιστεύω. Δεν είναι μόνος, δεκάδες άλλοι συνάδελφοι του καλούνται να υποστούν το φάσμα της νεοταξικής ιεράς εξέτασης. Μαζί τους από τον νεό χρόνο και όλοι οι Έλληνες πολίτες. Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου όλο το παρασκήνιο της συγκεκριμένης υπόθεσης και όσα δεν μας λένε για την νεα κάρτα του πολίτη.

Κύριε Ανδρεάκο,κατ΄ αρχήν αν γνωρίζατε από την αρχή την έκβαση της υπόθεσής σας, θα το ξανακάνατε;

Θα αρνούσασταν και πάλι να πάρετε την κάρτα; Βέβαια, και τους το είπα και στο συμβούλιο. Οποιοδήποτε έγγραφο και να μου χορηγηθεί, που έχει την ίδια υφή, θα το αρνηθώ.

Πώς αντιμετωπίζετε την απόταξή σας;
Πώς να το αντιμετωπίσω; Ήρεμα, ήσυχος, περιμένω επίσημα τα χαρτιά και από εκεί και πέρα θα κοιτάξω να βρω κάποια άλλη εργασία για να ζήσω. Θα αγωνιστώ δικαστικώς με τον κ. Ζωγράφο για τα δικαιώματά μας.

Πώς κρίνετε την απόφαση του συμβουλίου;
Είναι η αρχή μιας νέας εποχής για όλους μας. Είναι όμως και αρχή αφύπνισης για όλους μας.

Υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί σας, που θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση;
Λίγο πιο καθυστερημένα από εμένα, θα έλθουν και αυτοί στην θέση μου. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς. Υπολογίζω: 100, 200 άτομα, 1000! Πολλοί περισσότεροι θα έχουν συνειδησιακό πρόβλημα και για να μην χάσουν την θέση τους, θα το δεχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.