14 Μαρ 2013

Καμπανάκι κινδύνου για την απώλεια περίπου 195.000 θέσεων



AGORA LOUKETA slide
Καμπανάκι κινδύνου για την απώλεια περίπου 195.000 θέσεων εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) κρούει η ΓΣΕΒΕΕ, προβλέποντας ταυτόχρονα «λουκέτα» σε 55.000 επιχειρήσεις μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Marc για τα οικονομικά μεγέθη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περίπου 170.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο και 64.000 από αυτές είναι εμπορικές. Από την έρευνα για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας προκύπτει, επίσης, ότι η απώλεια θέσεων μισθωτής εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα πλησιάσει τις 69.000.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για μια πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα γίνονται τέσσερις απολύσεις, ενώ η αναλογία ήταν ένα προς επτά στην προηγούμενη σχετική έρευνα. Την ίδια ώρα, η μερική απασχόληση αποτελεί πλέον μια γενικευμένη πρακτική, ενώ το 52,4% αντιμετωπίζει πρόβλημα στην έγκαιρη καταβολή των μισθών. Ο επικεφαλής της εταιρείας ερευνών, Θ. Γεράκης, τόνισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 η ταχύτητα επιδείνωσης όλων των δεικτών για τα οικονομικά μεγέθη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασε οριακή επιβράδυνση. «Δεν έχουμε περάσει στην ανάπτυξη αλλά αυτό που φαίνεται είναι ότι περιορίζεται η ύφεση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μειώνονται οι επενδύσεις
Την ίδια ώρα, ανησυχητικά καθοδικά εξακολουθεί να κινείται ο δείκτης των Επενδύσεων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, μόνο το 5,7% των επιχειρηματιών αύξησε τις δαπάνες για επενδύσεις, ενώ το 33% βλέπει ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία από το 2020 και μετά. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.