30 Μαρ 2013

ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

 
 
Αγαπητή Γκέρθα, σκέφτηκα να σου απευθύνω αυτό το γράμμα, ως γυναίκα προς γυναίκα, ως Ευρωπαία προς Ευρωπαία, ως Ελληνίδα προς Γερμανίδα, επειδή είμαι σίγουρη πως θα με καταλάβεις.
Θα έχεις ακούσει πολλά άσχημα για την χώρα μου, τον τελευταίο καιρό.
Ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες, απατεώνες, άξεστοι, τρομοκράτες και κουτοπόνηροι ανατολίτες. Ένας χύμα λαός, που ζει παρασιτικά εις βάρος των νοικοκυραίων συμπολιτών σου. Άμυαλα τζίτζίκια που θέλουμε να τρεφόμαστε τζάμπα από τους κόπους των εργατικών μυρμηγκιών του Βορρά. Είναι αλήθεια πως στον τόπο μας, δεν έχουμε και πολύ καλή γνώμη για τους νοικοκυραίους, τους λέμε και πρόβατα, αλλά και ιδιώτες, αφού είναι ευκολόπιστοι, προσηλωμένοι μόνον στο ατομικό τους συμφέρον και αδιαφορούν για το σύνολο, ακόμη και για τον διπλανό τους.
Είμαι σίγουρη, πως παρά τις αρχικές σου αμφιβολίες, τα πίστεψες όλα αυτά. Τα πίστεψες, επειδή η συστηματική προπαγάνδα που εφάρμοσε πρώτος ο συμπατριώτης σου Γιόζεφ Γκαίμπελς, έχει εξελιχθεί σε επιστήμη πια στον καιρό μας από τους εξουσιαστές όλων των λαών.
Δεν είναι έτσι όμως! Η αλήθεια είναι πως λόγω του ήλιου, που λούζει σχεδόν όλον τον χρόνο την πατρίδα μου, λειτουργούμε πιο χαλαρά, είμαστε πιο εκδηλωτικοί, πιο συναισθηματικοί, πιο εξωστεφείς, πιο φωνακλάδες, μπαίνουμε πιο δύσκολα σε λογαριασμό, λατρεύουμε την ελευθερία και τον άνθρωπο. Ακόμη και η κυρίαρχη θρησκεία στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον προτεσταντισμό, δεν έχει αυστηρούς κανόνες, θεωρεί την ελευθερία του προσώπου, άλλο πρόσωπο κι άλλο άτομο – αριθμός, πάνω από όλα, διδάσκει τη συγχώρηση και όχι την τιμωρία.Όλα αυτά κρίθηκαν επικίνδυνα για το σύστημα και αποφάσισαν να μας αλλάξουν.
Ξέρεις, οι νέοι μας είναι από τους πιο μορφωμένους της Ευρώπης, τους πιο γλωσσομαθείς, με τα περισσότερα μάστερς και μεταπτυχιακά. Κι αυτά χρειάζονται κόπο, δεν παίρνονται με αραλίκι.
Δουλεύαμε, και δουλεύαμε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάω για τους πολλούς, όχι την κυρίαρχη ελίτ. Η τελευταία όμως, μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Αποφάσισε με το ζόρι να μας κάνει “Ευρωπαίους” και για να το πετύχει, μας έριξε στην αρένα της κατανάλωσης. Δουλεύαμε σε δυο και τρεις δουλειές, για να αποκτήσουμε εξοχικό, Γερμανικό αυτοκίνητο, Γερμανικές οικοσκευές, Ιταλικά ρούχα, Γαλικά αρώματα, Σουηδικά έπιπλα, να σπουδάσουμε τα παιδιά μας σε Εγγλέζικα πανεπιστήμια. Η οικοτεχνία μας και η βιοτεχνία μας, που ήταν η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας, όπως καταλαβαίνεις κατέρρευσε, επειδή δεν άντεχε τον ανταγωνισμό. Βλέπεις εμείς, δεν είχαμε την ευκαιρία όπως εσείς -αν και ανήκαμε στο στρατόπεδο των νικητών- , να κτίσουμε την οικονομία μας μετά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο με την βοήθεια όλων των δυτικών κρατών.Ακόμη μας οφείλετε τα υποχρεωτικά δάνεια που σας δώσαμε στην κατοχή, τότε που 400.000 Έλληνες πέθαναν από πείνα. Άσε που περάσαμε κι έναν εμφύλιο που μας διέλυσε κυριολεκτικά, γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων, έχουμε ένα μεγάλο κακό, φανατιζόμαστε εύκολα, χωριζόμαστε σε φατρίες και στρεφόμαστε οι μισοί εναντίον των άλλων μισών. Αυτό το κουσούρι μας το εκμεταλλεύονται για το συμφέρον τους, όπως καταλαβαίνεις οι εχθροί μας.
Δεν θα σου μιλήσω για την κοινή αγροτική πολιτική, τα ξέρεις. Ξεριζώσαμε τα αμπέλια μας, τις ελιές, τα εσπειδοειδή μας,για να φυτέψουμε βαμβάκι και να καταστρέψουμε τον υδροφόρο ορίζοντα. Καταλήξαμε να αγοράζουμε πορτοκάλια από την χώρα σου, τυριά από την Ολλανδία, λάδι από την Ισπανία.
Κάναμε λάθη πολλά λάθη και το μεγαλύτερο είναι πως δεν προσέχαμε ποιούς ψηφίζαμε. Είχαμε τον εχθρό μέσα στο σπίτι μας και τον επιλέγαμε να μας κυβερνήσει.
Αξίζει όμως, αυτό το λάθος, να το πληρώσουμε τόσο ακριβά;
Ξέρεις Γκέρθα, ως γυναίκα και μητέρα σου μιλώ, αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, ξαναζούμε σε συνθήκες κατοχής, όχι των Χιτλερικών, αλλά των δανειστών. Τα παιδιά μας λυποθυμούν στον δρόμο από πείνα, οι γέροι μας φεύγουν και δεν έχουμε λεφτά να τους θάψουμε, οι άρρωστοι μας πεθαίνουν από έλλειψη φαρμάκων, οι συγγενείς, οι φίλοι μας αυτοκτονούν από απελπισία, οι άνεργοι είναι πιο πολλοί από αυτούς που δουλεύουν με μισθούς πείνας, οι νέοι μας φεύγουν μετανάστες, φέτος χάσαμε 14 ψυχές από ξυλόσομπες και μαγκάλια – ανάμεσά τους τρία μικρά αδελφάκια και δύο φοιτητές – ακόμη κι εγώ που σου μιλώ, δεν ξέρω αν αύριο θα έχω το σπίτι μου ή θα βγώ να κοιμάμαι στον δρόμο. Και η κυβέρνηση μας βάζει φόρους κι άλλους φόρους, όχι στους πλούσιους, αλλά στους φτωχούς, φόροι που πάνε κατευθείαν στους δανειστές. Τον δρόμο τον δικό μας, ακολουθούν και οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλλοι, οι Κύπριοι.
Φτάσαμε στο σημείο, στον τόπο που θρήνησε χιλιάδες θύματα του Ναζισμού, στην χώρα των Καλαβρύτων, του Διστόμου και του Χορτιάτη, να βάλλουν κάποιοι οργισμένοι συμπολίτες μου, τους οπαδούς του Χίτλερ στην Βουλή! Καταλαβαίνεις που φτάσαμε; Εντελώς στον πάτο!
Θα μου πείς, γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Για να μας λυπηθείς; Προς Θεού, την αξιοπρέπεια μας, δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει! Σου τα λέω επειδή όπως προείπα, σε έχουν βομβαρδίσει με ψέμματα. Δεν μας χαρίζετε τίποτα, μας δανείζετε με σεβαστό τόκο! Κερδίζετε από τον πόνο μας, την εξαθλίωση μας, το καταλαβαίνεις; Δεν είναι χριστιανικό αυτό, ούτε καν προτεσταντικό. Το κράτος σας και τα άλλα κράτη του Βορρά, κερδίζουν για την ακρίβεια, όχι οι λαοί, μόνον οι ελίτ, αυτοί θα έρθουν επίσης να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί τα σπίτια μας, τα αεροδρόμια μας, το νερό, τις υποδομές μας, το υπέδαφος μας, τον ήλιο μας. Ναι, για ένα κομμάτι ψωμί, εσύ όμως ξέρεις, πως αυτό δεν είναι τίμιο, δεν είναι επένδυση, είναι πλιάτσικο.
Σου τα λέω, επειδή ξέρω πως έχεις αρχές, είσαι μια σκληρά εργαζόμενη Ευρωπαία σύζυγος και μάνα, που δεν συμφωνείς με το άδικο. Αρκετά σε βαραίνει η ιστορία σου, με το αιματοκύλισμα της Ευρώπης, δεν θέλεις να φορτωθείς κι άλλη καταστροφή. ‘Ασε που χωρίς εμάς τους νότιους “τεμπέληδες” της εύφορης Μεσογείου, σε λίγο θα χτυπήσει το κακό και την δική σου πόρτα, άρχισαν ήδη τα πρώτα δυσάρεστα μαντάτα. Οι βιομηχανίες σας δεν μπορούν να σταθούν για πολύ, χωρίς εμάς ως καταναλωτές, από ότι έμαθα άρχισαν κι εκεί τις απολύσεις. Άσε που οι Κινέζοι και άλλοι, καραδοκούν να σας πάρουν την μπουκιά από το στόμα….
Σου γράφω, επειδή πιστεύω στην χρησιμότητα της ενωμένης Ευρώπης, μιας Ευρώπης όμως των λαών κι όχι των τεχνοκρατών και των αγορών. Μιάς Ευρώπης με τις αρχές του διαφωτισμού κι όχι του νεοφιλελευθερισμού. Τον Σεπτέμβρη ψηφίζεις. Μην κάνεις το ίδιο λάθος με μας, σκέψου καλά, πριν πάς στην κάλπη.
Σε φιλώ, η Ελληνίδα φίλη σου.
Πηγή: http://aaellines.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.