23 Μαρ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους...


Αδυσώπητο εκ φύσεως...
Posted: 22 Mar 2013 04:05 PM PDT

Η κυρία Λαγκάρντ είχε πει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι «τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας».
Κατ' αντιστοιχία, η ζημιά της Κύπρου από το παιχνίδι που παίχτηκε στο «Γιούρογκρουπ» δεν είναι παρά τα κέρδη που φιλοδοξούν να έχουν οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που εξελίσσεται μεταξύ τους μεσούσης της κρίσης.
Είναι πασίγνωστο ότι η Γερμανία (φυσικά δε μιλάμε για τη Γερμανία του γερμανικού λαού, αλλά για την ιμπεριαλιστική Γερμανία των μονοπωλίων, της «Ζήμενς», της «Χόχτιφ», της «Τίσεν», της «Ντόιτσε Μπανκ») κερδίζει αστρονομικά ποσά από την κρίση.
Αλλωστε, οι ιμπεριαλιστές δεν το έχουν κρύψει: Γι' αυτούς δεν είναι μόνο η καπιταλιστική «ανάπτυξη», αλλά είναι και η καπιταλιστική κρίση που αποτελεί «ευκαιρία».
Στο πλαίσιο του αδήριτου νόμου που διέπει τις καπιταλιστικές σχέσεις, στο πλαίσιο δηλαδή του νόμου της καπιταλιστικής ανισομετρίας, ο ισχυρός - εν προκειμένω η Γερμανία - έχει πάντα το πλεονέκτημα να κερδίζει τόσο από την «ανάπτυξη» όσο και από την κρίση του καπιταλιστή συμμάχου της. 
Σήμερα, σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες κρίσης, τα πράγματα διαμορφώνονται ως εξής:
α) Οπως παραδέχτηκε τον περασμένο Αύγουστο η γερμανική εφημερίδα «Bild», χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα «τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της». Ο τίτλος του μακροσκελούς άρθρου ήταν: «Η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ», τόνιζε.
β) Στην ίδια παραδοχή προχώρησε και η γερμανική «Handelsblatt». Στο δημοσίευμά της, η ανάλυση του οικονομολόγου του ινστιτούτου του Κιέλου Jens Boysen - Hogrefe οδηγεί στο συμπέρασμα ότι λόγω της κρίσης και των χαμηλών επιτοκίων, το γερμανικό κεφάλαιο τα τελευταία 3,5 χρόνια εξοικονόμησε 68 δισ. ευρώ σε κόστος δανεισμού.
γ) Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου «Ifo» η κρίση για τη Γερμανία είναι τόσο προσοδοφόρα, που, σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου Αυγούστου, αναμενόταν το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για το 2012 να ξεπερνούσε το πλεόνασμα κάθε άλλης χώρας στον κόσμο.
Επομένως, τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα (σ.σ.: Ηδη από το Μάρτη του 2012, ο ίδιος ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκάλυπτε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ότι από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή λεγόμενα «πακέτα στήριξης» προς την Ελλάδα, τα κέρδη της Γερμανίας ξεπερνούσαν τα 15 δισ. ευρώ, ενώ ακόμα και με τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς του οικονομολόγου Thomas Fricke, που δημοσιεύτηκαν το Μάη του 2011 στη γερμανική έκδοση «Financial Times», τα κέρδη του γερμανικού κεφαλαίου μόνο από την αξιοποίηση των λεγόμενων «πακέτων στήριξης» προς την Ελλάδα δε θα είναι λιγότερα από 10 δισ. ευρώ),τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία κ.λπ.,δεν είναι το αποτέλεσμα της «κακής φύσης των Γερμανών». Είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από την αδυσώπητη φύση του κεφαλαίου, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Το μοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Κυβερνώσα «τρόικα»
Posted: 22 Mar 2013 03:45 PM PDT

«Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο»; Αυτό το (ρητορικό) ερώτημα διατύπωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1963 μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη... Λες και δεν γνώριζε ότι το Παλάτι και οι ξένες πρεσβείες αλλά και οι παρακρατικοί μηχανισμοί, τους οποίους ο ίδιος υπέθαλψε (εν ονόματι του κομουνιστικού κινδύνου), καθορίζουν τις εξελίξεις... Γι' αυτό και μεθ' ου πολύ «ώχετο απιών» στο εξωτερικό ως Τριανταφυλλίδης...

Στις ημέρες μας, ο επικεφαλής του νεοφιλελεύθερου - ακροδεξιού μορφώματος που αυτοαναγορεύεται σε συνεχιστή και κληρονόμο του «καραμανλισμού» έχει μια ξεκάθαρη και ειλικρινή απάντηση στο ίδιο ακριβώς ερώτημα: ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ «ΣΚΙΩΔΗ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ «ΣΚΙΩΔΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Η σημερινή κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, στον έναν ή στον άλλο βαθμό-λειτουργεί στην πράξη και ερμηνεύει την πραγματικότητα ως η «μακρά χειρ» των δανειστών μας και του Δ' Ράιχ. Το «άλλοθι» της ύπαρξης και της υπόστασης της είναι ο εκβιασμός και οι απειλές των εξωγενών πολιτικο-οικονομικών κέντρων εξουσίας... Αυτό επιστρατεύει για να δικαιολογήσει την καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών, τη διάλυση της οικονομικής - παραγωγικής βάσης, των κοινωνικών και εργασιακών θεσμών.
Δεν αισθάνεται ότι αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα μιας κοινωνίας, ενός ολόκληρου λαού. ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. Δεν ασκεί τον πολιτικό της ρόλο, έχει ευτελίσει κάθε έννοια βούλησης και ισχύος που χαρακτηρίζουν την Εκτελεστική Εξουσία και το αξίωμα του πρωθυπουργού, το οποίο είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα ενισχυμένο στο ελληνικό Σύνταγμα...

Ο ίδιος ο κ. Α. Σαμαράς θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι απλώς αρχηγός της ΝΔ, αλλά ότι μέσω του θεσμικού του αξιώματος εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό. Εκπροσωπεί την αξιοπρέπεια, την περηφάνια, το ήθος, τις δημοκρατικές και κοινωνικές αξίες αυτού του λαού, γι' αυτό και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ταπεινώνει μια χώρα και μια κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη με τη στάση του ότι η Ελλάδα δεν έχει πολιτική εκπροσώπηση, δεν έχει κυβέρνηση ικανή να δώσει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, να διεκδικήσει το δίκιο της, να διασφαλίσει την επιβίωση της.

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε και εμφανίζεται ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ' ΡΑΪΧ. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να ανεχθεί αυτό το κατάντημα. Κανένας ψηφοφόρος των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης δεν παρέδωσε στις 17 Ιουνίου του 2012 στην κάλπη την αξιοπρέπεια, το δημοκρατικό του ήθος, το αίτημα του για επιβίωση.

Το πρόβλημα της χώρας είναι πριν απ' όλα πολιτικό. Ούτε η οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί σχεδιασμένα και συλλογικά ούτε ο εθνικός πλούτος μπορεί να αξιοποιηθεί ούτε τα εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα μπορούν να προασπιστούν χωρίς μια κυβέρνηση που σέβεται το λαό και τις δημοκρατικές λειτουργίες, που αντλεί δύναμη απ' αυτό το λαό και τη μετασχηματίζει σε μια στρατηγική ανυποχώρητης διεκδίκησης και αγώνα.

Η σημερινή κυβέρνηση, οι κ.κ. Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θεωρούν ότι μπορούν να επιβιώσουν πολιτικά, να «βιώσουν λάθρα» μέχρι τις εκλογές του φθινοπώρου στη Γερμανία, εάν δεν προκαλέσουν κάποιο «πρόβλημα» στην κυρία Μέρκελ, η οποία θα τους στηρίζει, ισχυριζόμενη, μάλιστα, προεκλογικώς ότι «έσωσε την Ελλάδα»... Εάν επιβιώσουν μέχρι τότε, θα «ενεργοποιηθεί» το επόμενο «παραμύθι» για το νέο «κούρεμα» του χρέους ή για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας...

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές διαθέσεις των χρηματοπιστωτικών εξουσιαστικών δομών και τού Δ' Ράιχ; Τις βλέπουμε με ποιες μεθόδους υλοποιούνται στην πολύπαθη Κύπρο. Ο νέος οικονομικο-πολιτικός «Αττίλας», αφού προώθησε στην εξουσία τον «εκλεκτό του, ξεκίνησε ήδη την ισοπέδωση της κυπριακής κοινωνικο-οικονομικής δομής με τη (μερική) δήμευση των καταθέσεων... «Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα»... 

Πηγή: Μ. Γκίβαλος - "Επίκαιρα"
Από tsak-giorgis
Πέρασαν και τα τρία νομοσχέδια από την κυπριακή Βουλή
Posted: 22 Mar 2013 03:29 PM PDT

  • Ναι στο ταμείο αλληλεγγύης, στα έκτακτα μέτρα περιορισμού στις κινήσεις κεφαλαίων και στην εξυγίανση τoυ τραπεζικού συστήματος ψήφισαν οι Κύπριοι βουλευτές
Και τα τρία νομοσχέδια ψήφισε η κυπριακή Βουλή, η ολομέλεια της οποίας συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής.

Τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αφορούν την ίδρυση του ταμείου αλληλεγγύης, τα έκτακτα μέτρα περιορισμού στις κινήσεις κεφαλαίων και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.
Τα δύο πρώτα νομοσχέδια ψηφίστηκαν ομόφωνα ενώ στο τρίτο, αυτό για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, που αφορά ιδιαίτερα τη Λαϊκή Τράπεζα, υπήρξαν αποχές. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο γπέρασε με 26 υπέρ, 2 κατά και 25 αποχές.

Κατά την τοποθέτηση του επικεφαλής του ΑΚΕΛ, ο κ. Αντρος Κυπριανού έκανε οξεία επίθεση στην κυβέρνηση και την Ευρωζώνη. «Το νομοσχέδιο είναι απαρχή δεινών για τη χώρα και το λάο μας», ανέφερε. Τόνισε ακόμα ότι λόγω της κρισιμότητας των στιγμών δεν θα αποδυναμώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρά τις έντονες διαφωνίες το ΑΚΕΛ θα απέχει της ψηφοφορίας. 

«Δεν υπάρχει αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους επί των κρίσιμων θεμάτων», προσέθεσε ο κ. Κυπριανού, σημειώνοντας επίσης ότι «θα αποφασίσουμε το πρωί αν θα συνοδεύσουμε τον Πρόεδρο στις Βρυξέλλες».

Την πρόθεσή του να απέχει από την ψηφοφορία εκδήλωσε ο επικεφαλής των Πράσινων (2,2%, 1 έδρα) κ. Περδίκης και ζήτησε παραίτηση του Γενικού Διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ κ. Ν. Νικολαΐδης δήλωσε ότι η ΕΔΕΚ θα ψηφίσει 8 από τα 9 νοιμοσχέδια και θα απέχει από αυτό που αφορά τις τράπεζες.

Εναντίον του νομοσχεδίου για εξυγίανση των τραπεζικών ιδρυμάτων τοποθετήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Ο κ. Συλλούρης από το ΕΥΡΩΚΟ έκανε επίθεση στους εταίρους της ΕΕ και ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Ν. Καρογιάν είπε ότι δεν είναι ώρα για να γίνεται κριτική.
O αντιπρόεδρος του κυβερνητικού ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα θα περιμένουν πολλά χρόνια για να δουν αν θα αποζημιωθούν και σε ποιο ποσοστό, ωστόσο εγγυήθηκε τις καταθέσεις για τους υπόλοιπους. Συμπλήρωσε ότι με αυτό το νομοσχέδιο θα χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι, αλλά αν δεν ψηφιζόταν θα την έχαναν χιλιάδες και χαρακτήρισε στάση ευθύνης την απόφαση του ΑΚΕΛ να απέχει.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» στις καταθέσεις, που αναμένεται να ανέρχεται σε ποσοστό 20%-25% και θα αφορά μόνο στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, πώς θα δεχτεί το νέο σχέδιο η Τρόικα.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελική λύση για το κούρεμα στις κυπριακές τράπεζες διαμορφώνεται ως εξής: Γενναίο κούρεμα έως και 25% στις καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου, ενώ το κούρεμα πιθανόν να μην το αποφύγουν και οι μικρότερες τράπεζες, αλλά με πολύ μικρότερο ποσοστό, το οποίο θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με την τράπεζα. Η Λαϊκή Τράπεζα, χωρίζεται σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Θα αποζημιωθούν όλοι οι καταθέτες, έως 100.000 ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr

Σοκ και δέος
Posted: 22 Mar 2013 03:27 PM PDT
Γράφει ο Σώτος Χρυσαφόπουλος 

Ακούμε πάλι από τα μεγάφωνα του Βερολίνου την ίδια φρικαλέα αξίωση: «Θέλουμε την Ευρώπη ενωμένη όπως θεωρούμε εμείς ότι πρέπει αυτή να είναι ενωμένη, εμείς ως ισχυρότεροι όλων, γιατί μας αξίζει τούτο της Γερμανίας πιο πολύ από όσο αξίζει σε κάθε άλλη χώρα!»
Για τρία τέταρτα του αιώνα είχαμε κάνει την καρδιά μας πέτρα, και με λόγια κλειδωμένα είχαμε βαλθεί να φτιάξουμε μιαν Ευρώπη, στην αρχή χωρισμένη σε κράτη βέβαια, με σύνορα μεταξύ τους να τα χωρίζουν το δίχως άλλο, οραματιζόμενοι όμως την ημέρα, όσο μακρινή, που δεν θα υπάρχουν τότε πια τέτοια εμπόδια ανάμεσά μας.

Με το βλέμμα στραμμένο σε εκείνην την ημέρα, γίναμε οι Έλληνες από όλους πιο Ευρωπαϊστές: 
ριγήσαμε, οι έρημοι, σαν μάθαμε ότι θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε στο Παρίσι με την αστυνομική ταυτότητα. Ναι, ομολογουμένως άλλοι από εμάς για το Λούβρο και άλλοι για κάτι ψωροψώνια, όλοι όμως με την αστυνομική ταυτότητα στη μια τσέπη και το ευρώ στην άλλη. Νιώθαμε Ευρωπαίοι με αυτήν την ρημάδα την ταυτότητα. Ξεχάσαμε με τη μία τη λίγδα της γραφειοκρατίας, την αθλιότητα της εξακρίβωσης στοιχείων και όλα τα υπόλοιπα αίσχη, που εκπροσωπούσε αυτή η πλαστικοποίηση της ανθρώπινης υπόστασης, όσο και το σάπιο χρονικό που κηλίδωνε το μητρώο της για δεκάδες μαύρα χρόνια. Μαζί με τούτα προσπεράσαμε και την ακρίβεια που έφερε το Ευρώ, κατάπιαμε αμάσητο που έγινε ξαφνικά το κατοστάρικο χιλιάρικο. Βάρυνε, βλέπετε, στη ζυγαριά μας που ήμασταν Ευρωπαίοι. Ευήθεις και ευαπάτητοι, παρορμητικοί και δοτικοί που είμαστε, αναβλέψαμε και αναθαρρήσαμε· λίγο έλλειψε να πιάσουμε τα όργανα· και να τραγουδήσουμε: Μεγάλο γλέντ' είναι, ωρέ, γευτείτε όλοι ένα μεζέ απ΄την ωραία θράκα, μεριά του ταύρου που 'κλεψε την αδελφή του Κάδμου! Κουνώντας το κεφάλι παρηγοριόμασταν στην κάθε απογοήτευση: Θα μάθουν να χορεύουν και τούτοι, λέγαμε, πού θα πάει…
Την ώρα την δύσκολη, όμως, δεν βρήκαμε τον συμπαραστάτη που μας έπρεπε· μας τον στέρησε η Ιστορία. Αυτοί που τώρα κομπάζουν και καμώνονται ότι τάχαμου εκείνοι μας έβαλαν στην Ευρώπη, ανέλπιστο ρουσφέτι και καλά, οι ίδιοι ιταμοί που ανενδοίαστα δείχνουν σήμερα τους άλλους με το δάχτυλο και λένε «να οι κακοί που θα μας διώξουν από την Ευρώπη», ε, αυτοί πάντα μας ήθελαν –και τώρα πρωτίστως μας θέλουν– σκυφτούς και υποχρεωμένους. Λέω «τάχαμου αυτοί που μας έβαλαν στην Ευρώπη», διότι οι ίδιοι δεν πιστεύουν σε αυτήν· και πάντως όχι όπως πιστέψαμε σε αυτήν εμείς. Δεν θέλουν την οραματισμένη Ευρώπη –και δεν την θέλησαν ποτέ, εδώ που τα λέμε. Θέλουν την επιβεβλημένη Ευρώπη, κατά πως την ανακοινώνει, άφρονα ξανά, το μεγάφωνο του Βερολίνου. Βλέπουν εκεί και ακούν από αυτό την Γερμανία την ισχυρή, και λένε από μέσα τους: «Αυτά είναι κράτη!» Γι αυτό και δεν τους ενοχλεί καθόλου που έχουν εξανδραποδιστεί εύκολα οι ίδιοι, πρόθυμοι, έτοιμοι για όλα, χειροπόδαρα δεμένοι από καιρό, παραδομένοι αμαχητί στο όρντινο με τις τευτονικές ορέξεις.
Εξευτελισμένοι ενώπιον της Ιστορίας και ενώπιον ενός λαού με ιστορία, νομίζουν ότι δικαιούνται και βραβείο που έχουν γίνει μαριόνετες, κηρύσσοντας υψαυχώς, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ ότι σώζουν την Ελλάδα.

Όχι! Δεν σώζουν την Ελλάδα! Την Γερμανία σώζουν!
 Όχι την ίδια την Γερμανία, όχι· αυτή δεν τους έχει ανάγκη· θα κάνει μόνη της, γι άλλη μια φορά, τον δικό της καταστροφικό κύκλο. Όχι. Σώζουν την Γερμανία που φωλιάζει μέσα τους! Την μύχια Γερμανία της δικής τους μωρής και ανιστόρητης κενοδοξίας. Γι αυτό και τους παραλύει, τους αλαλιάζει κάθε «όχι» που απευθύνεται σε αυτήν. Το ακούν και τους λούζει κρύος ιδρώτας, παθαίνουν σοκ, κλονίζεται συθέμελα η ύπαρξή τους. Οι ίδιοι δεν θα το άρθρωναν ποτέ. Κόμπος ναυτικός, καντηλίτσα σταυρωτή όλος ο λαιμός τους σαν πασχαλιάτικο κουλούρι. Με δέος αντίστοιχο προς το σοκ που τους προκαλεί αυτό το «όχι», με τα μάτια γουρλωμένα, ασκαρδαμυκτί από την κατάπληξη, ακούν το μεγάφωνο του Βερολίνου σαν την φωνή του Πλάστη προς τον Αδάμ. Αλλοίμονο, φαντάζομαι ότι εύχονται με όλη την δύναμη της ψυχής τους να φάει τα μούτρα της η Κύπρος, και στοιχηματίζω ότι το περιμένουν κιόλας με ανυπομονησία, για να ανακουφισθούν και να δηλώσουν: «Δεδικαίωται ο δούλος σου, Κύριε!» Ογκανίζοντας, οι θεομπαίχτες!

Δεν τους αξίζει να λέγονται Έλληνες.

Αν και θα το ήθελαν, δεν τους αξίζει να λέγονται ούτε Γερμανοί. Και δεν τους αξίζει φυσικά να λέγονται Ευρωπαίοι.

Δεν ξέρω αν τους αξίζει καν να λέγονται άνθρωποι
.
Από sotosblog

Είναι βλάκες ο Krugman, o Munhau και ο Economist και έξυπνος ο Σόϊμπλε;
Posted: 22 Mar 2013 03:10 PM PDT
Απορεί κανείς: τι είναι εκείνο που γνωρίζουν οι Γερμανοί και δεν καταλαβαίνουν ο Κάμερον, οι Αυστραλοί, ο Munhau των Financial Times, ο Krugman, ο Economist και μερικές εκατοντάδες άνθρωποι στα ιερατεία των διεθνών οίκων και των ευρωπαϊκών ελίτ;

Γιατί, για παράδειγμα, ακόμα και οικονομολόγοι- σύμβουλοι της Γερμανικής κυβέρνησης, όπως ο Φουστ και ο Μπόφινγκερ, επισημαίνουν τους γενικότερους συστεμικούς κινδύνους και χαρακτηρίζουν "ηλίθιο πείραμα" (δείτε στη Real News) την απόφαση του Eurogroup και την επιμονή για κούρεμα των καταθέσεων και μέμφονται τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε;
[Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, επανέλαβε, σήμερα (Τα Νέα), ότι "λύση για την Κύπρο χωρίς κούρεμα μεγαλοκαταθετών δεν γίνεται"].
Γιατί, για παράδειγμα, όπως σημειώνει ο Economist, στις 170 τραπεζικές κρίσεις που έγιναν από το 1970 (σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ) δεν προκλήθηκε απώλεια σε καταθέτες;
Είναι βλάκες όλοι αυτοί, κι ο Σόϊμπλε έξυπνος και νουνεχής;
Γιατί, ακόμα και στην περίπτωση της κατάρρευσης των Ολλανδικών DSB Bank (2008) και SNS Reaal (πρόσφατα), εξαιτίας "φούσκας" στεγαστικών δανείων, η κυβέρνηση προχώρησε στην κρατικοποίησή τους και σταδιακά τις εξυγίανε, και στην περίπτωση της Κύπρου δεν ήταν εφικτό να προκριθεί ένα παρόμοιο μοντέλο;
Διαβάστε, τώρα, μια μικρή διδακτική ιστορία από την Ισλανδία:
Μετά την χρεοκοπία της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας, της Landsbanki, η Ισλανδία αναγκάσθηκε να εθνικοποιήσει επειγόντως το τραπεζικό σύστημά της, χωρίς να μπορεί να απαντήσει στις ανησυχίες των καταθετών της Icesave, μιας "ον-λάιν" τράπεζας θυγατρικής της Landsbanki την οποία προτιμούσαν οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί αποταμιευτές. Την εποχή του κραχ, η Icesave είχε καταθέσεις σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας είχαν αποζημιώσει τότε πλήρως τους αποταμιευτές της Icesave και στη συνέχεια είχαν στείλει το λογαριασμό στο Ρέικιαβικ. Όμως το 2010 και στη συνέχεια το 2011 οι Ισλανδοί είχαν αρνηθεί με δημοψήφισμα τις ρυθμίσεις της αποζημίωσης που είχαν συμφωνηθεί με το Λονδίνο και τη Χάγη, υποστηρίζοντας δεν έχουν τη νομική υποχρέωση να αναλάβουν τις ζημιές μιας ιδιωτικής τράπεζας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε στο δικαστήριο της AELE για παραβίαση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με την εγγύηση των καταθέσεων, η οποία υποχρεώνει να εξασφαλίζεται ένα ελάχιστο 20.000 ευρώ σε κάθε καταθέτη μιας τράπεζας που χρεοκοπεί.
Σύμφωνα με την Ισλανδία, η ευρωπαϊκή οδηγία υποχρεώνει το κράτος να δημιουργήσει ένα ταμείο εγγύησης των καταθέσεων, αλλά όχι να το εγγυηθεί με δημόσια χρήματα.
Αναφέρω όλα τα παραπάνω για να επιστρέψω στην αρχική απορία. Υπήρχαν και υπάρχουν άλλες λύσεις για το τραπεζιτικό πρόβλημα της Κύπρου;
Δίχως να επιδιώκει κανείς να υποτιμήσει την τεράστια "φούσκα" που στήθηκε με ρωσικά κεφάλαια στο νησί, τα τελευταία 15 χρόνια, δίχως να υποτιμά την υπερέκθεση των τραπεζών σε εξαιρετικά υψηλό δανεισμό ή τις συνθήκες αδιαφάνειας (για τις οποίες ευθύνονται βαριά ονόματα της πολιτικής σκηνής του νησιού που συνδέονται με μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Λευκωσίας που συνεργάστηκαν με τους Ρώσους ολιγάρχες), που όμως δεν είναι χειρότερες απ'  ότι στο Λουξεμβούργο, τη Λετονία, την Ελβετία και αλλού, οφείλει να υπερβεί το σκεπτικό του κ. Σόϊμπλε περί "ανήθικου τραπεζιτικού μοντέλου".
Οι Γερμανοί της Τρόϊχαντ και των μιζών της Siemens δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για ανηθικότητα.
Άρα, κάτι άλλο συμβαίνει. Κι αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από την προσπάθεια να διαλύσουν το κυπριακό μοντέλο -θα δείτε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι, όπως η Μάλτα- και να στείλουν μηνύματα σε άλλα χώρες, όπως η Ισπανία, τις οποίες, προσώρας, δεν μπορεί να ενοχλήσει.
Το κακό για την Κύπρο έγινε. Οι Γερμανοί θα απολαύσουν την μετακίνηση κεφαλαίων προς τις "ασφαλείς" τράπεζές τους ή προς δορυφορικές χώρες, όπως η Λετονία.
Κι'  όταν βλέπει κανείς τους Κυπρίους να ανθίστανται σε όλα αυτά δεν είναι επειδή προτιμούν τους Ρώσους. Επιδιώκουν να διατηρήσουν στη ζωή το 45% της οικονομίας τους (ακολουθούν τουρισμός, real estate και ναυτιλία). Είτε ήταν Ρώσοι οι καταθέτες, είτε Ουρουγουανοί περίπου το ίδιο θα ήταν...
Από opinion24 μοντάζ Γρέκι

Σε βυθό πέφτει από βυθό, ώσπου δεν ήταν άλλος
Posted: 22 Mar 2013 02:50 PM PDT
Δεν είν' εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί: οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού γράφτηκαν για την Ελλάδα που πάσχιζε να ελευθερωθεί, αλλά ταιριάζουν και στην παρούσα περίσταση για την Κύπρο, που πασχίζει να σωθεί. Δεμένες οι μοίρες όμως της Ελλάδας και της Κύπρου, σε όλο τον εικοστό αιώνα, απ΄ τα πρώτα σκιρτήματα της νήσου για αυτοδιάθεση-ένωση έως τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα του1955-60 και την χουντική προδοσία του '74 που έφερε την πολεμική καταστροφή και την τουρκική κατοχή. Κοινή η μοίρα και στην πρώτη μεγάλη περιπέτεια του 21ου αιώνα, στην πτώχευση.
Πρώτα η Ελλάδα και πολύ αργότερα η Κύπρος, μετά το σκοτεινό ορόσημο του '74, συνδέθηκαν με την ευρωπαϊκή οικογένεια για ασφάλεια και ευημερία. Και εκεί ακριβώς, μέσα στην ευρωπαϊκή αγκαλιά, ίσως και εξαιτίας της, τους βρήκε η μεγάλη ιστορική δοκιμασία. Κατά έναν παράδοξο τρόπο, η παρούσα κρίση στέλνει και τα δύο ελληνικά κράτη στην πικρή κοινή αφετηρία του '74: όταν η μεν Κύπρος έστηνε εξαρχής κρατική δομή με πρόσφυγες και ερείπια, φτάνοντας εντέλει στο οικονομικό θαύμα του 2000, η δε Ελλάδα ίδρυε την Γ' Ελληνική Δημοκρατία και την μεταπολιτευτική ευημερία πάνω στις στάχτες της κυπριακής τραγωδίας. Τώρα, με διαφορά τριών ετών, βρίσκονται πάλι αντάμα, στην ίδια σκολιά οδό.
Οπως και να εξελιχτεί η κατάσταση, η Κύπρος θα βγει βαριά πληγωμένη. Η οικονομία της δεν θα μπορέσει εφεξής να στηριχτεί στον υπερτροφικό τραπεζικό τομέα, όπως έκανε την τελευταία εικοσαετία. Η ύφεση και η ανεργία θα την πλήξουν, αν και ίσως όχι στον ίδιο βαθμό με την Ελλάδα· η οικονομία της θα χρειαστεί να αναπροσανατολιστεί βιαίως. Παρ' όλ' αυτά, η εκπαρθένευση μεσοπρόθεσμα θα την ωφελήσει, εφόσον επιπλέον διατηρήσει τον έλεγχο στα αποθέματα υδρογονανθράκων. Και εφόσον διατηρήσει και αξιοποιήσει την εθνική ομοψυχία που επέδειξε τις πρώτες μέρες του σοκ. Αλλωστε το πρώτο εξαγόμενο είναι ότι η υπνώττουσα και εγκληματικά ακηδής ηγεσία σύρθηκε από τον λαό σε ενέργειες και αποφάσεις που έπρεπε να τις είχε προφτάσει πολύ πριν την αποφράδα Παρασκευή.
Τα δύσκολα άρα τώρα αρχίζουν, αλλά τουλάχιστον η Κύπρος δεν είναι το πρώτο πειραματόζωο και ήταν η πρώτη που είπε ένα όχι: το όχι δεν αποτρέπει τη ζημιά, αλλά ενισχύει το πολιτικό φρόνημα του λαού, τον κάνει να νιώθει ότι έχει λόγο για την ύπαρξή του και τον βίο του, όπως το όχι του 2004 στο Σχέδιο Ανάν.
Για την Ελλάδα, το πρώτο πειραματόζωο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το σοκ συνεχίζεται αδιάκοπο από τον Μάιο του 2010. Το πολιτικό φρόνημα βρίσκεται στο ναδίρ, λόγω κόπωσης και φόβου· η ήττα ποτίζει τον πληθυσμό. Στο διαδοχικά τιθέμενο δίλημμα "το Λιγότερο Κακό ή το Χειρότερο" η Ελλάδα επιλέγει διαρκώς το Λιγότερο Κακό, και βυθίζεται διαρκώς στα χειρότερα. Τρία χρόνια τώρα, και ο βυθός δεν έχει φανεί ακόμη. Πολύ περισσότερο, το λυγισμένο φρόνημα δεν επιτρέπει να εκδιπλωθούν οι ναρκωμένες και λανθάνουσες δυνάμεις· κι είναι πολλές. Η ηττοπάθεια, η μεμψιμοιρία, η παράλυση, η αυτοϋποτίμηση, ο γραικυλισμός, η σύγχυση ταυτότητας είναι χειρότερες απ΄όλες τις πτωχεύσεις.
Κι όμως, ξανά ο Σολωμός:  
«Σε βυθό πέφτει από βυθό, ώσπου δεν ήταν άλλος, / εκείθ' εβγήκε ανίκητος».
Από το vlemma

 
Θα τους πάρουνε με τις πέτρες
Posted: 22 Mar 2013 02:38 PM PDT
Είναι σαν να το βλέπω με τα μάτια μου: Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, ο Στουρνάρας, ομού με το επιχειρηματικό και το μιντιακό τους ασκέρι, προσεύχονται γονατιστοί σε όποιον θεό ή δαίμονα πιστεύει ο καθένας να μη βρεθεί λύση ωφέλιμη για την Κύπρο και τον λαό της. Προσεύχονται να υποκύψουν οι Κύπριοι στις εντολές της τρόικας κι αν δεν υποκύψουν, να χρεωκοπήσουν οι άμυαλοι, για να μάθουνε να κάνουνε μαγκιές. 
Υπερβολές; Καθόλου. Το ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης γνωρίζει καλά ότι αν η Κύπρος κερδίσει έστω και το ελάχιστο χάρη στο όχι των βουλευτών της, οι δικοί μας οι ερίφηδες δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούνε. Τα αλλεπάλληλα ναι που έχουνε ξεστομίσει χειροκροτώντας οι άθλιοι τους εαυτούς τους, θα γίνουν λίθοι αναθέματος και θα πέσουν στις φαιές κεφαλές τους.
Αν η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να βοηθήσει την Κύπρο στις δραματικές στιγμές που περνάει, θα είχε βγει, με προεξάρχοντα τον Σαμαρά, στα κεραμίδια. Θα έδιναν συνεντεύξεις Τύπου, θα καλούσαν την Βουλή να συνεδριάσει εκτάκτως, θα μίλαγαν στα ξένα ΜΜΕ, θα ζητούσαν συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες, θα οργάνωναν σε κοινό μέτωπο τις χώρες του Νότου, για να αξιοποιήσουν τον διεθνή σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση της Κύπρου.
Είδατε να συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά; Το εντελώς αντίθετο. Λίγες ώρες πριν η κυπριακή Βουλή απορρίψει πανηγυρικά το σχέδιο του Eurogroup, o Στουρνάρας το χαρακτήριζε ως τη λιγότερο οδυνηρή λύση και απειλούσε με χρεωκοπία. Αλλά και μετά την καταψήφιση, μόλις προχθές, στην ενημέρωση των Ελλήνων βουλευτών, ο κ. Στουρνάρας συνέχισε να μιλάει ως βαμμένος μερκελιστής, διαμηνύοντας στους Κύπριους ότι «η Ευρωζώνη έχει τους δικούς της κανόνες που πρέπει να τους τηρούν όλα τα μέλη». Εντάξει, κ. Γιάννη μας, το πιάσαμε το υπονοούμενο.
Κι όμως υπάρχει και κάποιος που είναι ακόμη πιο προκλητικός από τον Στουρνάρα. Ναι, σωστά το μαντέψατε, πρόκειται για τον όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη Βενιζέλο, που εδήλωσε τα κάτωθι: «Στην περίπτωση της Κύπρου εμείς οι Ελλαδίτες μπορούμε να δούμε τι σημαίνει συναίνεση και εθνική ευθύνη». Αυτό κατάλαβε από το όχι των Κυπρίων ο Βενιζέλος, ότι πρέπει να δείξουν ευθύνη και να συναινέσουν και οι εν Ελλάδι πολιτικές δυνάμεις. Να συναινέσουν σε τι; Στο Μνημόνιο, στο χαράτσι, στις απολύσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;
Τα ύστερα του κόσμου! Ο αντιπρόεδρος του ΓΑΠ και του Παπαδήμου, εκείνος που κατέστρεψε τις κυπριακές τράπεζες με το PSΙ, 4,8 δις χάσανε οι άνθρωποι, γυρνάει στις ρούγες και ζητάει το ομόφωνο όχι των Κυπρίων να γίνει αφορμή για ομόφωνο ναι των Ελλαδιτών! Αντί να ανοίξει τριάντα λαγούμια να κρυφτεί, ο αναίσχυντος.
Ανανδρανιστάκης Γ. από avgi, μονταζ Γρέκι

Το Ισραήλ προαναγγέλλει συνομιλίες με την Τουρκία για το φυσικό αέριο της Κύπρου
Posted: 22 Mar 2013 01:41 PM PDT
Βόμβα από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε ότι η ηγεσία της χώρας του αναγνωρίζει την Τουρκία ως βασικό «παίκτη» στα ενεργειακά θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και πρόκειται να αρχίσει συνομιλίες με την Αγκυρα για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της περιοχής.

Οπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κύπρου» οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Κύπρο ωθούν το Ισραήλ στην αποκατάσταση των τραυματισμένων μετά την επίθεση στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» διπλωματικών του σχέσεων με την Τουρκία.

Το ερώτημα που τίθεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι το ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης Νετανιάχου στο θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ και τις αντιθέσεις της Αγκυρας.

Το παραπάνω ερώτημα έθεσε στον πρώην υΥπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αλον Λιέλ το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «CNNTURK». «Θα διακόψετε τη συνεργασία σας με την Κύπρο και θα επιδιώξετε τη συνεργασία της Αγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο», υπήρξε το ερώτημα του τουρκικού δικτύου στον έμπειρο Ισραηλινό πολιτικό.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απέφυγε να τοποθετηθεί για το ποιες θα είναι οι κινήσεις του Τελ Αβίβ στο θέμα, ωστόσο, προανήγγειλε «δραματικές αλλαγές» από την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία και δήλωσε: «Στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία».

Όρθιοι και παλεύοντας ή γονατιστοί και ζητιανεύοντας τον οίκτο των δαιμόνων;
Posted: 22 Mar 2013 10:41 AM PDT
Να λοιπόν που έπεσαν κι οι μάσκες και φανήκανε οι δαίμονες γεμάτοι υπεροψία να αλυχτούν, να φοβερίζουν και να απειλούν πως θα μας λιανίσουν...
Να λοιπόν που είδαμε τώρα πως εκείνοι που θέλανε να τους νομίζουμε για φίλους, είναι εκείνοι που χρόνια τώρα σχεδιάζανε πως να μας τα πάρουν όλα...

Όχι, δεν είναι μόνο το σπίτι σου που βάλανε σημάδι οι μιαροί...
Όχι, δεν είναι που μας θέλουν εξαθλιωμένους και ρημαγμένους...
Όχι, δεν είναι που βάλανε την ζωή μας στόχο...
Ετούτοι δεν θέλουν τα λεφτά μας...
Μήτε τον ήλιο ή τις θάλασσές μας θέλουν να μας πάρουνε...

Αυτά που θέλουν να μας στερήσουν είναι πολύ ανώτερα και σπουδαία…
Είναι η περηφάνια μας και η περπατησιά μας.
Είναι η ελπίδα και η πίστη μας.
Είναι η ψυχή μας, τελικά, που ποθούν να λυγίσουν, να την κατακτήσουν και να την κάνουνε δικιά τους…

Βάλανε, το λοιπόν, σαν παγίδα τον μαμωνά για να μας ξεγελάσουν και να αλλοιώσουν εκείνα που οι ίδιοι ποτέ δεν είχαν.

Ετούτοι οι δαίμονες θέλουνε να τους προσκυνήσουμε σαν θεούς, στη θέση του Θεού μας...
Αυτός είναι ο σκοπός τους.
Και βάζουνε τα δουλικά τους να μας λένε πως άμα αναγνωρίσουμε την αξία τους, άμα υποταχθούμε στις βουλές τους, τότε όλα θα γίνουν καλά…!
Μα, τόσα χρόνια τώρα, εμείς κάνουμε ό,τι μας προστάζουν και είδαμε όλα να γίνονται χειρότερα. Έτσι δεν είναι;
Τι, άραγε, θα μας συμβεί σαν δοθούμε ολάκεροι στις άνομες βουλές των καταχθόνιων αυτών;
Τι, άραγε, θα ζήσουμε αν αφήσουμε όλα εκείνα που τίμησαν τους προγόνους μας;

Και σε ρωτάω πατριώτη: Έχει μπέσα ο διάολος;
Αν νομίζεις πως οι δουλειές μαζί του αφήνουνε κέρδος, τότε να το μελετήσουμε για να δούμε τι θα κάνουμε επιτέλους.
Αλλά, για πες μου, τι θέλει να ορίσει σαν δικό του ο μαύρος ετούτες τις στιγμές που ζούμε;

Και σε ξαναρωτάω αδελφέ, επειδή το δικό σου το μυαλό γνωρίζει περισσότερα από το δικό μου το αγράμματο:
Ποια τιμή θα βάλεις στην ζωή σου αδερφέ;
Ποια τιμή θα ορίσεις για το χώμα στους τάφους των γονιών σου;
Πόσα θα ζητήσεις να σου δώσει ο μαύρος, για να τον προσκυνήσεις;

Και άντε, εσύ κι εγώ, πες ότι την ζωή μας και την ψυχή μας την έχουμε για πούλημα ή και για πέταμα. Πόσο περισσότερο αχρείοι μπορούμε να γίνουμε, αφού σήμερα οι δαίμονες θέλουν να τους παραδώσουμε και των αγέννητων τις ψυχές;
Το αντέχεις αυτό;
Χωρίς μέρος να σταθείς...
Χωρίς μέρος να ταφείς...
Δίχως πατρίδα, χωρίς ψυχή, χωρίς Θεό…
Έτσι θα μείνεις…
Κι όλα αυτά επειδή λύγισες, έσκυψες και προσκύνησες τους δαίμονες, ενώ γνώριζες τις διαθέσεις του αφεντικού τους…

Τέλος, επειδή οι ώρες είναι τέτοιες, όλοι μας πρέπει να αναλογισθούμε τι είναι το καλύτερο για εμάς:
Να πεθάνουμε όρθιοι και παλεύοντας ή γονατιστοί και ζητιανεύοντας την καλοσύνη των δαιμόνων;
Και σε ετούτη την απόφαση δεν χωρεί αναβολή.
Και να θυμάσαι καλά πως ετούτη η πατρίδα, ετούτη η γη δεν μας ανήκει. Ανήκει σε εκείνους που την τίμησαν και σε εκείνους που έρχονται μετά από εσένα. 
Δικό μας χρέος είναι να την παραδώσουμε ολόκληρη σε εκείνους που πραγματικά ανήκει. Μονάχα αυτό έχουμε...


Θα συνεχίσουμε να σύρουμε τον χορό των Γερμανών;
Posted: 22 Mar 2013 08:29 AM PDT
Όλα βρίσκονται στον αέρα και οι επόμενες τρεις ημέρες θα κρίνουν το μέλλον της Κύπρου. Αν και δε μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα των πολύ σκληρών παζαριών που γίνονται όλες αυτές τις ημέρες, θα μπορούσαμε τώρα να πούμε ορισμένες αλήθειες που μπορεί να πονάνε αλλά δυστυχώς έτσι είναι:

Πρώτη αλήθεια: Οι Γερμανοί κατά κύριο λόγο είναι εγκληματίες και οδηγούν την Ευρώπη σε ένα οικονομικό ολοκληρωτικό πόλεμο. Αν και θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα δεν το κάνουν. Θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους Κύπριους να πάρουν δάνειο απ' ευθείας από τον ΕSM, δάνειο που δε θα γραφόταν στον χρέος. Αντί λοιπόν να δώσουν τα 5,8 δις επέλεξαν να κουρέψουν τις καταθέσεις. Το μήνυμα σαφές σε άλλους, κυρίως σε Γάλλους και Ιταλούς. «Προσέξτε γιατί τώρα ξέρετε τι σας περιμένει».

Δεύτερη αλήθεια: Τα μνημόνια και οι απόλυτες λύσεις είναι λανθασμένες και καταστρέφουν λαούς. Το ξέρουμε κι εδώ στην Ελλάδα, το ζουν οι Κύπριοι, θα το αισθανθούν σύντομα κι άλλοι λαοί.

Τρίτη αλήθεια: Οι Ρώσοι μπορεί να είναι πανίσχυροι, μπορεί να κινδυνεύουν να χάσουν πολλά στην Κύπρο, αλλά δε θα ρισκάρουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που είναι οι οικονομικές σχέσεις της Μόσχας με το Βερολίνο. Για τα… μάτια της Κύπρου δεν πρόκειται να χαλάσουν τη σχέση τους Μέρκελ και Πούτιν, ο κόσμος να χαλάσει. Η στάση τους το απέδειξε. Έδωσαν μόνο επιμήκυνση του δανείου των 2,5 δις ευρώ και αρνήθηκαν άλλο δάνειο στους Κύπριους.

Τέταρτη αλήθεια: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανείς να αντισταθεί στη Γερμανία, εκτός από τους Αμερικανούς που, όμως, δεν πολυενδιαφέρονται προς το παρόν αφού αυτοί έχουν βρει το μηχάνημα που τυπώνει χρήμα. Ούτε οι λαοί του Νότου είναι σε θέση να κάνουν συνασπισμό κατά του Βορρά και  το κυριότερο: Οι Γάλλοι, και ιδίως ο Ολάντ, είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Κοινώς «κότες» με τα δικά τους προβλήματα. Δείτε μόνο πώς αντιμετωπίζουν την κρίση που απειλεί να τινάξει στον αέρα το ευρώ ή στην καλύτερη να δημιουργήσει μια Γερμανική Ευρώπη.

Πέμπτη αλήθεια και πιο σημαντική για την οποία είπαμε τα παραπάνω. Η Ελλάδα αν δεν ακολουθούσε την πολιτική που ακολουθεί, έστω κι αν τα Μνημόνια είναι εγκληματικά, θα ζούσε στιγμές σαν κι αυτές που ζει η Κύπρος, δέκα φορές πιο μεγάλες. Αν τα Χριστούγεννα δεν παίρναμε τη δόση – μαμούθ τώρα δε θα υπήρχε τραπεζικό σύστημα και θα περιμέναμε στις ουρές να πάρουμε κανένα 200άρι ευρώ που θα μας έδιναν από τις καταθέσεις μας. Κι εδώ στην Ελλάδα δε μιλάμε για χρηματοδοτική ανάγκη 17 δις αλλά για 250 δις και βάλε. Ούτε μιλάμε για τράπεζες σαν τη Λαϊκή, αλλά για πολύ μεγαλύτερες. 
Αν, επομένως, το «παίζαμε» επαναστάτες τώρα θα βλέπαμε τα θυμαράκια ανάποδα. Και μ' αυτό δεν εννοούμε ότι δεν πρέπει να αλλάξει το Μνημόνιο ή ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλη λιτότητα. Εννοούμε ότι χωρίς να αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί θα χορεύουμε στο χορό των Γερμανών που δυστυχώς έχουν δημιουργήσει το τέταρτο οικονομικό Ράιχ. Αν δε μπορέσει κάποιος να τους πάει κόντρα, θα ζούμε το δράμα που οι τεχνοκράτες έφτιαξαν τόσο καιρό πριν.

Έκτη αλήθεια που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «τζάμπα μάγκες». Συμφωνούμε με τον Τσίπρα ότι οι Ευρωπαίοι είναι οι μισοί γκάγκστερ και οι άλλοι μισοί φοβισμένοι. Όμως, οι μαγκιές σαν κι αυτές που έκανε ο Αναστασιάδης, θα πρέπει να έχουν κι έτοιμο σχέδιο σωτηρίας της χώρας. Κι εμείς θα θέλαμε να λέμε «όχι» στα Μνημόνια, αλλά πρώτα πρέπει να γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Αν δηλαδή θα μπορούμε να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, αν θα μπορούμε να εγγυηθούμε τις καταθέσεις του κόσμου, αν θα γυρίσουμε στη δραχμή και πώς, αν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις στην αγορά και την οργή του λαού. Αν μας πει ο κ. Τσίπρας πώς θα τα πετύχουμε όλα αυτά και δε θα γίνουμε… Κύπρος, τότε είμαστε μαζί του. Αλλά να κοκορεύεσαι παίζοντας με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Μία είναι λοιπόν η ελπίδα για τους αδύναμους λαούς όπως ο ελληνικός ή ο κυπριακός. Να αντιληφθούν οι Γερμανοί πόσο κακό θα πάθουν αν διαλύσουν την ευρωζώνη. Να πάψουν να λειτουργούν με καουμπόϊκο τρόπο, με μαφιόζικες μεθόδους και με μια λογική εκδίκησης για την ήττα τους στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ίδια πολιτική συμμορία καταστρέφει Ελλάδα και Κύπρο
Posted: 22 Mar 2013 07:27 AM PDT
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι καταπληκτικό να παρακολουθεί κανείς τους χειρισμούς της μεγάλης κυπριακής κρίσης από την έναρξη της, όπως τους έκανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, κ Αναστασιάδης, ο γνωστός σαν «Αναν»στασιάδης, ο οποίος κυριολεκτικά ενταφίασε την χώρα του όπως είχε κάνει λίγα χρόνια πιο πριν ο Έλληνας συνάδελφος του, Γεώργιος Παπανδρέου. Ο κύκλος των προδοτών έχει κλείσει με τον πιο τραγικό τρόπο και ο ελληνισμός γκρεμοτσακίστηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Ενώ αυτό ο κύριος γνώριζε ότι στο ευρωγκρούπ θα έθεταν θέμα για τις κυπριακές τράπεζες, ενώ ήξερε ότι το επιβαλλόμενο από την ευρωγερμανική κλίκα κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων δεν μπορούσε να περάσει γιατί δεν είχε τον απαραίτητη κοινοβουλευτικό συσχετισμό, ενώ γνώριζε ότι οι Ρώσοι αφ' ενός δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτή την εξέλιξη και αφ' ετέρου δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις μαζί του και είναι φοβερά δύσπιστοι και δικαιολογημένα με την κόμμα του, υπέγραψε την εθνοκτόνο συμφωνία στις Βρυξέλες, η οποία ήταν και η θανατική καταδίκη της Κύπρου, μια εθνική συμφορά χειρότερη από τον Αττίλα του 1974.

Αλλά δεν έφτανε αυτό. Προηγουμένως ο κύριος αυτός αφού ξεγέλασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τους Κυπρίους, όπως έκαναν και στην Ελλάδα οι συνάδελφοι του, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, και υπέκλεψε τις ψήφους του κυπριακού λαού, συνέχισε το θέατρο του όταν γύρισε πίσω στην Λευκωσία από τις Βρυξέλες και με ένα δακρύβρεκτο διάγγελμα καρμπόν των διαγγελμάτων των δικών μας πουλημένων πολιτικών, ζήτησε από τους Κυπρίους να υπογράψουν οι ίδιοι την εθνική τους αυτοκτονία. Και στη συνέχεια έκανα το απίστευτο, αρνούμενος να ψηφήσει αυτά που ζήτησε ο ίδιος να επιβληθούν στον κυπριακό λαό.

Και ενώ με αυτόν τον τρόπο κατέστρεφε την χώρα του συνεχίζοντας τον έργο του προκάτοχου του κ Χριστόφια, του Καταστρόφια της Κύπρου, έστησε και το θέατρο των δήθεν διαπραγματεύσεων με την Μεγάλη Ρωσία που θα έσωζε την Κύπρο. Αλλά τι να σώσουν οι Ρώσοι όταν βρεθήκαν προ τετελεσμένων μέτρων και όταν ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, εκείνος ο ανεκδιήγητος κ Σαρρής, όταν πήγε στην Μόσχα ουσιαστικά ήταν χωρίς προτάσεις τηρώντας μόνο τα προσχήματα ; Μόνο ηλίθιοι θα προχωρούσαν σε επιχείρηση διάσωσης της Κύπρου όταν η ίδια είχε υπογράψει την θανατική της καταδίκη.

Από την άλλη μεριά η Ελλάδα, για άλλη μια φορά έδειξε την προδοτική της συμπεριφορά. Εδώ και τρία χρόνια την Ελλάδα αυτοί που την κυβερνούν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιούν τις καταστροφικές ορέξεις των Μέρκελ- Σόιμπελ που οδηγούν την Γερμανία με το Δ Ράιχ σε μια νέα παγκόσμια σύγκρουση με την μεγαλομανία τους να κυριαρχήσουν παγκοσμίως. Τα γερμανικά όργανα της Αθήνας, το πρώτο που έκαναν δεν ήταν να στηρίξουν με κάθε μέσο την δοκιμαζόμενη Κύπρο μέσα στο Ευρωγκρούπ, όπως είχαν υποχρέωση σαν ένα κομμάτι του ελληνισμού, αλλά να δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αρπάξουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, δίνοντας το μήνυμα ότι το θέμα έχει πλέον κλείσει και ότι η Κύπρος έχει καταστραφεί. Καμία ελληνική φωνή δεν ακούστηκε στα Βρυξέλες για το έγκλημα που γίνονταν κατά της Κύπρου.

Εκείνο που απομένει τώρα και είναι το μόνο ελπιδοφόρο, είναι η άμεση αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη, η εκκαθάριση των κυπριακών τραπεζών για να αναδειχτεί ποιος φταίει για την σκανδαλώδη χρεοκοπία τους και η έναρξη μιας νέας οικονομικής πορείας όπως έγινε το 1975, αυτή την φορά όμως πιο αισιόδοξη καθώς υπάρχει και το στοιχείο των ενεργειακών κοιτασμάτων. Το ευρω ήταν η μεγαλύτερη εθνική συμφορά και για την Κύπρο αλλά και για την Ελλάδα και αυτοί που μας έβαλαν εκεί μέσα θα πρέπει να το πληρώσουν πολύ ακριβά.

Ρωσία: Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο
Posted: 22 Mar 2013 06:55 AM PDT
«Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο. Η κυπριακή κυβέρνηση για πολύ καιρό έμεινε αδρανής και δεν μπορεί να αναμένει θαύματα», εκτιμούν ρωσικοί χρηματοοικονομικοί κύκλοι, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η ρωσική πλευρά δεν κρύβει την οργή της για τους χειρισμούς της κυπριακής υπόθεσης, με τον πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ να απειλεί ακόμη και με αναθεώρηση της θέσης του ευρώ στα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας, εφόσον η διευθέτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.

Η προοπτική επιβολής έκτακτου τέλους από την ΕΕ στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, εξοργίζει τους Ρώσους, καθώς ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων αποτελείται από ρωσικά κεφάλαια. Και αυτός «είναι λόγος για να επανεξετασθεί» το ευρώ, δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Ήδη πριν από τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Μεντβέντεφ είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα έναντι της Κύπρου και της ΕΕ. «Αυτό που έκαναν μέχρι τώρα η ΕΕ, η Κομισιόν και η κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα του χρέους θυμίζει δυστυχώς ελέφαντα σε υαλοπωλείο», διεμήνυσε ο ρώσος πρωθυπουργός.
«Υπολογίζω τα ρωσικά κεφάλαια στα 30 με 35 δισεκατομμύρια ευρώ»

Γερμανοί δημοσιογράφοι βλέπουν ρωσικά αεροπλανοφόρα ανοιχτά της Κύπρου!

Γερμανοί δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Κύπρο κάνουν λόγο για τουλάχιστο 2 ρωσικά αεροπλανοφόρα τα οποία κετευθύνονται με προορισμό την Μεσόγειο, ανοιχτά της Κύπρου!
Τα γερμανικά ΜΜΕ συνδέουν την συγκεκριμένη επιθετική κίνηση της Μόσχας με την πρόθεση του Eurogroup να κουρέψει τις ρωσικές καταθέσεις.
Τα πράγματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού μετά την αυτοκτονική απόφαση των Ευρωπαίων να τινάξουν στον αέρα τον παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Alpha Bank δήλωσε ανοιχτά την αντίθεσή της στο κούρεμα. Όσο αφορά αυτό που συμβαίνει στην οικονομική επιτροπή της Κυπριακής Βουλής οι πληροφορίες είναι αλληλοσυγκρουόμενες με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η Μέρκελ μετά την κτηνώδη γκάφα του κουρέματος επιχειρεί να το φορτώσει στην Κύπρο και δηλώνει (Eurogroup) ότι το σενάριο του κουρέματος έχει κλείσει και ρίχνει το μπαλάκι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη να κουρευτεί από μόνη της.

1974 - 2013: Η Κύπρος είναι τελικά πάντα μακρυά!
Posted: 22 Mar 2013 06:25 AM PDT
Όπως και τότε η Λευκωσία είναι μόνη 

Στη φωτογράφια-ντοκουμέντο οι πρώτοι "Φαντομάδες"! Είναι αυτοί που απογειώθηκαν για την αποστολή στην Κύπρο το 1974. Τους "κράτησαν" στην Κρήτη, γιατί "η Κύπρος είναι μακρυά"

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η Κύπρος μια χώρα που υπέστη τη τραγωδία της εισβολής του Αττίλα το 1974, ξαναζεί μία ακόμη δραματική στιγμή της ιστορίας της. Όπως και τότε, έτσι και τώρα η Κύπρος είναι επί της ουσίας μόνη.

Το 1974 "η Κύπρος ήταν μακρυά" και τα αεροσκάφη F 4 Phantom που θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει τεράστια ζημιά στους Τούρκους εισβολείς, προσγειώθηκαν στη Κρήτη! Οι πιλότοι τους αποφασισμένοι για όλα, ανέμεναν την εντολή των Αθηνών για να απογειωθούν. "Η Κύπρος είναι μακρυά", ήταν η απόφαση.

Ακολούθησαν διεθνείς καταδίκες, δηλώσεις συμπόνοιας και κατανόησης για το δράμα των προσφύγων, τους αγνοούμενους, τους νεκρούς. Επί της ουσίας όλοι "σφύριζαν αδιάφορα". Και ο Αττίλας παραμένει ακόμη στην Κύπρο ανενόχλητος.

Στα 39 χρόνια που μεσολάβησαν η ελεύθερη Κύπρος μεγαλούργησε, μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πλούτισε και αναδείχθηκε ως ο "ασφαλής προορισμός" κεφαλαίων. Ανεξαρτήτως προέλευσης. Και αυτό το δημιούργησαν, το στήριξαν και το εκμεταλλεύτηκαν άπαντες στον κόσμο, με τους Ρώσους βέβαια να κυριαρχούν.

Δεν της επέτρεψαν ποτέ ούτε καν να εξοπλιστεί απέναντι στις ορδές του κατοχικού στρατού. Όλοι θυμόμαστε την υπόθεση των S 300 που τελικά βρέθηκαν στην Κρήτη. Και ως ανταμοιβή της επέτρεπαν να παίζει το ρόλο του "διεθνούς χρηματοκιβωτίου". Κερδίζοντας πολλά σε χρήμα.

Λάθη έγιναν, όπως κι εδώ στην Ελλάδα. Όταν καταστρέφεις οποιοδήποτε παραγωγικό μοντέλο και επιλέγεις να γίνεις μια χώρα που παρέχει επί της ουσίας μία και μόνη υπηρεσία έχεις ευθύνες. Αλλά ποιος μπορούσε να φανταστεί ακόμη και λίγους μήνες πριν ότι η Γερμανία που έχει επιβάλει πλήρως τη θέλησή της στην Ευρώπη θα έβαζε δυναμίτη στα θεμέλια του καπιταλισμού! Κανείς! Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα αναλύσεις αμερικανών οικονομολόγων και αναλυτών για να διαπιστώσει την ασύλληπτη έκπληξή τους για την απόφαση κουρέματος των καταθέσεων.

Η Κύπρος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη μ΄ έναν οικονομικό Αττίλα, που μπορεί να αποδειχτεί εξίσου καταστροφικός με την εισβολή του 1974. Και είναι πάλι απελπιστικά μόνη. Η Ελλάδα είναι "βολεμένη" πίσω από το επιχέιρημα-εφεύρεση "η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα στηρίζει". Η Κύπρος αναζητούσε χθες ένα δις για να "κλείσει" το πακέτο της εναλλακτικής πρότασης που ήθελε να παρουσιάσει. Και δεν έγινε καν συζήτηση για το αν μπορούσε η Ελλάδα να συμβάλλει. Γιατί και να το έχει δεν θα την αφήσουν να το δώσει!

Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου που λογικά θα έπρεπε να ανησυχούν ότι αν περάσει η γερμανική διαταγή, το "φιρμάνι" πιθανότατα θα φθάσει και σ΄ αυτούς. Και σε μας εννοείται. Η Γαλλία έχει εντυπωσιάσει όχι απλά με την σιωπή της αλλά με την απόλυτη υποταγή της στη Γερμανία και σ΄ αυτή την υπόθεση.

Όσο για τη Ρωσία; Όσοι πίστευαν ότι οι Ρώσοι θα σπεύσουν να προτάξουν τα στήθη τους για τη Κύπρο, διαψεύστηκαν. Όπως είχαν διαψευστεί και με την περίπτωση της Ελλάδας. Η Μόσχα -όπως και όλες οι χώρες του κόσμου- κοιτά πρώτα απ΄ όλα τα δικά της συμφέροντα, τα οποία προφανώς αυτή τη στιγμή δεν ταυτίζονται με τα κυπριακά. Ο Δρ. Κώστας Φίλης και ο υποστράτηγος ε.α Ν.Τόσκας είπαν πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά στην συνέντευξή τους στο Onalert.

Η Κύπρος όλα δείχνουν θα παραμείνει μόνη, πληρώνοντας με εξαιρετικά δυσανάλογο τρόπο τα όποια λάθη της, αλλά κυρίως το δόγμα του "οικονομικού ιμπεριαλισμού" του βορρά της Ευρώπης, που φαίνεται ότι αποδεικνύεται στη παρούσα φάση δυνατότερο ακόμη κι απ΄ αυτόν τον καπιταλισμό,για τον οποίο μας έλεγαν ότι "ποτέ δεν πεθαίνει".

Οι γκάφες της ΕΥΠ και ο κύκλος των χαμένων πρακτόρων
Posted: 22 Mar 2013 05:58 AM PDT

  • Πως ερασιτεχνικοί χειρισμοί «έκαψαν» μέσα σε λίγα χρόνια σημαντικά δίκτυα πληροφοριών σε Τουρκία και Σκόπια
  • Εξαρθρώθηκε δίκτυο διότι αποφάσισαν να πληρώνουν με έμβασμα(!), ενώ ο αδαής πράκτορας συνεχίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι υπεύθυνος για άλλους πληροφοριοδότες
  • Ο ερασιτεχνισμός αλλά και η κομματοκρατία στην ΕΥΠ των προηγούμενων ετών στοίχισαν τη ζωή σε δύο συνδέσμους της Υπηρεσίας στο εξωτερικό, απομειώνοντας παράλληλα τη δυνατότητα έγκυρης πληροφόρησης για δύο κράτη που ενδιαφέρουν σε μεγάλο βαθμό την Αθήνα

Γράφει ο Γιώργος Φιλιππάκης

Πριν από μερικούς μήνες καταγράφηκε η δολοφονία -λόγω… γκάφας της προηγούμενης ηγεσίας της ΕΥΠ- ενός πράκτορα στα Σκόπια, που δρούσε για λογαριασμό των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών
Πριν από περίπου δύο χρόνια έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ η εξουδετέρωση ενός Ελληνικού δικτύου κατασκοπείας στην Τουρκία. Τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης σχεδόν αποσιώπησαν το γεγονός, ενώ τα τουρκικά από την πλευρά τους διαλαλούσαν επί ημέρες ότι συνελήφθησαν τρεις άνδρες, τους οποίους παρουσίαζαν ως πράκτορες και πληροφοριοδότες των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
Ένας από τους τρεις πέθανε πριν από λίγους μήνες μέσα στις τουρκικές φυλακές, ενώ η τύχη των δύο άλλων αγνοείται. Ο 65χρονος τούρκος φέρεται να είχε στρατολογηθεί το 1986 από την τότε ΚΥΠ και έφερε την κωδική ονομασία «Ιπποκράτης». Ο ίδιος αργότερα στρατολόγησε τον ανιψιό του, γνωστό ως «Σωκράτη» και αργότερα στρατολόγησε ένα ακόμη άτομο.
Το δίκτυο αυτό θεωρείτο ένα από τα πλέον οργανωμένα δίκτυα κατασκοπείας των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και δημιουργήθηκε χάρη στην ικανότητα Έλληνα πράκτορα της πάλαι ποτέ ΚΥΠ, που ζούσε σε ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου.

Τον πλήρωναν φανερά!
Πώς ανακάλυψαν όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Τουρκία, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την ύπαρξη του δικτύου, έστω και ύστερα από χρόνια;
Πώς κατάφεραν να στοχοποιήσουν συγκεκριμένο πληροφοριοδότη των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις συλλήψεις και φυλακίσεις των δύο άλλων που βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΜΙΤ;

Το δίκτυο αυτό φέρεται να είχε εντοπιστεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τον Δεκέμβριο του 2009, έπειτα από γκάφα ολκής της προηγούμενης διοίκησης της ΕΥΠ, που διοικούσε την υπηρεσία επί ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι τότε ο πράκτορας σύνδεσμος συνεργαζόταν άψογα με τον τούρκο πληροφοριοδότη, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε δημιουργήσει ένα άρτια οργανωμένο επικοινωνιακό δίκτυο, μέσω του οποίου γινόταν η ενημέρωση του Έλληνα πράκτορα.
Ο Έλληνας αναλάμβανε από την πλευρά του την πληρωμή του τούρκου πληροφοριοδότη και των άλλων, διαζώσης.

Το 2009 γίνεται αιφνιδιαστικά η αλλαγή στη ηγεσία αλλά και στην καρδιά της υπηρεσίας, με απόφαση της νεοεκλεγείσας τότε κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Ο Έλληνας πράκτορας, με απόφαση της νέας ηγεσίας της Υπηρεσίας (ΕΥΠ), αντικαταστάθηκε από άλλον συνάδελφό του και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν πρόλαβε να τον ενημερώσει αναλυτικά για το έργο που του παρέδιδε.
Ο αντικαταστάτης συμπεριφέρθηκε σαν αδαής και ερασιτέχνης, αποφασίζοντας να «κόψει» τις προσωπικές επαφές και να πραγματοποιεί τις πληρωμές με έμβασμα μέσω γνωστής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.
Έτσι, σχεδόν σε μηδενικό χρονικό διάστημα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είδαν περίεργες χρηματικές συναλλαγές από την Ελλάδα προς έναν τούρκο πολίτη, τον οποίο συνέλαβαν, ανέκριναν και φυλάκισαν, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο πληροφοριοδότης πέθανε στην φυλακή.

Κερασάκι στην τούρτα η απόφαση της τότε ηγεσίας της ΕΥΠ να ανακαλέσει Έλληνα υπάλληλο του Ελληνικού Προξενείου της Σμύρνης, λίγες ώρες μετά την σύλληψη των τριών Τούρκων, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις υποψίες των τούρκων για την ύπαρξη δικτύου.
Η ανικανότητα της ηγεσίας της ΕΥΠ είχε αποτέλεσμα την καταστροφή ενός πληροφοριοδότη, το πάγωμα των επαφών με άλλους πληροφοριοδότες στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Τουρκίας και την οπισθοδρόμηση του έργου της ΕΥΠ στην περιοχή.

Παραμένει προϊστάμενος
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδαής αυτός πράκτορας συνεχίζει να είναι υπεύθυνος άλλων πληροφοριοδοτών, παραμένοντας στη θέση του και με τη νέα ηγεσία.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν έγινε κάποια ΕΔΕ, με εντολή του κ. Δραβίλλα, για να βρεθούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι που ενεπλάκησαν στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των πληροφοριοδοτών και αν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Διεύθυνση Κατασκοπείας.

Το βασικό, βέβαια, ερώτημα είναι αν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας, γνωρίζει τόσο για την δολοφονία του Σκοπιανού πράκτορα της ΕΥΠ όσο φυσικά και για την εξουδετέρωση του Ελληνικού δικτύου πληροφοριών στην Τουρκία.
Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ προχώρησε έστω και καθυστερημένα στην αλλαγή των επικεφαλής στις επιχειρησιακές διευθύνσεις της υπηρεσίας του, που είχε τοποθετήσει η ηγεσία του κ. Μπίκα, με πλέον πρόσφατη μάλιστα αυτήν που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, είχαμε αποκαλύψει και το «ξήλωμα» της προϊσταμένης της διεύθυνσης ανάλυσης από τον κ. Δραβίλλα.

Η περίπτωση των Σκοπίων και η εκτέλεση του πράκτορα
Ένα από τα πιο οργανωμένα δίκτυα της ΕΥΠ αποκαλύφθηκε κα εξαρθρώθηκε στα Σκόπια. Οι λανθασμένοι χειρισμοί της Υπηρεσίας, μάλιστα, κόστισαν και τη ζωή σε έναν πράκτορα – σύνδεσμο σκοπιανής υπηκοότητας, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη της δράσης του.
Επιπλέον κινδύνευσε άμεσα και η ζωή Έλληνα επιχειρηματία στα Σκόπια, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην γειτονική χώρα στον χώρο της Εκπαίδευσης και είχε ιδρύσει εκπαιδευτικά παραρτήματα σε πόλεις των Σκοπίων και αναγκάστηκε να απομακρυνθεί σε ελάχιστο χρόνο από τα Σκόπια, για να μην συλληφθεί, με ό,τι μπορούσε αυτό να έχει ως συνεπακόλουθο. Η καταδίωξη του Έλληνα στα Σκόπια άρχισε όταν η ηγεσία της ΕΥΠ άφησε να διαρρεύσει σε Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης η δράση του στην γειτονική χώρα, προκειμένου να τον εξουδετερώσει…!

Η προβοκάτσια σε βάρος υπαλλήλου
Οι δύο αυτές γκάφες ολκής της ΠΑΣΟΚικής ηγεσίας της ΕΥΠ, που στοίχισαν τη ζωή σε δύο πληροφοριοδότες των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών σε Σκόπια και Τουρκία και τίναξαν στον αέρα δίκτυα κατασκοπείας που οργανώθηκαν με πολύ κόπο και χρήμα, είχαν συνέχεια στο εσωτερικό της Υπηρεσίας.

Η ηγεσία της ΕΥΠ μόλις ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία τον Οκτώβριο του 2009 έστησε μία δίχως προηγούμενο προβοκάτσια σε βάρος ενός από τους καλύτερους πράκτορες κατασκοπείας που διέθεταν οι Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Πρόκειται για τον πράκτορα που, αν και ανήκε στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, εντούτοις αντιδρούσε στη διαρροή πληροφοριών από την ΕΥΠ προς τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ακόμα βρισκόταν στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πληροφοριακά δελτία που είχαν αποκλειστικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, έβγαιναν λαθραία από την ΕΥΠ και κατέληγαν στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η τότε ηγεσία της ΕΥΠ στοχοποίησε υπαλλήλους της υπηρεσίας και η υπόθεση κατέληξε στη Δικαιοσύνη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε τον πράκτορα αυτόν, έπειτα από καταθέσεις πρώην διοικητών της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Πώς όμως έβγαιναν από την ΕΥΠ τα πληροφοριακά αυτά δελτία και κατέληγαν σε διάφορα χέρια;
Ποιοι υπάλληλοι της ΕΥΠ είχαν στρατολογηθεί και από ποιους για να κάνουν αυτή τη δουλειά σε βάρος τη υπηρεσίας τους;

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε τα περιβόητα τηλεγραφήματα του Wikileaks που προερχόταν από τον τότε αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα κ. Ράις προς την Ουάσινγκτον και μιλούσαν για στρατολόγηση υπαλλήλων της ΕΥΠ που ήταν δυσαρεστημένοι με την υπηρεσία τους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τηλεγραφήματα αυτά, οι Αμερικανοί φαίνεται ότι πέτυχαν να στρατολογήσουν πράκτορες της ΕΥΠ, οι οποίοι τους έδιναν όποια πληροφορία επιθυμούσαν και επιπλέον τους ενημέρωναν για τις κινήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών...

Πηγή εφημ. "Η Ελλάδα αύριο"



70 χρόνια σε περίμενα
Posted: 22 Mar 2013 04:57 AM PDT
Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. 
Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά,  που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας. 
Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται. 
Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. 
Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας. 
Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να το φθάσεις. Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη. Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές για τα διεθνή  καλογυαλισμένα μπουρδέλα σου. 
Να βλέπω γέρους να πεθαίνουν από αφόρητο κρύο κλεισμένοι μέσα στα 20 τετραγωνικά λίγο πριν τους τα πάρεις κι αυτά ή από ασφυξία όταν θα τους κλείνεις τον διακόπτη από την συσκευή οξυγόνου λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. 
Να βλέπω 50ρηδες σε απόγνωση , 40ρηδες στις ουρές ανεργίας και 20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους. 
Να βλέπω τα παιδιά ως μελλοντικούς σκλάβους της Φάρμας των Ανθρώπων που χρόνια στήνεις και τώρα θα εγκαινιάσεις εκεί ακριβώς που ξεκίνησε ο Ανθρωπισμός. 
Βλέπω που το πας. Δεν θα ρίξεις απλά το μεροκάματο στο 1 ευρώ την ημέρα για 18 ώρες δουλειάς. Θα μας κάνεις να χαιρόμαστε που ζούμε κι ας μην παίρνουμε ούτε το 1 ευρώ. Φτιάχνεις το νέο Νταχάου και αυτό θα είναι η ίδια μου η χώρα. Τα Νταχάου ποτέ δεν κλείνουν, απλά αναστέλλουν τις εργασίες τους, έτσι δεν είναι λουκανοθρεμμένε μου; Έφθασε η ώρα να μπουν μπροστά οι μηχανές αυτού του τεράστιου κρεματορίου που θα έχει για οροφή τον ουρανό που λατρέψαμε και για πάτωμα το χώμα που μας έθρεψε. 
Έλα, ρε άτιμε, πισώπλατα αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη που ήρθες είχες τουλάχιστον τα κότσια να μου υψώσεις κατάμουτρα το όπλο και να μου πεις να σκύψω. Και είχα την επιλογή ή να σκύψω ή να πάρω τα βουνά. Τώρα όμως μού έχεις κλέψει και τα βουνά. Μου μένει λοιπόν να σκύψω χωρίς τον φόβο της σφαίρας που θα έβγαινε από το προτεταμένο σου όπλο. 
Είναι τρελό να παραδίνομαι χωρίς να έχω πάρει εντολή για αυτό. 
Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει. 
Πώς γίνεται να βλέπω μπροστά μου ένα όπλο που δεν υπάρχει; Άτιμε, τα όπλα σου αυτή την φορά δεν έχουν κάνη, ούτε σκανδάλη. Τα λάδωνες όμως δεκαετίες ολόκληρες και έχουν τις φάτσες όλων αυτών των υπανθρώπων που βγάζουν ακόμα λόγους, που κάνουν κόμματα και παρακόμματα, που σφάζονται μπροστά στην κάμερα ενώ πίσω από αυτή στήνουν το σχέδιο για το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει. 

Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο  λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.
Έλα, ρε μπούλη του Βορρά, να με συμμορφώσεις, να με κάνεις ευρωπαϊκό είδος, να φτιάχνομαι με Μότσαρτ και όχι να κλαίω όταν ακούω κλαρίνο. Να νιώθω «πολιτισμένος» με προθήκες Μουσείων και όχι με τους σπαρμένους κίονες στα χωράφια μας, που κράτησαν όλον τον δήθεν σου πολιτισμό. 
Έλα να σε πάω τελευταία βόλτα στα πατρικά μας να μυρίσεις την  ακόμα καμμένη πέτρα των σπιτιών από τον πολιτισμό των δικών σου προγόνων. 
Έλα να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου. 
Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου. 
Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα. 
Εconomist: Πάντοτε ήταν δύσκολη η διάσωση της Κύπρου, όχι όμως κι έτσι
Posted: 22 Mar 2013 04:45 AM PDT
Με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, την Κύπρο να μισοβυθισμένη και τους καρχαρίες να παραμονεύουν, κυκλοφορεί η νέα έκδοση του περιοδικού Economist, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο νησί.

«Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής...» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου του Economist, το οποίο αναφέρεται στην Κύπρο. «Ακόμη και με τα στάνταρτ της ευρωπαϊκής χάραξης πολιτικής, η περασμένη εβδομάδα ήταν καταστροφική», ξεκινά το άρθρο παραθέτοντας εν συντομία τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μεταξύ Λευκωσίας – Βρυξελλών. «Ποιος διέταξε ποιον να κάνει τι ακριβώς δεν είναι ξεκάθαρο[...]. Ακολούθησε χάος, ακόμη και ανάμεσα σε πολλούς Ρώσους (αναξιόπιστους ή μη) που έχουν σταθμεύσει τα χρήματά τους στο νησί. Μετά η σκηνή μετατοπίστηκε στη Μόσχα, όπου οι Κύπριοι προσπαθούσαν να πείσουν Βλαντιμίρ Πούτιν και τους φίλου του να συμβάλει με κάποια χρήματα σε αντάλλαγμα, ίσως, μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο».

«Η Κύπρος, ένας νάνος της Μεσογείου είναι χρεοκοπημένη», λέει το δημοσίευμα.«Πλέον οι καταθέτες σε αδύναμες τράπεζες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τυχόν εισβολές στις οικονομίες τους. Αποταμιευτές σε μέρη όπως η Ιταλία δεν έχουν ακόμα πανικοβληθεί. Αλλά αυτό ακριβώς θα πάθουν σε περίπτωση που προσπαθήσουν να τους 'σώσουν'»

Ο Economist παρουσιάζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυπριακή πολιτική ηγεσία και τις σχέσεις που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια με τη Ρωσία. Ωστόσο, σπεύδει να υπογραμμίσει:

«Το χειρότερο θα ήταν να αφεθεί η Κύπρος να γλιστρήσει προς την έξοδο του ευρώ. Θα ήταν καταστροφικό για το νησί. Αλλά και για την Ευρωζώνη θα ήταν λάθος να πιστέψει ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή, θα γίνει με ασφάλεια. Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος έγκειται στην ιδέα ότι είναι μη αντιστρέψιμο».

«Το καλύτερο θα ήταν μια αναθεώρηση της συμφωνίας στο πλαίσιο του Eurogroup», υποστηρίζει το περιοδκό.

«Οι πολιτικές συνέπειες είναι τοξικές. Η Κύπρος είναι η τελευταία από μια σειρά χωρών που αισθάνονται κακομεταχείριση από τους πιστωτές τους. Το Ευρώ υποτίθεται ότι θα ήταν η έκφραση ενός μεγάλου πολιτικού σχεδίου. Μοιάζει όμως όλο και περισσότερο με έναν γάμο χωρίς έρωτα, όπου το κόστος του διαζυγίου είναι το μόνο πράγμα που κρατά το ζευγάρι μαζί» καταλήγει.


Κατηγορεί την Ελλάδα για ρατσισμό η φασιστοφυλλάδα «Μιλλέτ»!
Posted: 22 Mar 2013 04:28 AM PDT
Στην Αθήνα βρέθηκε ο Τζεγκίζ Ομέρ, όπου είδε εκπροσώπους μουσουλμάνων μεταναστών και διαπίστωσε ανερχόμενο ρατσισμό και έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας εκ μέρους της χώρας μας!

    Μέχρι την Αθήνα έφτασε λοιπόν η… χάρη του φασίστα αρχιχαφιέ του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής Τζεγκίζ Ομέρ, διευθυντή της προκλητικής ξανθιώτικης τουρκοφυλλάδας «Μιλλέτ»! Επισκεπτόμενος το λεκανοπέδιο, πραγματοποίησε, όπως αναφέρει, έρευνα για την κατάσταση των εκεί μουσουλμάνων (σ.σ. γουάου, μα τι κολοσσός της δημοσιογραφίας είν' τούτος, ρε παιδιά!), πραγματοποιώντας συνεντεύξεις με εκπροσώπους διαφόρων συλλόγων μεταναστών, από τις οποίες αναδείχθηκε «μια εικόνα τραγική αλλά και τρομακτική», καθώς η κατάσταση «μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιοθρήνητη»! Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από το σχετικό άρθρο του λεγάμενου στη «Μιλλέτ» της 7ης Μαρτίου (σε μετάφραση από το ιστολόγιο tourkikanea.gr) με τίτλο «Ο ανερχόμενος ρατσισμός στην Ελλάδα, το μεταναστευτικό και οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα». Ρίξτε μια ματιά κι ίσως θα καταλάβετε πού πάει το…πράγμα:
«Το ανερχόμενο κύμα ξένων μεταναστών προς την Ελλάδα, αποτέλεσε αιτία παρουσίας ενός σημαντικού πλέον αριθμού ξένων μεταναστών στη χώρα. Στατιστικές δείχνουν πως ένα μεγάλο μέρος αυτών είναι μουσουλμάνοι. Στις μέρες μας αναφέρεται πως πάνω από 600 χιλιάδες μουσουλμάνοι ζούνε στην Ελλάδα
    Στην αναφορά που ετοίμασε πέρσι το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» καταγράφεται πως οι Έλληνες υπεύθυνοι απέτυχαν να αποτρέψουν το κύμα βίας που οφείλεται στην ανερχόμενη ξενοφοβία, το οποίο έφτασε στο σημείο οι μετανάστες να φοβούνται να βγούνε στον δρόμο (σ.σ. δεν έχει σημασία βέβαια που οι μόνοι που φοβούνται να βγουν στον δρόμο είναι οι Έλληνες.
    Ως εφημερίδα «Μιλλέτ» πήγαμε στην Αθήνα για να διαπιστώσουμε την κατάσταση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα και κάναμε έρευνα πεδίου. Ως αποτέλεσμα μιας σειράς από συνεντεύξεις που κάναμε με εκπροσώπους συλλόγων μεταναστών, εμφανίστηκε μια εικόνα τραγική αλλά και τρομακτική. Η κατάσταση των μεταναστών στην Αθήνα που επιλέξαμε ως πιλοτική περιοχή, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιοθρήνητη με όλη της την έννοια.
    Την περασμένη εβδομάδα συναντηθήκαμε με πολλές ομάδες συλλόγων μεταναστών στην Αθήνα. Αυτές ήταν: η Κοινότητα Μεταναστών Ελλάδος που συγκεντρώνει όλους τους Πακιστανούς Ελλάδας σε μια στέγη, η Πολιτιστική και Μορφωτική Εταιρία Μινχάζ- μια από τις καλύτερα οργανωμένες πακιστανικές οργανώσεις με σκοπό την σωστή προώθηση του Ισλάμ, ο σύλλογος Ελ Τζεμπάρ-σύλλογος που εκπροσωπεί, προστατεύει και εξυπηρετεί θρησκευτικά τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές…
    Από την επιτόπια έρευνα που κάναμε ως «Μιλλέτ», από τα στοιχεία και τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, φαίνεται πως οι αρμόδιοι δεν ανέπτυξαν μια στρατηγική αποτροπής. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα θύματα εκφοβίζονται για να μην υποβάλλουν μήνυση και ενίοτε δέχονται και βία. Ακόμη κανείς δεν έχει τιμωρηθεί με βάση τον νόμο για τα εγκλήματα μίσους που θεσπίστηκε το 2008. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρουν εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Πακιστανικών Συλλόγων και της Πολιτιστικής- Μορφωτικής Εταιρίας Μινχάζ, οι πρόσφυγες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις αιτήσεις τους για άδεια εργασίας και άδεια παραμονής. Το κράτος μέχρι σήμερα έχει δώσει ιθαγένεια μόνο σε 500 Πακιστανούς πρόσφυγες. Μάθαμε πως σε αυτό το θέμα υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις, αλλά λόγω της δυσκίνητης γραφειοκρατίας, οι αιτούντες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και περιμένουν για χρόνια απάντηση.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα των μουσουλμανικών κοινοτήτων που ζούνε στην Αθήνα μετά από τον ρατσισμό που απειλεί τις ζωές τους, είναι η έλλειψη ενός μεγάλου χώρου όπου θα μπορούνε να προσεύχονται όλοι μαζί σε Παρασκευές και Μπαϊράμια και τα μεγάλα προβλήματα στο θέμα των κηδειών. Για αυτό πρέπει επειγόντως να λυθεί το θέμα του νεκροταφείου και του τζαμιού»…
Δείτε και τις φωτογραφίες, που σας παραθέτουμε, του Τζεγκίζ Ομέρ με τους εκπροσώπους όλων αυτών των απίστευτων ταλιμπανο-κάφρων που έχουν πλημμυρίσει την Αθήνα και που …καταπιέζονται, λέει, από τη φασιστική Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να ζήσουν το…multi-civilization dream! Κόψτε (κυριολεκτικά) μάπες και βγάλτε συμπέρασμα! Όμως, αφού είναι τόσο άσχημες οι συνθήκες στην Ελλάδα, ρε σύντροφε Τσεγκίζ, γιατί δεν πάνε όλα αυτά τα σούργελα με τα υπογένεια, τα σκουφάκια και τις κελεμπίες στην γείτονα μουσουλμανική Τουρκία που έχει, όπως λένε, τα πάντα; Και τζαμιά αμέτρητα έχει και μουσουλμανικά νεκροταφεία ων ουκ έστιν αριθμός και θέσεις εργασίας πάμπολλες! Άντε, θα τους βοηθήσεις κι εσύ, ως αρχιρουφιάνος που είσαι, με τα…κονέ σου! 

Πέρα όμως τώρα από την πλάκα, όπως καταλάβατε, ο καρκίνος που η γελοία ελληνική πολιτεία άφησε επί δεκαετίες να ανδρωθεί στην ελληνική Θράκη, έχει αρχίσει πλέον να κάνει μετάσταση και στην Αθήνα! 
Και γιατί όχι βέβαια, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση; 
Τρώγοντας έρχεται η όρεξη – και η Τουρκία, που το έχει αποδείξει αυτό, είναι φανερό πως μέσα στον νεοθωμανικό της παράληρο, ως υπέρμαχος προστάτης του… Ισλάμ, δεν θ' αργήσει να θέσει θέμα ακόμη και για τους Αφγανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα! 
Ακούει κανείς;


Γιατί η Κύπρος δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ
Posted: 22 Mar 2013 04:10 AM PDT
Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου δεν πρόκειται πιστεύουμε να εισηγηθεί την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ. Ο λόγος είναι απλός. Αν η Κύπρος φύγει από το ευρώ, τότε αναγκαστικά, μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση των κυπριακών τραπεζών. Αυτό όμως θα αποκαλύψει το που έχουν πάει τα τόσα δισεκατομμύρια ευρώ (πολλαπλάσια του κυπριακού ΑΕΠ) που έπρεπε να είναι μέσα στις κυπριακές τράπεζες. Δηλαδή ότι ακριβώς έγινε και στην Ισλανδία, όταν άφησαν τις τράπεζες να καταρρεύσουν, βάζοντας στη φυλακή τους τραπεζίτες και καταδικάζοντας τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας.

Δεν νομίζουμε ότι συμφέρει το πολιτικό σύστημα της Κύπρου αυτή η εξέλιξη. Η Κύπρος έχει ήδη εισέλθει στο μνημόνιο και στον απόλυτο έλεγχο των δανειστών από την εποχή του κ. Χριστόφια. Έχει δηλαδή, όπως και η Ελλάδα, ξεπουληθεί πλήρως, με αγαστή συνεργασία όλου του πολιτικού συστήματος και έχει παραδοθεί στην Γερμανική επικυριαρχία που ελέγχει ολόκληρη την Ευρώπη μέσα από τα πτωχευμένα τραπεζικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών και τη ροή του ευρώ που επιβάλει μέσω της ΕΚΤ.

Ας τολμήσουν τώρα οι πολιτικοί της Κύπρου, αντί να λένε άσφαιρα «ΟΧΙ» συρόμενοι από το φόβο λαϊκής εξέγερσης, να ζητήσουν με δημοψήφισμα από τον Κυπριακό λαό να αποφασίσει αν θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ. Φυσικά δεν πρόκειται να το κάνουν, όπως δεν τόλμησαν να το κάνουν και στην Ελλάδα, γιατί τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τις τράπεζες.

Όλα τώρα πλέον περνούν στα χέρια του ίδιου του Κυπριακού λαού για να επιβάλει ο ίδιος δημοψήφισμα και να ζητήσει να μάθει που πήγαν τα χρήματα. Απ' ότι φαίνεται εκεί δεν είναι όπως εδώ. Εκεί οι πολιτικοί τον φοβούνται το λαό και ο κυπριακός λαός δεν έχει να χάσει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς την Κύπρο την τελείωσαν οικονομικά και την έδεσαν στα συμφέροντα της Γερμανίας. Δεν πρέπει να χρεωθεί κι από πάνω για πάντα ο λαός για να σωθούν οι πτωχευμένες τράπεζες.





Ελληνόφωνος υπουργός υπηρέτης της τρόικας
Posted: 22 Mar 2013 03:50 AM PDT
Η στάση του κ. Στουρνάρα απέναντι στα συμφέροντα της χώρας, που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται, είναι εξοργιστική. Σε κάθε ευκαιρία, ο υπουργός Οικονομικών διατρανώνει την πίστη του στη γραμμή της κυρίας Μέρκελ και στις ντιρεκτίβες του Βερολίνου. Αντί να προσπαθήσει να πείσει τους δανειστές μας για το δίκαιο των αιτημάτων μας, αποπειράται να «περάσει» τις θέσεις των επικυρίαρχων στους Ελληνες - όποιες κι αν είναι αυτές. Οποιαδήποτε μεταβολή ή «υποχώρηση» της τρόικας, για τον κ. Στουρνάρα, είναι αδύνατη, ανεφάρμοστη, ανεδαφική.

Η «δημοκρατία» έγραψε για την οικτρή εμφάνιση του φίλου του Κώστα Σημίτη στις Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου μίλησε για όσα έγιναν στο Eurogroup, αλλά και για την απόφαση για την Κύπρο: «Μοναδικός του σκοπός δεν ήταν άλλος από το να κουνήσει το δάχτυλο στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός που δείχνει το Βερολίνο. Ηταν τέτοιο το πάθος του να υπερασπιστεί την πολιτική της κυρίας Μέρκελ, που υπέπεσε στη μεγάλη γκάφα και ακύρωσε τον ίδιο του τον εαυτό. Το πέτυχε λέγοντας ότι η "λύση για την Κύπρο θα βρεθεί μέσα από την Ευρώπη, διότι εκεί δεν υπάρχουν αδιέξοδα". Κατά πολλούς αυτοακυρώθηκε, καθώς είναι ο ίδιος άνθρωπος που για την υπόθεση της Ελλάδας επαναλαμβάνει μονότονα εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».

Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μεγάλο πλεόνασμα από εκπροσώπους της τρόικας - ελληνόφωνους και μη. Δεν χρειάζεται περισσότερους, ειδικά σε κρίσιμες, για το έθνος, θέσεις ευθύνης. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ακέραιες προσωπικότητες με επάρκεια και πειθώ που θα προβάλλουν τις ελληνικές απόψεις στο εξωτερικό και δεν θα λειτουργούν ως μεταπράτες των ξένων βουλήσεων.

Ο κ. Στουρνάρας επιδεινώνει τη σχέση της κυβέρνησης με την κοινωνία και η πεισματική στήριξή του στον γερμανικό επεκτατισμό έχει γίνει αντιληπτή σε όλους. Ο καιρός είναι ώριμος για την απαλλαγή του λαού από τον πλεονάζοντα ελληνόφωνο τροϊκανό, ο οποίος, εκτός των άλλων, προκαλεί και τη νοημοσύνη μας.




Εικόνες διάλυσης τώρα στην Κύπρο
Posted: 22 Mar 2013 03:45 AM PDT

«Η αίσθηση του θυμού και της προδοσίας είναι αυτή που κυριαρχεί παντού στην Κύπρο» σχολίαζε χθες ο «Guardian», σκιαγραφώντας ουσιαστικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πια σε κοινωνικό επίπεδο στη Μεγαλόνησο, έπειτα βέβαια από τις τελευταίες εξελίξεις. «Η Ευρώπη μαχαίρωσε πισώπλατα τους Κυπρίους» διαπίστωνε στη συνέχεια ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας, ενώ θύμιζε -σε όποιους... Βρυξελλιώτες αρνούνται να το αντιληφθούν- ότι στη λογική που «κάποτε ο Ναπολέοντας είχε χαρακτηρίσει "έθνος καταστηματαρχών" τους Βρετανούς, η Κύπρος δεν είναι παρά η χώρα των μικροκαταθετών». Η οικονομία της νησιωτικής χώρας είναι δομημένη επάνω στις οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και στον τεράστιο διεθνή οικονομικό τομέα, ο οποίος συχνά επέλεγε να βρει εκεί ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Και οι δυο αυτοί άξονες όμως, μετά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής, επλήγησαν σοβαρά, εξηγούσε ο «Guardian».

Ως εκ τούτου, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα γεννά εικόνες και καταστάσεις εφιαλτικές, που μέχρι πρότινος ο περήφανος κυπριακός λαός «βίωνε» μόνο μέσω των τηλεοπτικών δεκτών του. Τα προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς ακόμη και με βασικά προϊόντα, το «πάγωμα» των πωλήσεων στα εμπορικά καταστήματα, η έλλειψη μετρητών για την αγορά καυσίμων, τα λουκέτα που αρχίζουν να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο στα πρατήρια βενζίνης, η μείωση της κατανάλωσης γενικά (υπολογίζεται ότι μειώνεται κατά 15 ευρώ κατ' άτομο την ημέρα) είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις του κλεισίματος των τραπεζών έπειτα από τις αποφάσεις του «βαμπιρικού» Eurogroup της περασμένης Παρασκευής· επιπτώσεις που -λογικά- γεννούν «μνήμες '74» στους πολίτες, με πολλούς εξ αυτών να περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν «εμπόλεμη». Φόβος, αγωνία, ανασφάλεια από τη μία, αλλά και οργή, θυμός και αποφασιστικότητα από την άλλη είναι τα συναισθήματα που εποικούν εδώ και μία εβδομάδα τη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα φιλοξενούσε τις τελευταίες ημέρες ο «Φιλελεύθερος», σημειώνοντας ότι προβλήματα υπάρχουν πια και με τις προμηθεύτριες εταιρίες που είχαν την ατυχία τα εμπορεύματά τους να παραμείνουν στο λιμάνι, δεδομένου ότι πλέον οι ναυτιλιακές εταιρίες, για να τα παραδώσουν, ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς.

Σάλος προκλήθηκε χθες στην Κύπρο και με το αποθεματικό των φαρμάκων. Η παρατεταμένη τραπεζική αργία οδήγησε σε παύση των παραγγελιών αλλά και σε πάγωμα των εκτελωνίσεων νέων προϊόντων, ενώ οι φαρμακευτικές ενημέρωναν τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο ότι από χθες Πέμπτη δεν θα παραδίδουν σκευάσματα χωρίς να πληρώνονται σε μετρητά, δήλωση που έκανε το υπουργείο Υγείας της Μεγαλονήσου «έξω φρενών» εξωθώντας το με επιστολή του να προειδοποιήσει «με νομικά μέτρα» όσους σπεύσουν να δημιουργήσουν «τεχνητή έλλειψη φαρμάκων και πανικό», καθώς «τα φάρμακα αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης και όχι πολυτέλεια». Ωστόσο, οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης φαρμάκων.




Ο «γερμανικός Αττίλας» εκβιάζει ωμά την Κύπρο
Posted: 22 Mar 2013 03:28 AM PDT
Το Βερολίνο έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της Λευκωσίας και την απειλεί με χρεοκοπία αν δεν υποκύψει, αλλά την κατηγορεί για... «στρατηγική εκβιασμού»!


Τελεσίγραφο (!) παράδοσης της κυπριακής οικονομίας στα νύχια της τρόικας μέχρι τη Δευτέρα έστειλαν στη Λευκωσία οι Γερμανοί μέσω της ΕΚΤ. Εκβιάζουν τους Κύπριους ότι η ΕΚΤ θα διακόψει τη χορήγηση ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου οδηγώντας έτσι σε χρεοκοπία την Κυπριακή Δημοκρατία, αν δεν υποκύψουν στις απαιτήσεις του Βερολίνου, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην απόφαση του Eurogroup. Ποτέ το πρόσωπο της Ευρωζώνης και της ΕΕ δεν ήταν τόσο ανατριχιαστικά αποκρουστικό όσο αποκαλύπτεται στην περίπτωση της Κύπρου.

Παράλληλα, τώρα καθίσταται σαφές το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, όταν συμφώνησε με την κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων που διατηρούν στις κυπριακές τράπεζες που βρίσκονται στο νησί όλοι ανεξαιρέτως οι καταθέτες. Ανυπολόγιστης έκτασης ζημιές στην οικονομία της Κύπρου προκάλεσε η ολέθρια στάση που τήρησε ο Ν. Αναστασιάδης, ζημιές που δεν πρόκειται να επανορθωθούν ποτέ.

Λέγοντας «ναι» στη ληστεία των καταθέσεων, ο Ν. Αναστασιάδης μπορεί δικαίως να καυχάται ότι διέλυσε ολοσχερώς το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, βυθίζοντας έτσι στη δυστυχία και τον κυπριακό πληθυσμό. Οι Γερμανοί, με τη βοήθεια του Ν. Αναστασιάδη, πέτυχαν τον στόχο που είχαν αναφορικά με την Κύπρο: την εξαφάνισαν ως ανθηρό και ισχυρό για τα μεγέθη του χρηματοπιστωτικό κέντρο διεθνούς επιπέδου. Τώρα πια με άνεση θα αξιοποιήσουν το μνημονιακό καθεστώς υποδούλωσης της Κύπρου και εκβιάζοντάς την με τα δάνεια, θα της λεηλατήσουν και τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο.

Κυριολεκτικά έβγαλε την Κύπρο στο σφυρί ο Αναστασιάδης με τη στάση του. Γνωρίζοντας για τις διεθνείς διασυνδέσεις του οι Ρώσοι και πράγματα που δεν γράφονται, δεν του έχουν απολύτως καμιά εμπιστοσύνη. Αντιθέτως, έχουν την πεποίθηση ότι έδρασε συνειδητά εναντίον των Ρώσων καταθετών στην Κύπρο και ότι συνειδητά επιδιώκει τη σοβαρή διατάραξη των ρωσοκυπριακών σχέσεων. Κάτι που βεβαίως θα ικανοποιούσε ιδιαιτέρως τις ΗΠΑ - ιδίως αν οδηγούσε σε ρήξη τις σχέσεις της Λευκωσίας με τη Μόσχα.

Η κυπριακή Βουλή προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες της καταστροφής που προκάλεσε η στάση του Ν. Αναστασιάδη. Δίνει αγώνα για να λύσει το πρόβλημα με τις εσωτερικές δυνατότητες της κυπριακής κοινωνίας, μέσω του συζητούμενου ταμείου αλληλεγγύης. Ενός ταμείου δηλαδή στο οποίο θα συνεισφέρει δημόσια περιουσία το κράτος, δικά της περιουσιακά στοιχεία η Εκκλησία, αποθεματικά τα ταμεία πρόνοιας, περιουσιακά τους στοιχεία ιδιώτες που το επιθυμούν με αντάλλαγμα κάποιας αποδεκτής από την τρόικα μορφής κρατικών χρεογράφων ή μετοχών συναρτώμενων με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Οι Κύπριοι βουλευτές πάντως, σε πλήρη αντίθεση με τους Ελληνες ομολόγους τους, προσπαθούν, αγωνίζονται να σώσουν την πατρίδα τους από τον ζυγό του μνημονίου. Αντιστέκονται στις ορδές του «γερμανικού Αττίλα» που έχει εισβάλει στην οικονομία της χώρας τους. Και μόνο γι' αυτό αξίζουν τον θαυμασμό και τη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα όμως -προς αιώνια καταισχύνη του Γιώργου Παπανδρέου- υπήρξε η μοναδική χώρα που μόνη της κάλεσε τους επικυρίαρχους της ΕΕ και του ΔΝΤ για να παραδοθεί!

Τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους με το ζόρι τους έβαλαν οι Γερμανοί υπό καθεστώς μνημονίου, η δική μας κυβέρνηση τους προσκάλεσε η ίδια, συνωμοτώντας μαζί τους επί μήνες κρυφά για να τους φέρει! Είναι πάντως απίστευτο το θράσος των Γερμανών. Την ώρα που έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της Κύπρου και την εκβιάζουν ανελέητα, την Πέμπτη η δεξιά σοβαρή εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», έντυπο της επιχειρηματικής ελίτ της Γερμανίας, κατηγορούσε τη Λευκωσία σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της ότι ακολουθεί... «στρατηγική εκβιασμού» της Ευρωζώνης!!! Δεν αστειευόμαστε καθόλου, έτσι έγραφε! «Αυτή είναι μια στρατηγική εκβιασμού, η οποία συζητείται διαρκώς στην Ελλάδα.

Η ελληνική αντιπολίτευση, υπό την ηγεσία του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ του νεαρού πολιτικού Τσίπρα, ισχυρίζεται πάντοτε ότι οι θυσίες που απαιτούνται από τους Ελληνες είναι περιττές, γιατί η Ευρωζώνη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει εξαιτίας δικών της συμφερόντων σταθερότητας» αναλύει περισπούδαστα η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: «Αν όμως ακριβώς αυτή η στρατηγική εκβιασμού έφερνε αποτελέσματα στην Κύπρο, θα εμφανιζόταν ένα φαινόμενο ντόμινο. Η ανάλογη συμπεριφορά θα εξαπλωνόταν στη στενά συνδεόμενη Ελλάδα... Μπορεί κανείς να φανταστεί τις επιπτώσεις στα άλλα κράτη της νότιας περιφέρειας της Ευρώπης... Θα γίνονταν αναξιόπιστα και θα ακυρώνονταν τα θεμέλια της συνολικής πολιτικής διάσωσης». Γι' αυτό, λοιπόν, οι Γερμανοί «εκτελούν» την Κύπρο! Προς παραδειγματισμό των άλλων...

Μέρκελ και Σόϊμπλε διαλύουν την Ευρώπη…
Posted: 22 Mar 2013 03:06 AM PDT
Κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο πείθομαι ότι Μέρκελ και Σόϊμπλε θέλουν να μετατρέψουν την Ευρωζώνη σ' ένα κλειστό κλαμπ των Βορείων.
Οι Νότιοι  θεωρούνται μάλλον…τεμπέληδες, σπάταλοι, ανοργάνωτοι, απείθαρχοι.
Εκτός από τις …παραλίες δεν  έχουν και τίποτα σοβαρό να επιδείξουν.

Από την άλλη, προφανώς και θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα προς υποψήφια μέλη, να το ξεχάσουν προς στιγμή.
Γιατί ποιος αλήθεια θα ζηλέψει αυτό το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρώπης  που ασκεί πολιτική με απειλές, τελεσίγραφα και εκβιασμούς;
Ποια χώρα θα δεχθεί να αποφασίζει ο κάθε Σόϊμπλε για το… μέγεθος του τραπεζικού της συστήματος ή το μοντέλο της οικονομικής ανάπτυξης που επιθυμεί;
Ποια χώρα, με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα ανέχεται να προσβάλουν τους πολίτες της, τόσο βάναυσα;

Όχι, δεν κάνουν λάθη, ούτε είναι αδαείς ή επιπόλαιοι.
Ξέρουν πολύ καλά τι επιδιώκουν.

Θα ήμουν έτοιμος να αποδεχτώ την πρόταση του κ. Σόϊμπλε να τεθούν κάποιοι φραγμοί στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, το οποίο στ' αλήθεια είναι διογκωμένο.
Όμως, ο Γερμανός Υπουργός δεν είναι ειλικρινής.
Δεν θέλει να ….μεταρρυθμίσει την Κύπρο.
Θέλει να την εκτελέσει.

Γιατί αν  ήθελε μεταρρυθμίσεις, τότε η πρότασή του θα αφορούσε  στο σύνολον των κρατών της Ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ας  μας πει ο κ. Σόϊμπλε ποια είναι η αναλογία τραπεζικού συστήματος προς ΑΕΠ στο Λουξεμβούργο, για παράδειγμα ή το ….μέγεθος της DB  σε σχέση με το γερμανικό ΑΕΠ;
Προφανώς και δεν το τολμάει, γιατί ξέρει την απάντηση.
Και ξέρει, επίσης, ότι αυτή η  ηθικολογία που τσαμπουνάει διεθνώς  είναι για γέλια.
Για τους μη γνωρίζοντες ή όσους δεν τολμούν να αρθρώσουν δυο λόγια διαμαρτυρίας.
Γιατί η χώρα που εκπροσωπεί, είναι η τελευταία που δικαιούται να ομιλεί για ηθική στην Ευρώπη.

Γνωρίζει ο   δήθεν τοποτηρητής της… διαφάνειας ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που ταλανίζουν την Ελλάδα, σε εμπλοκή εταιρειών γερμανικών συμφερόντων οφείλονται.
Ξέρει και κάτι άλλο ακόμα. Ότι αν μετά τον πόλεμο οι σύμμαχοι αντιμετώπιζαν τη Γερμανία όπως η Γερμανία αντιμετωπίζει σήμερα την Κύπρο, δεν θα είχε ποτέ συντελεστεί το «γερμανικό θαύμα».

Και για να τελειώνουμε:
Μπορεί, επιτέλους, να μας πει ο λαλίστατος κ. Σόϊμπλε πόσο έχει κοστίσει, σε πραγματικά ποσά, στη χώρα του η κρίση των τελευταίων ετών. Δηλαδή, πόσο ξοδεύτηκαν οι γερμανοί φορολογούμενοι;
Και να μας απαντήσει, επίσης, ποια ήταν τα οφέλη της Γερμανίας, στο ίδιο διάστημα;

Κάνουν λάθος, όσοι επαναπαύονται επειδή θεωρούν ότι η  πολιτική της Γερμανίας δεν τους αφορά…
Αυτή η πολιτική έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, στηρίζεται σε γνωστές παραδοχές και  έχει προκαθορισμένη στόχευση.
Αν υποτιμηθεί είναι επικίνδυνη, αν «καλοπιαστεί»  ύπουλη και αν αγνοηθεί θανάσιμη.
Για αυτό και χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση.

Με την πλάτη στον τοίχο η Κύπρος
Posted: 22 Mar 2013 02:40 AM PDT
Με το πιστόλι στον κρόταφο είναι η Κύπρος που δέχεται πλέον ασφυκτικές πιέσεις για εξεύρεση λύσης στο οικονομικό αδιέξοδο.

Μετά το τελεσίγραφο των Βρυξελλών ότι η στρόφιγγα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης θα κλείσει μέχρι την Δευτέρα 25 Μαρτίου, η κατάσταση απέχει ελάχιστα από το να βρεθεί εκτός ελέγχου,

Αν και οι κάτοικοι της Κύπρου δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν στους εκβιασμούς των Ευρωπαίων, η κατάσταση στο νησί αρχίζει να χειροτερεύει, καθώς στεγνώνει από ρευστότητα, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα.

Η κυπριακή Βουλή καλείται σήμερα να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, αφού θα συζητηθούν και θα τεθούν προς ψήφιση 9 συνολικά νομοσχέδια (τρία βασικά και έξι συνοδευτικά) τα οποία κατατέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Τα νομοσχέδια τιτλοφορούνται:
  • Ο περί ίδρυσης εθνικού ταμείου αλληλεγγύης νόμος.
  • Ο περί επιβολής περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Ο περί εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων νόμος.
  • Ο περί τραπεζικών εργασιών τροποποιητικός νόμος.
  • Ο περί Ειδικού φόρου πιστωτικού ιδρύματος τροποποιητικός νόμος.
  • Ο περί της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κρίσεων τροποποιητικός νόμος.
  • Ο περί σύστασης και λειτουργίας σχεδίου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων νόμος.
  • Οι περί λειτουργίας ταμείου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων κανονισμοί και τέλος
  • Ο περί συνεργατικών εταιρειών τροποποιητικός νόμος.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα έχει εκ νέου συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας ενώ μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων, το Eurogroup θα συνεδριάσει ξανά για να συζητήσει τις αποφάσεις της κυπριακής Βουλής.

Η συνεδρίαση της Βουλής θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί και στόχος είναι να ψηφιστούν μέχρι το βράδυ όλα τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν.
Ουσιαστικά η Κύπρος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ τόσο στις Βρυξέλλες όσο και την Μόσχα.

Οι Βρυξέλλες θέτουν ως προαπαιτούμενο το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων, ωστόσο οι Κύπριοι βουλευτές δηλώνουν διατεθειμένοι να πουν και νέο «όχι» αν χρειαστεί.
Οι εξελίξεις στη Μεγαλόνησο είναι δραματικές και κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει τα μελλούμενα.

Τι προβλέπουν τα νομοσχέδια

Το πρώτο νομοσχέδιο αφορά την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ) και το δεύτερο την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά με την ίδρυση ΕΤΑ, το υπουργείο Οικονομικών εισηγείται την ψήφιση του «δεδομένης της έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η Δημοκρατία λόγω του άμεσου κινδύνου κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού της συστήματος».

Η ίδρυση Ταμείου με την επωνυμία Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης σκοπό έχει να χρηματοδοτεί ή/και να ενισχύει οικονομικώς πιστωτικά ιδρύματα, να προωθεί ή/και να συμβάλλει στην κεφαλαιοποίηση ή/και ανακεφαλαιοποίηση πιστωτικών ιδρυμάτων, ή/και να προωθεί ή και συμβάλλει στη χρηματοδότηση της Δημοκρατίας.

Οι πόροι του Ταμείου θα προέρχονται από εισοδήματα της Δημοκρατίας από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, από ομόλογα ή/και χρεόγραφα ή/και αξιόγραφα ή/και άλλους τίτλους αξιών, που το Ταμείο εκδίδει και πωλεί από την απόκτηση, διαχείριση ή και διάθεση μετοχών, ομολόγων, χρεογράφων, αξιογράφων ή/και άλλων τίτλων αξιών οποιασδήποτε εταιρείας ή άλλου νομικού προσώπου, από δωρεές ή και εισφορές που γίνονται προς το Ταμείο από οποιοδήποτε πρόσωπο και από οποιαδήποτε άλλη πηγή ή και νόμιμη δραστηριότητα.

Για το δεύτερο νομοσχέδιο για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τη Βουλή ότι προς αντιμετώπιση της κρισιμότητας της κατάστασης στην κυπριακή οικονομία και μετά από εισήγηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κρίθηκε επιβεβλημένη, η κήρυξη από τον Υπ Οικονομικών προσωρινής ειδικής τραπεζικής αργίας, καθώς και η εισαγωγή πλαισίου κανόνων που να ρυθμίζουν παραμέτρους λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή newsbomb.gr



Γερμανικός εφιάλτης
Posted: 22 Mar 2013 02:25 AM PDT
Γράφει ο Γιάννης Μιχελάκης

Παρά τα μισόλογα που ψελλίζει και τις αιχμές που αφήνει εναντίον των άλλων, η γερμανική ηγεσία, ομολογεί μια τιμωρητική και εκδικητική διάθεση έναντι της Κύπρου. «Όποιος επενδύει σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους, αναλαμβάνει και τους κινδύνους», λέει ο υπουργός οικονομικών κ. Σόιμπλε.

Και η Καγκελάριος κα Μέρκελ συμπληρώνει: «Με αυτόν τον τρόπο συμμετέχουν εν μέρει και οι υπεύθυνοι». Συνομολογούν, έτσι, ότι στόχος τους ήταν να τιμωρήσουν τους ξένους καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες και δεν νοιαζόντουσαν για τους Κυπρίους.

Έδειχναν, άλλωστε, να δυσφορούν για το μέγεθος των ποσών που είχαν εισρεύσει στην Κύπρο και θεωρούσαν αδιανόητο το γεγονός ότι οι συνολικές τραπεζικές καταθέσεις στη Μεγαλόνησο ήταν οκταπλάσιες του ΑΕΠ της. Περιέργως, ωστόσο, προσποιούνταν ότι αγνοούν το γεγονός ότι το τραπεζικό σύστημα στο Λουξεμβούργο είναι διογκωμένο πολύ περισσότερο απ' ότι το κυπριακό.

Με όλα αυτά, η γερμανική ηγεσία, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και ο πλούσιος Βορράς έδειχναν ξεκάθαρα πως στρέφονταν ευθέως εναντίον της Κύπρου και ήθελαν να καταργήσουν τη δυνατότητά της να λειτουργεί ως διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο. Ότι σκόπιμα ήθελαν να πλήξουν τουλάχιστον τον ένα -ο άλλος είναι ο Τουρισμός- από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η κυπριακή οικονομία.

Γνώριζαν, άλλωστε, πολύ καλά -ακόμη και ηλίθιοι το αντιλαμβάνονταν- ότι το κούρεμα στις καταθέσεις θα προκαλούσε άμεση διαρροή των ξένων κεφαλαίων, θα μηδένιζε τα επίπεδα ρευστότητας, θα επιφύλασσε βαθύτερη ύφεση, θα καθιστούσε ανεπαρκή τα δημοσιονομικά μέτρα και θα οδηγούσε σε νέα ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα.

Και όλα αυτά είναι τώρα πιθανά ενδεχόμενα για τη μαρτυρική Κύπρο. Γνώριζε, επίσης, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, αλλά και ο κατευθυνόμενος από τη γερμανική ηγεσία πλούσιος Βορράς -όποια προσχήματα κι' αν επικαλούνται- πως η επιβολή κουρέματος, ακόμη και σε κεφάλαια κάτω των 100.000 ευρώ, θίγει την εγγύηση των καταθέσεων που είναι θεσμοθετημένη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πλήττει καίρια τον πυρήνα των αρχών του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο, αλλά και σ' όλες τις χώρες του Ευρωζώνης. Συνιστά κατάφορη παραβίαση των κανόνων της Ε.Ε. και γεννά νέο συστημικό κίνδυνο, καθώς γκρεμίζει κοινοτικές αποφάσεις για την ασφάλεια των καταθέσεων και επιβάλλει μέτρα αντίθετα στις Κοινοτικές Οδηγίες. Τινάζει, όμως, ταυτόχρονα, στον αέρα τη συνολική ευρωπαϊκή αξιοπιστία και τροφοδοτεί την καχυποψία, σε βάρος ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Ισχυρίζονται, βέβαια, οι εμπνευστές των απαράδεκτων και επικίνδυνων αποφάσεων ότι το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου ήταν διαφορετικό από εκείνο των άλλων χωρών. Η αλήθεια ωστόσο είναι εντελώς διαφορετική. Διότι και στην Ιρλανδία τραπεζικό ήταν το πρόβλημα, αλλά δεν επέβαλαν εκεί αυτά που αποφάσισαν για την Κύπρο.

Και στην Ισπανία οι Τράπεζες ήταν το πρόβλημα, άλλα αποφάσισαν τη χρηματοδότησή τους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Άσχετα από την όποια εξέλιξη, οι συνέπειες στην Κύπρο είναι ήδη οδυνηρές και επισημαίνονται διεθνώς. Χαρακτηριστικό, αλλ' όχι μοναδικό είναι το ρεπορτάζ των «Financial Times΄», με τον τίτλο «αντί σωσίβιο, πέτρα στο λαιμό της Κύπρου».

Αποκαλυπτικές είναι και οι δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Διεθνούς Xρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) σύμφωνα με τις οποίες οι ηγέτες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, αγγίζοντας «το απαραβίαστο των εγγυημένων τραπεζικών καταθέσεων», « δημιούργησαν ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο» και το «κακό φαίνεται να έχει γίνει». Προειδοποιητικό είναι και το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», που επισημαίνει ότι «παραβιάστηκε η αρχή της εγγύησης των καταθέσεων» και τονίζει ότι «κανείς πια δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις συνέπειες της απόφασης».

Σε κάθε περίπτωση, μέσα από τις δηλώσεις Μέρκελ και Σόιμπλε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι στόχος τους ήταν να πλήξουν την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο και να κατευθύνουν αλλού τις ξένες καταθέσεις. Εκτιμάται, άλλωστε, ότι εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, οι Γερμανοί έχουν κερδίσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος των δεινοπαθούντων ευρωπαϊκών λαών.

Στόχος τους -λένε ευθέως οι ίδιοι- ήταν να τιμωρηθούν και οι ξένοι (οι Ρώσοι, οι Άγγλοι και οι Έλληνες) που εμπιστεύτηκαν τις κυπριακές τράπεζες. Λες και φταίνε οι καταθέτες για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, που έπληξε καίρια το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Λες και δεν είναι οι ίδιες οι γερμανικές τράπεζες που φόρτωναν σκανδαλωδώς τις κυπριακές με ελληνικά ομόλογα.

Λες και δεν ήταν η ίδια η γερμανική ηγεσία που αποφάσισε το κούρεμα, όταν, έκρινε πως βολεύει τις τράπεζές της. Δυστυχώς, ωστόσο, ο κυνισμός φαίνεται να συμπλέει με την ιδιοτελή σκοπιμότητα.

Η αδιαφορία για το ντόμινο αβεβαιότητας και ανησυχίας στον Ευρωπαϊκό Νότο που προκαλεί η απόφαση για την Κύπρο είναι προκλητική. Δεν μοιάζει, άλλωστε, με κάποιο λάθος ασχέτων, αλλά με μια ξεκάθαρη επιδίωξη εκείνων που μετέτρεψαν την αλληλεγγύη σε τιμωρητική διάθεση και αδίστακτη εκμετάλλευση.

Και αυτό, είναι λάθος μήνυμα, σε λάθος ώρα, στις κοινωνίες που δεν αντέχουν άλλο.

Μετά την τιτλοποίηση των κοιτασμάτων της Κύπρου έρχεται η σειρά των ελληνικών
Posted: 22 Mar 2013 02:10 AM PDT

Όσοι δημοσιογράφοι και άλλοι μιλούν για ανακήρυξη της ΑΟΖ χωρίς χάρτη λένε ψέματα. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ γίνεται με ταυτόχρονη κατάθεση στο σχετικό γραφείο του ΟΗΕ του σχετικού εγγράφου με ακριβή χάρτη και δεν χρειάζεται να υπάρχει συμφωνία των γειτόνων για να ανακηρυχτεί μια ΑΟΖ. Αυτά είναι παραμύθια. Συνεχίζετε να πιστεύετε τα λαμόγια και να με αναγκάζετε να σπαταλώ χρόνο να γράφω για πράγματα τα οποία θα έπρεπε να γίνονται αντιληπτά με τη πρώτη.

Όσοι λένε ότι κανείς δεν ξέρει πόσο είναι το χρέος της Ελλάδας λένε ψέματα. Το χρέος είναι γνωστό. Είναι 394 δις δολάρια τώρα. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι σε τι επίπεδα φτώχειας και τί πρέπει να παραδώσει η κυβέρνηση στους δανειστές και τους πλιατσικολόγους επενδυτές για να γίνει το χρέος της βιώσιμο.

Όλοι αυτοί είναι οι παλιοί καλοί παπαγάλοι. οι παρόντες σε κάθε λαμογιά, αυτοί που μετέφεραν "γράμματα" και που ταυτίζονται κατά καιρούς και ανάλογα με το κέρδος τους με τους εμπολέμους στην Ελλάδα και στους δρόμους της ενέργειας. Δεν είναι τα κοράκια των αγορών, είναι οι ύαινες που τρώνε απο τα αποφάγια των άλλων. Ετσι θα πεθάνουν, με το στίγμα.

Οι "εμπόλεμοι" έχουν στόχο την απόκτηση και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. 

Η Τουρκία είναι ένας μπαλαντέρ στο παιγνίδι αυτό και προφανώς είναι το χαρτί των Αμερικανικών πετρελαικών εταιρειών στην Ανατ. Μεσόγειο. Παραμένουν φυσικά συνεργάτες των εταιρειών οπλικών συστημάτων και των εμπόρων όπλων στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μνημόνια δεν περιέχουν καμμία αναπτυξιακή ρήτρα και ότι έχουν σχεδιασθεί με τρελλά λάθη, αφού βασίζονται σε ένα οικονομικό μοντέλο που δεν ενσωματώνει σωστά αυτό που λέγεται ανταγωνιστικότητα.

Η Ελλάδα συνεχίζει να δανείζεται, η παραγωγή της συνεχίζει να συρρικνώνεται, η ύφεση συνεχίζει να αυξάνει, η ανταγωνιστικότητα της χώρας συνεχίζει κάθε χρόνο να μειώνεται κατά έξι θέσεις, τα κέρδη των επενδύσεων που προσκαλούν οι Σαμαράδες θα εξάγονται εκτός Ελλάδας, στις επιχειρήσεις που δημιουργούν στις ΕΟΖ χαρίζονται οι φόροι (Χαλκιδική, λιμάνι Πειραιά κλπ.), οι μειοδότες συνεχίζουν να σχεδιάζουν ψηφοθηρικές προσλήψεις με σκοπό να δώσουν δουλειές στο δημόσιο σε αντιπαραγωγικές δραστηριότητες σπαταλώντας δανεικά. Αυτό όλα δεν οδηγούν σε ανάπτυξη. Πρόκειται για καθοδηγούμενη εξαθλίωση με συγκεκριμένο σκοπό.

Οι εμπόλεμοι δεν θέλουν την Ελλάδα να έχει να "τρώει", δεν θέλουν τη χώρα να μπορεί να παράγει, δεν θέλουν να υπάρχει κράτος, δεν θέλουν τους καλύτερους στις καλύτερες θέσεις αλλά προτιμούν να έχουν τα πιόνια τους σε αυτές, κυρίως στα "περίπτερα" που είναι σε γωνία... Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση που ακόμη και στη Βουλή έχουμε τους πιό άχρηστους της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι περίεργο που η Ελληνική δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, αφού το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι.

Αν θυμάστε, ο ΓΑΠ αλλά και οι κρυφοί του φίλοι αργότερα που έγιναν καθηγητές Παν/μίου με επιστολές και υποτροφίες από τον Ανδρέα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη δημιουργία των Ευρωομολόγων σαν λύση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας.
Αυτό δεν γίνεται τυχαία, 
και στοχεύει στην απεμπόληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε εξευτελιστικές τιμές μέσω ΤΑΙΠΕΔ και μέσω τιτλοποιήσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω μιλήσει για αυτά. Απο χρόνια τα λέω. Τώρα έχουμε φτάσει στο παρά πέντε.

Το πράγμα όμως έπρεπε να στηθεί σιγά-σιγά. Μετέφεραν τον έλεγχο της ΑΟΖ στα μουλωχτά απο την Εταιρεία Υδρογονανθράκων στο ΤΑΙΠΕΔ. Στη συνέχεια βγήκε ο 
Αναστασιάδης στην Κύπρο ο οποίος (ω τί σύμπτωση) προχωράει μετά τη συζήτηση που είχε με το Σαμαρά στο Μαξίμου (και μετά το ταξίδι- κηδεία Σαμαρά στην Τουρκία) σε τιτλοποίηση των κοιτασμάτων της Κύπρου αυτά που έχουν βρεθεί στο οικόπεδο 12.

Πρόκειται να κάνουν τιτλοποίηση και των Ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με πρόφαση την ανάγκη να γίνει βιώσιμο το χρέος.
Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος τα λέει, αν είναι μάγκας, αν φοράει φούστα ή αν έχει κοτσίδες. Με ενδιαφέρει τι λέει και τι κάνει για αυτή τη χώρα και αυτό πρέπει να ενδιαφέρει και εσάς, αλλιώς το θέμα συζήτησης θα πηγαίνει αλλού, και αυτό όσους είναι πατριώτες ή ακόμη και διεθνιστές δεν τους συμφέρει.
 Το στοίχημα είναι κατά της Γερμανίας αλλά δεν είναι άμοιρη των ευθυνών της. Τόσα χρόνια αύξανε την ανταγωνιστικότητά της.

Σχετικά με τη πώληση της ΔΕΠΑ

Πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικό για τη Ρωσία η απόκτησή της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, όσο ήταν σημαντικό να κρατήσει την Συρία στον έλεγχό της. 
Αυτό σημειώστε το.

Δεν ξέρω μόνο τί έγινε με την εταιρεία του Ρότσιλντ στην οποία ο ΓΑΠ είχε αναθέσει την πώληση της ΔΕΠΑ. Επι πληρωμή βεβαια… Εδώ πρέπει ένας έντιμος δημοσιογράφος να βγάλει θέμα… Μυρίζει μπαγαποντιά.

Ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο καλές ιδέες και φτηνό χρήμα

Αυτά τα λένε κάτι δημοσιογράφοι που έβγαλαν μέχρι λύκειο και επειδή ήταν ανίκανοι και μπουνταλάδες πέρασαν σε ΑΕΙ που δεν τελείωσαν ποτέ. Είχαν τον μπαμπά από πίσω να τους διορίσει και τώρα κάνουν τον σαξοφωνίστα… Αυτοί θέλουν η χώρα να επανέλθει στην πρό του μνημονίου εποχή, με όλα πουλημένα όμως στους φίλους τους. Στηρίζουν πάλι εκείνα τα λαμόγια που έφαγαν τα θαλασσοδάνεια απο τα λεφτά που η ΕΕ έδινε στη χώρα και που τώρα θέλουν να ξαναδώσει μετά τις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με τις εγγυήσεις μας. Παράλληλα ποντάρουν σε λάθος άλογο…

Ανάπτυξη μόνο με καλές ιδέες και φτηνο χρήμα δεν γίνεται. Τη γνώση ποιός θα την βάλει; O Φούφουτος; Μπορείτε και ακούτε ακόμη αυτά τα τυπάκια στα ραδιόφωνα; Bάζουν ωραία μουσική; Αυτές οι ύαινες είναι ότι χειρότερο διαθέτει η χώρα και τους θεωρώ πιο προδότες από τους πολιτικούς. Μη τους ακούτε. Κλείνετε τα ραδιόφωνα. Χαλάτε γερμανικές μπαταρίες τζάμπα.

Ανάπτυξη σημαίνει υποδομές, εμπειρία, εξειδικευμένο προσωπικό, έρευνα και τεχνολογία, επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, μεταφορά τεχνολογίας και σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Εχετε δεί ποιούς καλούνε να βγάλουν ομιλίες στα ΑΕI; Υπάρχει πρόβλημα στις επιλογές τους. Γραφεία ταξιδίων ήταν τα ΑΕΙ απο παλιά.

Oι σχολές των σωμάτων των ΕΔ κάλεσαν πρόσφατα τον Νανόπουλος να τους μιλήσει για το σωματίδιο του Θεού! Είναι προχωρημένοι… Είναι για πόλεμο. Αυτό χρειαζόντουσαν να μάθουν οι απόφοιτοι; Aντε ρε. Αντε ρέ.

Αυτοί που "καταλαβαίνουν", γιατί όλοι στο εξωτερικό δεν είναι απο Ελλάδα (από το Μπανανιστάν του Σημίτη), βλέποντας τέτοια χούγια αντιλαμβάνονται τα χάλια των σχολών των ΕΔ. Όλοι "βλέπουν" πίσω απο αυτή την επιλογή. Βλέπουν το χαμηλό τους επίπεδο. Για μένα μη το συζητάτε, βλέπω και σε τι τσαντήρι κοιμούνται στις ΕΔ. Τέλος πάντων.

Το παρόν πολιτικό σύστημα πρέπει να αποχωρήσει δια παντός. Αυτό κατέστρεψε την Ελλάδα, διότι αυτό έβαζε τις υπογραφές. Οι Γερμανοί κοίταζαν και ακόμη κοιτάζουν το συμφέρον τους. Οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν να κάνουν, ότι τους λένε τα αφεντικά τους. Ολες τους οι δηλώσεις και οι πολιτικές πράξεις είναι ενατίον της χώρας και των πολιτών της.

Δεν θέλει κρέμασμα η Μέρκελ. Αυτοί θέλουν κρέμασμα, αυτοί οι προδότες. Αυτοί υπέγραφαν, αυτοί οι Ελληνόφωνοι…

Να στηρίζουμε την αλήθεια για να βρεθεί σταθερή λύση. Εν τω μεταξύ, ακούω ότι οι Κινέζοι ετοιμάζονται να στήσουν μια ακόμη ΕΟΖ στο αεροδρόμιο Βενιζέλος…

O ρόλος των εφοπλιστών στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς αερίου απο την Κύπρο

Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλυντήριο. Λοιπόν, αυτό που είπε ο Τσίπρας για τη φορολόγηση των εφοπλιστών ήταν για ξεκάρφωμα. Οι εφοπλιστές που έχουν κύκλο εργασιών στην Ελλάδα πρέπει να πληρώνουν φόρο. Αλλιώς να μη πληρώνει κανείς. Δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία κατά το σύνταγμα;

Αν δεν τους αρέσει να πάνε αλλού. Ενα σωστότερο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα προσφέρει περισσότερα στη δημοκρατία από μερικές θέσεις εργασίας. Δεν επιμένω να το καταλάβετε. Ξέρω όμως ότι θα το πληρώσετε, αν δεν καταλάβετε τί εννοώ.

Αν δεν γίνει η σύνδεση με αγωγό της Κύπρου με την Ελλάδα, το LPG θα το μεταφέρουν αυτοί που δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους. 
Με εννοείτε ή να το εξηγήσω;

Κοιτάξετε να τα εμπεδώσετε όσα λέω.

Πηγή: ZCode

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.