18 Φεβ 2013

ΠΕΡΙ ΤΗΣ «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


ΠΑΝΕΠΟΠΤΗΣ ή ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗΣ;
(Προς γνώση και απόφαση)

ΠΕΡΙ ΤΗΣ  «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ

Η αναφορά στην «Τράπεζα της Ανατολής» αναδύει στοιχεία βάση των οποίων η Ελλάδα σήμερα όχι μόνο δεν χρωστά τίποτα σε κανέναν, αλλά απαλλάσσει του σωρευμένου χρέους τις τράπεζες των Ελλήνων πολιτών, δημιουργεί δε ακόμη, μεγάλο αποθεματικό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία από το Zougla.gr αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Σκοπός της παρούσης κατάθεσης αυτών των στοιχείων είναι, η καθ’ ολοκληρία ενημέρωση  των Σπιθιστών ανά το πανελλήνιο, και η πιθανώς θεληματική προσέγγιση οιουδήποτε Σπιθιστή, σε μέσα ενημέρωσης (κυρίως των εντύπων, όπως τοπικές εφημερίδες  ή άλλου είδους έγγραφα), αλλά και με προφορική αναφορά στους κατοίκους  κάθε περιοχής της περιφέρειας ή της Αττικής, που δεν χρησιμοποιούν τοinternet (όπως άνθρωποι περασμένης ηλικίας) προκειμένου να γνωστοποιηθεί η αλήθεια, για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ οικονομική μας κατάσταση, καθώς η Ελλάδα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ, πολύ δε περισσότερο, είναι οι Έλληνες πολίτες που ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ. Αντίθετα το κράτος σήμερα οφείλει να αποδώσει σ’ αυτούς –τους πολίτες- τα εισπρακτέα ποσά που τους αφαίρεσε επιστρεφόμενα εντόκως και με άμεση καταβολή αυτών.
            Μέρος της Εθνικής μας ανεξαρτησίας υποδαυλίζεται από οικονομικούς παράγοντες εντέχνως διαμορφωμένους  ώστε η Ελλάδα να είναι πάντα ο «οφειλέτης» της οποίας η οικονομική ανεπάρκεια την καθιστά παρεμποδισμένη και αδύναμη για κάθε μορφής ανάπτυξη. Το υπόλοιπο της ευθύνης ανάγεται στους διαχρονικά κυβερνώντες, και υπονομευτές των συμφερόντων της, κοινώς προδότες!
            Η Αναγέννηση της Ελλάδας έχει ανάγκη από γερές υποδομές πνευματικής δημιουργίας και οικονομικής δραστηριότητας. Πρέπει να αρχίσουμε ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ να χτίζουμε την Ελλάδα –που επιχειρούν να μας πάρουν- πάνω στα δικά της θεμέλια, προαιώνια των υπολοίπων, και πρωτοπόρα των πάντων καθώς και παγκοσμίως ανεγνωρισμένα, για την πολιτιστική, ηθική, και φωτοβόλα αξία τους. Η γνώση σαφώς και πρέπει να προβαδίζει του επιχειρείν. Το δε επιχειρείν να μετουσιώνει την επίμονη έρευνα, σε δυνατή προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, η οποία ως αυτόφωτο στοιχείο οικοδομεί ή διατηρεί κάθε ηθικό, υλικό ή πνευματικό κτίσμα, σε αρτιότητα μορφής και κατάστασης. 
            Προϊόν έρευνας προς απόκτηση γνώσης και αποκατάστασης της αλήθειας, αποτελεί το άνοιγμα του κεφαλαίου που λέγεται «Τράπεζα της Ανατολής», το οποίο ουδόλως πρέπει να επισκιαστεί ή υποβαθμιστεί σαν γεγονός. Πάση θυσία η ανάδειξή του πρέπει να επιμένει, η δε διαλεύκανση αυτού να γίνει το ζητούμενο, σε επίπεδο ενδιαφέροντος, όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων, νομικών ή φυσικών προσώπων, εξειδικευμένων ή μη, ως απασχολούμενων με το θέμα, ή παρακολουθώντας την εξέλιξή του. Το κυρίως ζητούμενο είναι, το όλο θέμα να παραμείνει στη επιφάνεια ώστε να επιχειρείται αδιάλειπτα η παρουσίαση του μεγέθους του, στην πραγματική του διάσταση, καθώς και η απόδοση του τιμήματος της αληθινής αξίας των μετοχών της προς τους δικαιούχους Έλληνες κατόχους των μετοχών αυτών.   
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

            Λαμβάνοντας ως αρχή τον τίτλο της πρώτης καταχώρησης του δημοσιεύματος στο Zougla.gr: «ΔΩΡΕΑ ΜΕΤΟΧΗΣ 670 ΔΙΣ ΕΥΡΩ» (Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 20:24), αναφέρω στο πρώτο μέρος τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό δημιουργίας της εν λόγω τράπεζας, καθώς και τους κυρίως μετόχους κατά την ίδρυση της:
Στέφανος Ι. Στρέιτ αναλαμβάνει Διοικητής της «Εθνικής Τράπεζας» το 1896 και παραδίδει την διοίκηση της τράπεζας το 1910. Επί των ημερών του δηλαδή, ιδρύεται με πρωτοβουλία της «Εθνικής» η «Τράπεζα της Ανατολής», στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904. Ήταν γνωστότερη ως «Bangue d’ Orient». Στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη, και την Αλεξάνδρεια.
Το 1932 η  «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος». Κύριοι δανειστές κατά την πτώχευση του 1892 υπήρξαν δύο Γαλλικές τράπεζες. Η τράπεζα ROTHESCHILD και η PARISBAS.  Η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» ανέλαβε τότε την ολοκλήρωση αυτού του δανεισμού.
Το 1914 η Ελλάδα δανείζεται και πάλι από τέσσερις Γαλλικές τράπεζες, κάθε μια από τις οποίες αναλαμβάνει τη κάλυψη του 16,7% του δανείου. Το υπόλοιπο 30% καλύφτηκε από αγγλικούς οίκους σε συνεργασία με ελληνικούς, μεταξύ των οποίων ήταν και η «Τράπεζα της Ανατολής» καθώς και η «Εθνική».
Οι σχέσεις της «Εθνικής» με τις γαλλικές και βρετανικές τράπεζες και ιδιαίτερα με τους δυο βραχίονες της οικογένειας των τραπεζιτών de Rothescild είναι βεβαίως παλαιότερες και ανιχνεύονται από την αρχή της ίδρυσης της τράπεζας. Βασικό ρόλο θα διαδραματίσει αυτή η οικογένεια των τραπεζιτών από το 1858 κυρίως, ως προς τον Βρετανικό βραχίονα της οικογένειας.
Αν το 1898 και το 1914 οι βασικοί χρηματοπιστωτικοί παράγοντες που δανείζουν το Ελληνικό κράτος, είναι κατά 70% (κατ’ ελάχιστον) γαλλικών συμφερόντων, το 2011 καταδεικνύεται πως το 70% των Ελληνικών ομολόγων ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο των ίδιων, επί της ουσίας, αλλά με διαφορετικές ονομασίες λόγω συγχωνεύσεων τραπεζικών ιδρυμάτων της Γαλλίας.
Κατά την συγχώνευση της «Τράπεζας της Ανατολής» με την μητρική της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» επιβάλλεται και κατά τον ισχύοντα νόμο, να διενεργηθεί εκκαθάριση. Κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται πως η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί.  Πιθανώς να έχει δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του Ελληνικού κράτους. Όμως υπήρξαν και μετοχές οι οποίες ήταν ......σε χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής, και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και ......είναι η τράπεζα της Γαλλίας.   
Κάποιοι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, και τον Καύκασο, όταν ζήτησαν την ρευστοποίηση τέτοιων μετοχών που κατείχαν, άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πως τα  αξιόγραφά τους, δεν είχαν καμία πλέον αξία βάση του νόμου 18/1944 (Ο Ν. 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς). Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, για το γεγονός ότι η αξία των  μετοχών είναι σε χρυσό.
Την ευθύνη της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά την περίοδο της κατοχής, είχε αναλάβει η «Deutsche Bank».


 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

« Η εμφάνιση σαράντα μετοχών με αντίκρυσμα
σε χρυσό, κάτοχος των οποίων είναι η οικογένεια
του Αρτέμη Σώρρα από την Πέτρα» 
                                                    
            Η οικογένεια Σώρρα έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων, και νομικούς καθώς και με οικονομικούς παράγοντες, προς αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής», που έχει στην κατοχή της.
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις Η.Π.Α., ανέλαβε να προχωρήσει σε αποτίμηση αυτών των μετοχών. Κατά το πόρισμα του ιδίου, κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται  σήμερα στα 670 δις ευρώ έκαστη.  Σημαίνει δηλαδή, μία φορά και μισή του σημερινού χρέους της Ελλάδος, το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρω κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρις. ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΙΑ.
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι ήρθαν σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό ύψους 1,5 δις ευρω για 10 μετοχές.  
            Και γεννάται το ερώτημα:
Πως η Τράπεζα της Ελλάδος πρότεινε συμβιβασμό ύψους 1,5 δις ευρώ για μετοχές μηδενικής αξίας; Οι δικαιούχοι της οικογένειας  Σώρρα άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μια «παράξενη διαδρομή» αυτής της προτεινόμενης συμβιβαστικής καταβολής των χρημάτων. Επρόκειτο να γίνει (αν αποδεχόντουσαν τον συμβιβασμό) μέσο μιας βρετανικής εταιρείας.
            Εμφανέστατα και οι δυο τράπεζες  Κεντρική – Εθνική ήθελαν να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μια τραπεζική πράξη προς αποφυγήν του κινδύνου έκθεσης των ιδίων, απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
            Οι δικαιούχοι όμως, αρνήθηκαν τον συμβιβασμό. Ίδρυσαν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία την «END» με έδρα την Ελλάδα, στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Ν. Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης. Κατόπιν δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’Δ.Ο.Υ. Πατρών, προκειμένου το Ελληνικό κράτος να εκδώσει (καθώς υποχρεούται) διπλότυπο είσπραξης του αναλόγου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης των 13,5 δις. Η εφορία τότε παραπέμπει το θέμα στο Υπ. Οικονομικών.
            Είναι προφανές πως το τραπεζικό σύστημα της χώρας, αλλά και το Ευρωπαϊκό στο σύνολό του, δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο αυτό το ποσό  που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός , η αλλιώς μία συμφωνία, η πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους )
            Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ε. Βενιζέλος και ο κ. Γ Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι περί του γεγονότος. (Λεπτομερή στοιχεία περί της συντάξεως συμβολαιογραφικής πράξης η οποία επιτεύχθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και την Εθνική Τράπεζα, βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, στη διάθεση οποιουδήποτε θα ήθελε να ερευνήσει το περιεχόμενό της.)
            Θα μπορούσαμε εδώ να αναφέρουμε βάση αδιάψευστων στοιχείων, ότι οι Κύριοι της Ευρώπης, ρίχνουν στον Καιάδα την πλουσιότερη ίσως χώρα του κόσμου, κυρήτοντάς την ανεπισήμως σε πτώχευση, και επιτηρώντας την λειτουργία της ως κράτος, (διευθύνοντάς την προς την ομαλότητα) καθώς διακηρύσσουν, ουσιαστικά όμως, αυτός ο προσανατολισμός μοναδικό σκοπό έχει την κερδοσκοπία κάθε πλουτοπαραγωγικής της περιοχής, την εκμετάλλευση των προϊόντων, καθώς και την περιθωριοποίηση του πληθυσμού με την υποβάθμιση της πνευματικής του αξίας, και της δημιουργικής του ικανότητας.
            Η οικογένεια Σώρρα ερευνά το θέμα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Εξακολουθεί να βρίσκεται εν αναμονή επίσημης τοποθέτησης της Εθνικής Τράπεζας επί του θέματος.Δεν πρόκειται όμως μόνο για την οικογένεια Σώρρα, καθώς κάτοχοι μετοχών από πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού ζητούν πληροφορίες για την αξία παρόμοιων μετοχών τους

                       
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

            Η αξία κάθε μετοχής αποτιμάται σήμερα στα 670 δις ευρώ εκάστη.
            Η αποτίμηση αυτή εξήλθε εκ του συμπεράσματος, δύο απολύτως εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέματα αποτιμήσεων, εκ των οποίον ο μεν πρώτος Κος Καρυώτης Θεόδωρος εξέδωσε σχετική ενυπόγραφη αναφορά με απόλυτα λεπτομερή ανάλυση τίτλος της οποίας είναι: «ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ».
Ο δεύτερος εκ των δύο είναι ο Κος Γεωργατζάς Νικόλαος καθηγητής της Συστηματικής Δυναμικής στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης, ειδικός επί των αποτιμήσεων (εταιρειών κ λ π).
            Οι ισχυρισμοί των Τραπεζών Ελλάδος και Εθνικής περί μηδενικής αξίας των μετοχών σαφώς πέφτουν στο κενό, καθώς καθ’ ουδένα τρόπο έχουν την δυνατότητα σταθεροποίησης των επιχειρημάτων που διαθέτουν γιατί:
α) Η αξία των μετοχών ήταν σε λίρες, και όχι σε δραχμές.
β) Η εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής, ουδέποτε ολοκληρώθηκε και κανένα επίσημο έγγραφο δεν αποδεικνύει, την περί του αντιθέτου τοποθέτηση.
γ) Οι αντιφατικές ερμηνείες της «Τράπεζας της Ελλάδος» αποδίδουν στην συμπεριφορά αυτής τον χαρακτηρισμό της – όσον αφορά την Τράπεζα της Ανατολής – ως αναξιόπιστης, ανυπόστατης, αναληθούς και αφερέγγυας, καθώς ενώ ομολογεί το «κλείσιμο της Τράπεζας της Ανατολής» το 1936, προκύπτει εν έτη 2000 και πιο συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου η ύπαρξη χαρτοφυλακίου, εντός του οποίου περιλαμβάνεται χρεόγραφο της Τράπεζας της Ανατολής κατά το οποίο καταγράφονται 320 μετοχές, να ανήκουν στην συγκεκριμένη τράπεζα.
δ) Καμία σοβαρή άποψη δεν θα εκτιμήσει την απόπειρα διαγραφής στοιχείων από το διαδίκτυο, προκειμένου να διασφαλίσει (;) κάποιος την φήμη του. Γιατί τα αληθή στοιχεία είναι εκείνα που προσδιορίζουν την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ιστορία.
            Ωστόσο η «Εθνική» προέβει και σε αυτό ακόμα το εγχείρημα, της διαγραφής, θεωρώντας ότι με το πάτημα ενός «ποντικιού» και την αποβολή μιας πληροφορίας θα αλλάξει την Ιστορία. Και η Ιστοσελίδα για την τράπεζα έχει αλλάξει μορφή την 23/09/2011 όταν οποιαδήποτε πληροφορία έχει σχέση με την Τράπεζα της Ανατολής έχει κάνει «φτερά», αυτό βεβαίως μετά την αποκάλυψη περί των μετοχών της τράπεζας. Συγκεκριμένα, με την εικόνα του ιστορικού της Εθνικής Τράπεζας στις 15/10/2010 η ανάρτηση της ιστοσελίδας «Βικιπαίδεια» αυτοαποδεικνύει την φαλκίδευση και την αλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο. Ωστόσο στην έκδοση της «WIKIPEDIA» στα Αγγλικά, στο ιστορικό της η «Εθνική» παραμένει «αρτιμελής» και συμπεριλαμβάνει «ως σωστή», σε σχέση με την αναφορά στο ιστορικό της, και την Τράπεζα της Ανατολής.      
            Εδώ γεννάται το ερώτημα:
Τόσο πολύ επιτιμάται η νοημοσύνη του Έλληνα;
Η Ιστορία (και ας το μάθουν) δεν αλλάζει και δεν διαγράφεται με το «κλικ» ενός «ποντικιού». Γιατί είναι αποτυπωμένη σε αρχεία, βιβλία, έγγραφα, σε μαρτυρίες.


 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ
           
                                    Η «Τράπεζα της Ανατολής» αποτελεί, δεσμευτικό παράγοντα για όσους θέλουν να επικαλούνται την «Αμερικάνικη βοήθεια» σε σχέση με τα μεγάλα έργα και της βιομηχανίες πού ανεπτύχθησαν στην Ελλάδα, καθώς αυτά υπήρξαν βάση «ΕΚΕΙΝΩΝ» των μετοχών, ήταν δηλαδή «ντόπια» «εγχώρια» και όχι «χορηγούμενα» από ξένους παράγοντες. Οι σημερινές μαρτυρίες εν έτη 2011 των ανθρώπων πού κατέχουν ιδία γνώση επί των θεμάτων και τα αδιάψευστα στοιχεία που καταθέτουν,  πιστοποιούν ότι ΚΑΠΟΙΟΙ, θέλουν να αμφισβητήσουν ή να διαγράψουν την πραγματικότητα. Ένας εξ’ αυτών ο Κος Ευρυβιάδης Μετοχαράκης (επιχειρηματίας), ανέπτυξε στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου την δράση του και τις ενέργειες που έγιναν προς όφελος της Ελλάδας από τον ίδιο καθώς και άλλους επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια δημιουργίας επενδυτικών συνθηκών, με βασικό μοχλό ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο περιείχε μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής».
                                    Οι πληροφορίες του κ. Ευρυβιάδη Μετοχαράκη υπήρξαν κόλαφος για τους εκάστοτε κυβερνόντες, καθώς όπως εν κατακλείδι είπε: «Τις μετοχές τις έπνιξαν».
Και ιδού του λόγου το αληθές :
Ο αποθανών Περικλής Παπαθανασίου (στρατιωτικός) υπήρξε ανώτατος αξιωματικός στην εποχή της Χούντας, και επικεφαλής των μονάδων της Λάρισας. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έφερε σε επαφή τον Ευρυβιάδη Μετοχαράκη με τις εκάστοτε ηγεσίες της Ν. Δ, αλλά υπήρξε και εκείνος ο οποίος του συνέστησε να απευθυνθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν άλλαξε η κυβέρνηση , το 1981. Ο Περικλής Παπαθανασίου μετά την πτώση της Χούντας χρησιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στα διοικητικά του κόμματος. –(Ακούγεται περίεργο; μήπως ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν εκείνος ο οποίος λίγο πριν την αποχώρηση του από την Ελλάδα και το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, είχε τοποθετήσει σε θέση κλειδί τον Γεώργιο Παπαδόπουλο; Ας γίνει αυτό γνωστό σε όσους δεν το γνωρίζουν!)-
            Γνώριζε (ο Παπαθανασίου) λεπτομέρειες, και κινήθηκε στους Μαιάνδρους της εξουσίας με θέσεις στο Δημόσιο αλλά και στον τραπεζικό τομέα. Διατηρούσε την επαφή με την ομάδα των επενδυτών – δωρητών, η οποία στο χαρτοφυλάκιο της είχε τις μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». Η αδελφή του Παπαθανασίου, έστειλε επιστολή στον Μετοχαράκη από την Αμερική όπου βρισκόταν, με την εντολή να επιδοθεί στον Κ. Μητσοτάκη. Προηγουμένως υπήρξε σειρά προσπαθειών από τον Μετοχαράκη προσέγγισης και διαφόρων άλλων πολιτικών προσώπων, όπως επί Πρωθυπουργίας Ράλλη, επί κυβερνήσεως Α. Παπανδρέου, και κατόπιν στο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Παπανικολάου, καθώς και με τον Αντώνη Λιβάνη. Τελευταία προσπάθεια (και άκαρπη) έγινε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Ήταν η εποχή, όπου η επιστολή της αδελφής του Παπαθανασίου επιδόθηκε στον κ. Μετοχαράκη, αλλά τελικώς κατέληξε στα χεριά της Ντόρας Μπακογιάννη, και «έκτοτε αγνοείται η τύχη των μετοχών»!!      
            Ωστόσο βρέθηκαν «επενδυτές» και «προστάτες», Αμερικανοί επιχειρηματίες, όπου μέσω του εκπροσώπου τους TOM PAPPAS, «ΕΠΑΝΔΥΣΑΝ» στην Ελλάδα, μεγάλα ποσά, με σκοπό την «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
Με λίγα λόγια, οι Ελληνικές μετοχές, αφαιρέθηκαν από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, προκειμένου να περιέλθουν στα χέρια Αμερικανικών συμφερόντων που θα βοηθούσαν την «ανάπτυξη» της Ελλάδας! Στην συνέντευξη που έδωσε ο κος Κ. Μετοχαράκης, παρουσίασε και τους κωδικούς των έργων που χρησιμοποίησε ο TOM PAPPAS για την δημιουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, τα Ελληνικά Χαλυβουργία στην Ελευσίνα, το Καλικοκοπείο, στα Λιπάσματα (ΠΥΡΚΑΛ), το πυριτιδοποιείο εργοστάσιο, κ.α. Με δύο λόγια «ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ!!» και εμείς, χρόνια τώρα, ψηφίζαμε τους υποτελείς μας κάνοντας τους ΑΡΧΗΓΟΥΣ, δίνοντας τους το μαχαίρι που θα μας αφαιρούσαν την πατρίδα, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια.
Κάποτε πρέπει να μάθουμε.
Κάποτε πρέπει να γίνουμε ο ΕΥΑΤΟΣ μας.
Κάποτε πρέπει επιτέλους, να ακουστεί και μια αλήθεια στο δύσμοιρο αυτό τόπο και το περήφανο λαό του!


-5-

Ε Π Ι Λ Ο Γ Ο Σ

Ο επίλογος στο τεράστιο αυτό θέμα έχει άγνωστη ημερομηνία τοποθέτησης. Παραμένει όμως ανοιχτή η καταγγελία των εκάστοτε ιθυνόντων για:
A)    Απόκρυψη στοιχείων υψίστης Εθνικής σημασίας και συμφέροντος.
B)     Παρεμπόδιση διαδικασίας εσωτερικού – Εθνικού δανεισμού.
Γ) Συμμετοχή αυτών σε διαφυγόντα Εθνικά κέρδη, προκαλώντας ηθική ζημιά (βλάβη) κατά της Ελλάδας.
Δ) Αναμερίασμα της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων σε ανάδοχους κατόχους εν αγνοία και ερήμην των ιδίων.
Ε) Καταπάτηση των δικαιωμάτων, διατηρώντας παραβατική και προδοτική συμπεριφορά.
Όμως να μην ξεχνάμε ότι Ιστορία είναι:
(1)   Η καταγραφή της ασχήμιας του παρελθόντος, που δεν πρέπει να υιοθετηθεί.
(2)   Η υιοθέτηση των αξιών που δεν πρέπει να αγνοούνται.
(3)   Η δημιουργία του παρόντος που προϋποθέτει το μέλλον.
Και την Ιστορία του παρόντος χρόνου, την γράφουμε ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ!



Συνεχίζεται…

Η συλλογή των στοιχείων έγινε από την ανάρτηση αυτών
στην ιστοσελίδα «Zougla.gr», και αποτελεί προϊόν της
εκπομπής «ΖΟΥΓΚΛΑ» του Μ. Τριανταφυλλόπουλου.
Την σύνταξη αυτών επιμελήθηκε η Ανθή Κωνσταντινίδου .



Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2013/02/blog-post_5767.html#ixzz2LGxxOalh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.