29 Ιουν 2013

EΛ TA NEA (C) HELLAS 28-6-13

EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2011


Posted: 29 Jun 2013 01:30 AM PDT
Το δικαστήριο εκδίκασε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν χθες οι κάτοικοι της Β.Α Χαλκιδικής ώστε να σταματήσουν πάσης φύσεως εργασίες στο Καρατζά λάκκο από την εταιρεία εξόρυξης χρυσού. 
Όπως είπαν οι κάτοικοι στο Thesstoday.gr η απόφαση που ελήφθη από το δικαστήριο Πολυγύρου είναι να σταματήσουν οι εργασίες υλοτομίας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 29 Ιουλίου.
Οι κάτοικοι την χαρακτηρίζουν «νίκη χρυσάφι» κι όπως λένε είναι αισιόδοξοι και για την τελική απόφαση. 
thesstoday.gr 
http://www.pentapostagma.gr
Posted: 28 Jun 2013 05:34 PM PDT
Μέ όσο πιό απλά λόγια μπορώ, θα απαντήσω σέ όσους με ρωτάτε περί πολιτικής, δημοκρατίας, πολιτισμού καί πιά η σημερινή στάση-θέση μου.
Αρχίζω με τά αρνητικά. Ουδέποτε υπήρξα, σοσιαλιστής, αριστερός, προοδευτικός καί τα τοιαύτα. Στήν πραγματικότητα από το 74' πού γύρισα στήν Ελλάδα, αυτοί ακριβώς ήταν καί είναι ακόμη, που με πολέμησαν με λύσσα. Καί βέβαια, όχι μόνον εμένα. Και πολλούς άλλους, πού ή εξαφανίστηκαν, ή τελικά συμβιβάστηκαν.
Στόν τομέα τού "πολιτισμού" τελικά, βρίσκονται οι πιό εμπαθείς και διαπλεκόμενοι, άνθρωποι. Αν κάποτε άνοιγε ο φάκελος πολιτισμός, χορηγίες, διαπλοκή, φακελάκια, ημέτεροι κλπ, θα έκανε την λίστα Λαγκάρντ ή όποια άλλη, να ωχριά. Γιατί εδώ πρόκειται υποτίθεται, για "πνευματικούς "ανθρώπους. Ίσως κάποτε γράψω, γιά όσα με τα μάτια μου είδα καί έπαθα, από ανθρώπους πού τήν ταυτότητα τους, σάς έδωσα παραπάνω.
Αλλά μάλλον βαρυέμαι, γιατί έχω έργο να κάνω καί γιατί τίς πληγές μου καί τίς κακίες, τίς ακουμπάω με αγάπη πάντα, στα χέρια του Θεού.
Εκείνος και ξέρει καί μπορεί, Εγώ πάλι, όχι.
Δέν γράφω μουσική, μόνο για να με ακούτε. Γράφω κυρίως, για τό μετά. Για τά παιδιά σας, όταν είναι η ώρα τους, για τα εγγόνια σας κλπ
Γιά τότε, πού το πραγματικά αληθινό, θα λάμψει και τό ψεύτικο, θα πάει στήν φυσική του θέση. Τήν οριστική λήθη.
Όταν οι σημερινοί συνθέτες, τραγουδιστές και οι δημοσιογράφοι υπερασπιστές τους, δεν θα υπάρχουν πιά, να ελέγχουν ασφυκτικά, τά καλλιτεχνικά πράγματα.
Σέβομαι για να αναφέρω μόνον λίγους, τόν Σεφέρη, τόν Ελύτη, την Λαμπέτη, τόν Χόρν καί βέβαια τον Χατζιδάκη και τόν Παπαθανασίου. Όχι μόνο για το έργο τους, αλλά και για την στάση τους.
Δεν θεωρώ ότι πια έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σέ ποιά δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος τής κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 % καί θα διώριζε καί υπουργούς. Καί σε ποιά δημοκρατία, ένα κόμμα τού 10-15%, δέν "δικαιούται δια να ομιλεί" και υβρίζεται καθημερινά από όλους, χωρίς να τού δίνεται βήμα, να απαντήσει. Συμφωνείς η όχι μαζί του.
Ποιά δημοκρατία τό διδάσκει αυτό; Απαντήστε μου συνταγματολόγοι καί λοιποί προοδευτικοί ιστορικοί.
Δέν θεωρώ επίσης, ότι έχουμε πια κόμματα. Κομμάτια διεφθαρμένων Ελλήνων, ναί.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 05:33 PM PDT
Άφωνη έμεινε μια γυναίκα όταν πήγε να περιποιηθεί το χωράφι της, στην Παλιοκαρυά Αγρινίου...
Διαπίστωσε ότι... είχαν ξεριζωθεί όλες οι πατάτες σε έκταση περίπου ένα στρέμμα!
Σύμφωνα με καταγγελία στο cityVoice.gr, η κατάσταση έχει ξεφύγει:"δεν ξέρουμε τι άλλο θα δούν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας, δεν ξέρουμε πως να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τις περιουσίες μας".
Οι...πατατο-κλέφτες έδρασαν πιθανότατα τις βραδινές ώρες, με την άτυχη γυναίκα να μην μπορεί να πιστέψει ακόμα το περιστατικό.
Posted: 28 Jun 2013 06:20 PM PDT
daynightΜια  προνοητική κινέζα σχεδιάστρια μόδας χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό αισθητικής τεχνολογίας για να δημιουργήσει ένα φόρεμα που κινείται, αλλάζει σχήμα και ακόμα ανάβει όταν το κοιτάξετε. 
Η σχεδιάστρια Ying Gao με βάση το Μόντρεαλ εγκατέστησε στις υψηλής μόδας δημιουργίες της την τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών, έτσι ώστε να ενεργοποιείται στο βλέμμα κάποιου. 
Τα φορέματα είναι κατασκευασμένα από τεμαχισμένο super-organza,το ελαφρύτερο ύφασμα στον κόσμο.
Είναι ραμμένα με φωσφορίζον νήμα και περιέχουν και ηλεκτρονικές συσκευές με μικροσκοπικά μάτια παρακολούθησης. 

Oι κάμερες πιάνουν το βλέμμα και ενεργοποιούν τους μικρούς κινητήρες που είναι ραμμένοι πάνω στα φορέματα με συνέπεια να κινούνται τα μέρει του φορέματος και να αλλάζουν σχήμα. 
Η Sensory τεχνολογία χρησιμοποιείται για να μετατρέψει τα ενδύματα από χλωμά, αιθέρια φορέματα σε έργα τέχνης φωταύγειας που μοιάζουν με μέδουσες.

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες απο τα φορέματα.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 02:13 PM PDT
Του γιου της Πέτρου Αργυρίου
Δεν κρατάω πλέον λογαριασμό για τις αυτοκτονίες της κρίσης. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι από...χθες είναι +1. 
Και είμαι τόσο βέβαιος, γιατί αυτό το +1 που προστέθηκε στα μαθηματικά του θανάτου ήταν… η μητέρα μου.
Από τους γονείς μου αποσυνδέθηκα συναισθηματικά πολύ νωρίς γιατί εκείνοι υποστήριζαν το σύστημα και με προετοίμαζαν για αυτό όπως κάναν όλοι οι νοικοκυραίοι της εποχής.
Στα εφηβικά μου μάτια, η συναισθηματική μου απομάκρυνση από τους γονείς μου ήταν μια τιτάνια μάχη κατά του συστήματος που γνώριζα από τα μικρά μου πόσο στρεβλό και διεφθαρμένο ήταν χωρίς να χρειάζομαι κάποια δηλητηριώδη πολιτική κατήχηση για να με προγραμματίσει.
Φυσικά, όσο δίκιο και αν είχα, είχα άδικο. Γιατί οι γονείς μου, όπως εκατομμύρια άλλοι γονείς, ήταν απλοί και αφελείς άνθρωποι που παγιδεύτηκαν από την γαλαντόμο τοκογλυφία του συστήματος της εποχής τους.
Σφάλμα θανάσιμο για αυτούς και τη γενιά μου και όσες άλλες γενιές απομένουν να ρθουν, αλλά σφάλμα που οφειλόταν στην άγνοια.
Ακριβώς χάρη στην πρόωρη αποσύνδεση μου και στην απόρριψη όλων των γονεϊκών στερεότυπων μπορώ αντικειμενικότατα να σας πω:
Η μάνα μου ήταν αγία. Όπου έβλεπε ανάγκη έστεργε. Πέρασε χρόνια ολόκληρα στα νοσοκομεία της ντροπής και της οδύνης και έκανε εθελοντικά τη νοσηλεύτρια και την ψυχοπομπό σε δεκάδες συγγενείς, γνωστούς και αγνώστους.
Αγκάλιαζε όποιο παιδί βρισκόταν στο διάβα της.
Η ψυχή της δεν είχε το παραμικρό ψεγάδι. Τον παραμικρό δόλο.
Η ανεξάντλητη αγάπη της ήταν η συνδετική κόλλα για την οικογένεια όλη.
Αεικίνητη, με μια ζωντάνια που έβαζε κάτω όλα της τα παιδιά μαζί.
Σήκωσε τόσους σταυρούς αγόγγυστα. Ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε για τίποτα. Δε ζήτησε τίποτα.
Όλα για τους άλλους.
Η Βαρβάρα για όλους και κανείς για τη Βαρβάρα. Δε καταδεχόταν να ζητήσει βοήθεια.
Τα τελευταία χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα της ζωής της, ακόμη και με τα τόσα που είχε περάσει.
Η κρίση μπήκε στη ζωή της, στο νοικοκυριό της. Το μέλλον των τριών παιδιών της, όλα τους σπουδαγμένα, πουθενά στον ορίζοντα. 
Η σύνταξη του άντρα της καρατομήθηκε βάναυσα. Σύνταξη δουλεμένη και πληρωμένη μέχρι την τελευταία της στιγμή πήγε κάτω από το μισό. 
Σύνταξη κλεμμένη από τους πολιτικούς αλήτες.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 06:42 PM PDT
Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στο Χόλιγουντ.
Ατυχής αποδείχθηκε η έμπνευση ενός ζευγαριού Κινέζων να κάνει σεξ. 
Κι αυτό διότι το παράθυρο...στο οποίο ακουμπούσαν υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσουν από τον τρίτο όροφο και να βρουν ακαριαίο θάνατο.
Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι ο νεαρός και η κοπέλα έπεσαν αγκαλιασμένοι στο έδαφος…
http://www.contraseolous.gr
Posted: 28 Jun 2013 05:28 PM PDT
Την είχα παρεξηγήσει μου φαίνεται...
ΔΕΊΤΕ ΤΗ  ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΑΞΊΖΕΙ ΠΟΛΛΆ...
Posted: 28 Jun 2013 03:27 PM PDT
Ένα λαχανικό με τα όνομα Flavr Savr, εμφανίστηκε στα ράφια κάποιων μανάβικων και υπεραγορών στις ΗΠΑ το 1994. Διαρκούσε περισσότερο, (κάποιοι λένε ότι) είχε καλύτερη γεύση και ήταν πιο όμορφο: ήταν η πρώτη γενετικά τροποποιημένη τομάτα.
Αντίθετα με τις φυσιολογικές τομάτες που καλλιεργούν γονείς ή παππούδες στα περιβόλια του χωριού σας, η συγκεκριμένη τομάτα δεν χαλούσε γρήγορα, ούτε και γινόταν υπερβολικά μαλακή σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Οι οργανωμένοι παραγωγοί τομάτας, πριν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, έκαναν τη συγκομιδή της κανονικής τομάτας όσο ήταν πράσινη και την έφεραν στο στάδιο της ωρίμανσης με τεχνητά μέσα (ακόμα το κάνουν). Το αποτέλεσμα συνήθως είναι η απαίσια γεύση. 
Στη γενετικά τροποποιημένη τομάτα όμως, οι επιστήμονες είχαν κατορθώσει να «απενεργοποιήσουν» το γονίδιο εκείνο που κάνει τις τομάτες να μαλακώνουν κι έτσι, θεωρητικά, να μπορείτε να έχετε όμορφες, σφριγιλές τομάτες για ένα μήνα περίπου.
Η εταιρεία που ανέπτυξε την γενετικά τροποποιημένη τομάτα, η Calgene, θέλησε να κάνει τα πράγματα «σωστά». Πήγε λοιπόν στον οργανισμό ελέγχου τροφίμων στις ΗΠΑ και ζήτησε από τον οργανισμό να πιστοποιήσει την καταλληλότητα του νέου λαχανικού.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 02:00 PM PDT
Ο Erik Johansson είναι ένας Σουηδός φωτογράφος που έχει την ικανότητα να ξεγελά τα… μάτια των θεατών με τις εικόνες του…
Δρόμοι που ανοίγουν στα δύο, θαλασσογραφίες που πλημμυρίζουν και άλλα ενδιαφέροντα θέματα όπου το απίστευτο γίνεται πιστευτό και το απίθανο πιθανό!
Ο Erik αναπτύσσει πρώτα μια ιδέα στο κεφάλι του και στη συνέχεια προσπαθεί να την κάνει πράξη σε μια εικόνα, αποζητώντας κάθε φορά το πιο παράδοξο θέμα, αυτό που θα σου πάρει τα μυαλά.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 01:07 PM PDT
Ουκρανία: Χαλάζι χτυπά με πρωτοφανή βία την πόλη της Πολτάβα. 
Οι μπάλες πάγου που έπεφταν από τον ουρανό ήταν τόσο μεγάλες που όπου έπεφταν προξενούσαν μεγάλη ζημιά.
Δείτε το βίντεο:

Αποκάλυψη
Posted: 28 Jun 2013 11:41 AM PDT
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΎΧΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΥΧΘΗΜΕΡΌΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ KAI TO ΛΙΓΟΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.(Μία το ματάκι του μία τάσεις λιποθυμίας την πεθερά μου μου θυμίζει) 
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΜΑΣ; 

Ο κ. Σαμαράς προσήλθε στο Συνέδριο της ΝΔ λίγο μετά τις 20:00, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία. Χαιρέτισε τα στελέχη και τους αντιπροσώπους των κομμάτων μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με τους περίπου 4.000 συνέδρους να τον χειροκροτούν όρθιοι. 
ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Posted: 28 Jun 2013 11:24 AM PDT
Νέο… πολυπολιτισμικό σοκ, αυτή τη φορά στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. 
Όπως καταγγέλλουν δύο οικογένειες, κοριτσιών 5 και 7 χρονών αντιστοίχως, ένας 40χρονος «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από το Πακιστάν αποπλάνησε τα δύο ανήλικα κοριτσάκια. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ανθρωπόμορφο κτήνος από το Πακιστάν θώπευσε σε διάφορα σημεία του σώματός τους, την 5χρονη (!!!) Ελληνίδα και ένα ακόμα 7χρονο κοριτσάκι από την Βουλγαρία. 
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το 5χρονο κοριτσάκι αποκάλυψε στην μητέρα του τη δράση του Πακιστανού, ο οποίος απασχολείτο περιστασιακά σε διάφορες εργασίες από συγγενείς της. 
Μάλιστα η αποκάλυψη έγινε την ώρα που ο Πακιστανός ήταν στον ίδιο χώρο με την μητέρα και το παιδί. 
Η μητέρα του παιδιού αντέδρασε αμέσως και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον 40χρονο Πακιστανό, ο οποίος όμως κατάφερε να ξεφύγει. 
Στη συνέχεια ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων το οποίο τον αναζητά. 
Ωστόσο η δράση του Πακιστανού δεν φαίνεται να σταματά εδώ, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε αποπλανήσει και ένα κοριτσάκι 7 ετών από την Βουλγαρία, η οικογένεια της οποίας κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. 
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 10:56 AM PDT
Αν δεν ήταν και σκισμένη θα ήταν καλύτερα
Νιγηριανός είναι το παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, βαπτισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός!
Κι όπως φαίνεται από τις πράξεις του, έχει περισσότερη σχέση και με την Ελλάδα και με την Ορθοδοξία απ' ό,τι πολλοί Έλληνες...!
Posted: 28 Jun 2013 10:57 AM PDT
-Το σκυλί βρήκε το νεκρό κουτάβι σε ένα χαντάκι κάπου στη Μέση Ανατολή
-Περνάει τρία λεπτά φροντίζοντας το πτώμα να καλυφτεί πλήρως από χώμα
-Είχε θεωρηθεί ως μια συγκινητική εμφάνιση της καλοσύνης των ζώων
-Αλλά είναι πιο πιθανό ότι ο σκύλος απλά έθαβε ένα 'νεκρό κομμάτι κρέας' λέει ο εμπειρογνώμονας
Αυτό που φαίνεται είναι μια συγκινητική εμφάνιση της καλοσύνης των ζώων, ένα αδέσποτο σκυλί να θάβει προσεκτικά το άψυχο σώμα ενός νεκρού κουτάβιου.
Αλλά ένας εμπειρογνώμονας  ειδικός στην συμπεριφορά των ζώων έχει δώσει μια κάπως λιγότερο συναισθηματική άποψη για το βίντεο που έγινε viral στο youtube.
O Peter Borchelt, στη Νέα Υόρκη σύμβουλος στην συμπεριφορά των ζώων, είπε ότι ήταν πιο πιθανό ο σκύλος να έθαβε ένα νεκρό κομμάτι κρέας.
Είπε ότι οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν «δύο εντελώς διαφορετικά συστήματα συμπεριφοράς».
Ο ίδιος είχε πει ο σκύλος μπορεί να μην επιστρέψει για να φάει το κουτάβι, αλλά ήταν μέρος ενός έμφυτου ένστικτου να θάψει το σώμα, το ίδιο ένστικτο που κάνει τα σκυλιά να θάβουν τα οστά.
Posted: 28 Jun 2013 10:01 AM PDT
Από το proskynitis
Το παρακάτω άρθρο είναι από ισπανική καθολική ιστοσελίδα Kaifas Bergoglio postrado ante la Cruz… cuál Cruz?   απ'όπου και οι φωτογραφίες...
Στον νέο εγκόλπιο σταυρό του πάπα Φραγκίσκου δεν απεικονίζεται ο εσταυρωμένος αλλά ο Ποιμένας με το χαμένο πρόβατο.
Ο διαχειριστής της ισπανικής ιστοσελίδας κάνει έναν παραλληλισμό με τον νεκρό φαραώ αλλά και ένα άλλο σύμβολο της αιγυπτιακής θρησκείας με το πουλί.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 09:28 AM PDT
Βρε τι ματάκι είναι αυτό στο banner;Τυχαίο και αυτό.
Αναπερκείς κρίνει τις παρεμβάσεις της Συνόδου Κορυφής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου . 
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η κατ' ευφημισμόν «Πρωτοβουλία Απασχόληση Νέων», που συμφωνήθηκε στη...
Σύνοδο κορυφής, συνιστά στην πραγματικότητα χορήγηση… ασπιρινών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, που συνιστά η καλπάζουσα ανεργία των νέων. 
Τα ψίχουλα των 6 δις (στα οποία οι ηγέτες προσέθεσαν ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου, Βαν Ρομπέι, άλλα 2 δις) είναι ανεπαρκέστατα, δεν αφορούν στη δημιουργία απασχόλησης και συνολικά συνιστούν πρόκληση για τα 5.5 εκατομμύρια άνεργων νέων κάτω των 25 ετών – π.χ. στη χώρα μας, όπου το 64% των νέων είναι άνεργοι, αναλογούν τουλάχιστον 180 εκατομμύρια…
Όσο οι ευρωπαίοι ηγέτες, εγκλωβισμένοι στη μονεταριστική ορθοδοξία, επιμένουν να αγνοούν τις πολιτικές ανάπτυξης και αλληλεγγύης ως το μόνο αντίδοτο για την ανεργία και προωθούν τις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικού ντάμπινγκ που επιβάλλει η Γερμανία, τόσο περισσότερο το πρόβλημα θα διογκώνεται. 
Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων, που προσθέτουν το ένα λάθος στο το άλλο, καταστρέφοντας το παρόν και το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών»...
Posted: 28 Jun 2013 10:27 AM PDT
Λένε πως ο δημοσιογράφος πρέπει να αφήνει το συναίσθημα στην άκρη. Να καταγράφει ψυχρά τα γεγονότα έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί μόνος του να βγάζει συμπεράσματα. Πολλές φορές όμως η ίδια η ζωή είναι αυτή που προκαλεί για ανατροπή κανόνων και δεδομένων.
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013. Ώρα 8 το πρωί. Ένας 41χρονος άντρας δίνει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε με την γυναίκα του.Η συνοικία της Νεάπολης στη Λάρισα συγκλονίζεται, η είδηση διαδίδεται σε ολόκληρη την πόλη και όπως γίνεται συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις η παραφιλολογία παίρνει τα σκήπτρα από την πραγματικότητα.
Ο Νίκος Τζιανής, άνθρωπος χαμηλών τόνων, κρατούσε καλά κρυμμένες τις ευαισθησίες του. Τις αγωνίες και το πάθος του τις έβγαζε το τελευταίο διάστημα μέσα από το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής του νομού Λάρισας. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ο άνθρωπος αυτός θα έδινε με τον τρόπο αυτό τέλος στη ζωή του.
Η larissanet.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το συγκλονιστικό σημείωμα που έγραψε ο Νίκος Τζιανής λίγες ώρες πριν πηδήξει στο κενό. Ένα κείμενο που συγκλονίζει, μια πραγματική γροθιά στο στομάχι, ένα ακριβές αποτύπωμα της ψυχολογίας χιλιάδων πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια να συνθλίβεται.
Ο Νίκος Τζιανής το «αφιερώνει» σε όλους όσους «το έφεραν στο σημείο αυτό».
«Δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή», γράφει στο σημείωμά του και εύχεται το αίμα του να «γίνει ποτάμι που θα πνίξει» όλους όσους έφεραν τον ελληνικό λαό σ' αυτή την κατάσταση.
Καλεί επίσης όλους του Έλληνες να «ξυπνήσουν και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους».
Posted: 28 Jun 2013 09:17 AM PDT
Το βιολί του ο Γκουέφκσι…
Προκλητικός για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, που κατηγόρησε την Ελλάδα γιατί η χώρα του δεν έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και δεν έχει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Όλος ο κόσμος γνωρίζει για ποιο λόγο η «Μακεδονία» δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ και δεν έχει λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Ο μοναδικός λόγος είναι επειδή δεν αποδεχθήκαμε αλλαγή του ονόματος του κράτους μας και της εθνικής ταυτότητας των «Μακεδόνων», με τον τρόπο μάλιστα που επιζητεί η Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik).
Κατηγόρησε μάλιστα τη διεθνή κοινότητα πως δεν ασκεί πίεση στην Ελλάδα για λύση στο θέμα του ονόματος. «Αντιθέτως, την υποστηρίζουν ολόπλευρα για να εξέλθει από την οικονομική κρίση και η Ελλάδα, γνωρίζοντάς το αυτό, δεν σκέφτεται καν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, στη βάση επίτευξης ενός πραγματικού συμβιβασμού. Η τακτική της είναι να αναβάλλεται συνέχεια η εξέταση του ζητήματος αυτού».
«Αν οι μεγάλες δυνάμεις δεν επιδείξουν ενδιαφέρον, το πρόβλημα της ονομασίας δεν πρόκειται να επιλυθεί, διότι η ελληνική ηγεσία, στην παρούσα φάση, είναι εντελώς αδιάφορη για το ζήτημα αυτό», πρόσθεσε και ερωτηθείς στο γιατί συμβαίνει αυτό, είπε μεταξύ άλλο ότι «η Ελλάδα, ως χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχει επιρροή και πρόσβαση και περνάει τις θέσεις της στις μεγάλες δυνάμεις».
Και συνέχισε λέγοντας πως ακόμη ένας λόγος είναι πως η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά προβλήματα, είναι πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα από την ΠΓΔΜ και διαθέτει μία ιδιαίτερα δυναμική και πλούσια ομογένεια, «που ασκεί παντού λόμπι».
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 09:04 AM PDT
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ.
ΣΗΜΕΡΑ 28/6/2013 ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ...
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Ο κ. ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ!!!!! 
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΦΕΡΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ MONTREAL BANK.
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ... 

ΑΘΩΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ !
ΑΘΩA ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ E.N.D. !

https://soundcloud.com
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  6.00 μ.μ.
ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ E.N.D.
ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ, Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ, Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!
ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 

http://www.stadia.gr/sporting/sporting-gr.html
http://alfeiospotamos.pblogs.gr
Posted: 28 Jun 2013 07:09 AM PDT
Ακόμη και ο αγιασμός του εργοταξίου των νέων χειρουργείων στον Ευαγγελισμό διεκόπη από τις φωνές και τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων του νοσοκομείου κατά του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια του αγιασμού του εργοταξίου των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού. Συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι (γιατροί και προσωπικό) καταφέρθηκαν κατά του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με πανό και συνθήματα ενώ εισέβαλαν στο χώρο όπου γινόταν ο αγιασμός.
Μέσα σε κλίμα έντασης και συνθημάτων ο αγιασμός διακόπηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης πλησίασε τους συγκεντρωμένους. Εκείνοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι ότι ενώ είναι απλήρωτοι για εφημερίες που έχουν κάνει εδώ και καιρό, ο υπουργός πραγματοποιεί εγκαίνια σε εργοτάξια.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τους είπε πως δεν αντιλαμβάνεται το λόγο της διαμαρτυρίας και συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε να είναι "μέρα που μας ενώνει και όχι που μας χωρίζει".
Για να καταλήξει μεταξύ άλλων: "επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε το αγαθό που λέγεται Υγεία".
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 07:11 AM PDT
ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:  ΑΝΤΩΝΗ ΕΧΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ...
(ΦΩΤΟ1 : Σέκερης και Χριστοφοράκος,ΦΩΤΟ2: Ο καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές Μιχάλης Χριστοφοράκος) 
ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ.
Μέσα στον Μάρτιο ο σύζυγος της αδερφής της γυναίκας του κυρίου πρωθυπουργού της χώρας(της κυρίας Κρητικού), και μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Σέκερης, υιός ευπατρίδη της χώρας και πρώην κορυφαίου στελέχους του ΟΤΕ, επισκέφτηκε το Μόναχο. 
Τις πληροφορίες αυτές τις είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση και κάποιοι αποπειράθηκαν να τις υποβαθμίσουν. Δυστυχώς όμως για αυτούς (που οι περισσότεροι είναι έμμισθα παπαγαλάκια της Συγγρού)το ΜΑΚΕΛΕΙΟ και ως τηλεοπτική εκπομπή αλλά και ως site παρακολουθείται τουλάχιστον από μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε όλο το κόσμο. 
Κάποιος φίλος λοιπόν(ένα από τα καθαρά μάτια του makeleio.gr) απαθανάτισε τον πρώην επικεφαλής της Μίζενς στην Ελλάδα και στρατηγικό εγκέφαλο της δωροδοκίας Ελλήνων πολιτικών, Μιχάλη Χριστοφοράκο, δίπλα -δίπλα με τον κ. Σέκερη. Τον μπατζανάκη του Σαμαρά. Το μέλος της οικογένειας του. Και βέβαια το στέλεχος της Siemens που έχει καταθέσει στο παρελθόν στην διάτρητη εξεταστική επιτροπή.
Αν αυτό το γεγονός είχε συμβεί σε άλλη χώρα(ακόμα και στη Ζιμπάμπουε)θα είχε γίνει της κοινής το κάγκελο.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 06:38 AM PDT
photo--8-thumb-medium
Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έχει βάλει μια μπουλντόζα να σκάψει το δημόσιο δασικό δρόμο Χοντρό Δέντρο-Σκουριές, κόβοντας τον εντελώς!  
Πρόφανής στόχος ήταν η παρεμπόδιση της διέλευσης της Elizabeth May και της συνοδείας της (μέλη των Οικολόγων Πράσινων και του Πράσινου κόμματος της Βουλγαρίας), γιατί η μπουλντόζα μόλις είχε ξεκινήσει να σκάβει. 
Άλλωστε η εταιρεία ήταν ενήμερη ότι η κα May θα πήγαινε στις Σκουριές διότι πριν φύγουμε από το Στρατώνι είχαμε πει επί λέξη στα στελέχη της εταιρείας: "Θα πάμε Χοντρό Δέντρο, θα ανεβούμε στις Σκουριές και θα κατεβούμε από τον Καρατζά"
Διαπιστώθηκε ότι το μηχάνημα δεν είχε ούτε άδεια ούτε πινακίδες και μετά από απαίτησή μας ο υπεύθυνος συνελήφθη.
Η εταιρεία δεν συνόδευσε την Καναδή βουλευτή στις Σκουριές, διότι με πρόσχημα τη συγκέντρωση διαδηλωτών στο Χοντρό Δέντρο, επικαλέστηκαν "λόγους ασφαλείας" και ακύρωσαν την προγραμματισμένη ξενάγηση στο εργοτάξιο.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 06:14 AM PDT
Στο λιμάνι του νησιού των Κυκλάδων Ηρακλειά καταστρέφεται η πρώτη πλωτή μονάδα αφαλάτωσης που κατασκεύασαν έλληνες επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η πλωτή μονάδα αφαλάτωσης εγκαταστάθηκε το νησί το...2007, κόστισε 2,8 εκατομμύρια ευρώ, έχει τη δυνατότητα παραγωγής 70 κυβικών νερού την ημέρα, όμως το έργο εγκαταλείφτηκε από τους αρμόδιους φορείς. 
Τώρα η επιστημονική ομάδα σχεδιάζει τη μεταφορά της μονάδας σε χώρες της υποσακχάριας Αφρικής και στον περσικό κόλπο.
Στην πλωτή μονάδα αφαλάτωσης υπάρχει ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκά συστήματα για να είναι ενεργειακά αυτόνομη.
- Λειτουργεί με τον ήλιο και τον άνεμο, χωρίς καθόλου άλλα καύσιμα.
- Δεν χρησιμοποιεί καθόλου χημικά και έτσι η άλμη που αποτίθεται στην θάλασσα είναι καθαρή (φυσική).
- Εγκαθίσταται αρκετά μακριά από την ακτή (και σε βαθιά νερά) και έτσι αφενός μεν δεν επηρεάζει το οικοσύστημα κατά την εισαγωγή του νερού, αφετέρου δεν αφήνει την άλμη (κατάλοιπο που προκύπτει από την αφαλάτωση) σε κλειστό κόλπο ή περιορισμένο χώρο.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 28 Jun 2013 06:09 AM PDT
Σχεδόν 80 άνθρωποι σκοτωθήκανε και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την ιρακινή πρωτεύουσα εν μέσω επιδείνωσης της θρησκευτικής βίας.
Posted: 28 Jun 2013 05:53 AM PDT
Ακόμα και ο στρατός συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση εντοπισμού των επικίνδυνων Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων που μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει δύο άτομα (μια κοπέλα και έναν αστυνομικό) προσπαθώντας να αποφύγουν τη νέα σύλληψη.
Η συμμετοχή του στρατού αποκαλύφθηκε μετά την πτώση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) της Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή Αγία Ευθυμία Φωκίδας, σε περιοχή, δηλαδή, όπου διεξάγεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Μάριον Κόλα και των συνεργών του.
Από την πλευρά του το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του αεροσκάφους στην έρευνα και αρκείται στο ότι όντως το UAV κατέπεσε λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή πτήσης του και οι οποίες δεν επέτρεψαν στους χειριστές του να το προσγειώσουν σε ομαλό σημείο χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά και τους αερόσακούς του. 
Επειδή, μάλιστα, η περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος είναι δύσβατη θα απαιτηθεί ειδική επιχείρηση για την ανάσυρσή του.
Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να εξοπλιστούν με κάμερες και συσκευές εντοπισμού στίγματος κινητών και υποκλοπής συνομιλιών. 
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος φέρεται να ήταν εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες προκειμένουν να συνδράμει το έργο των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Κάποτε θα γινόταν και αυτό:
Σήμερα το πρωί και ενώ συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραπετών των Τρικάλων (!) μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έχει … δανείσει ο Ελληνικός Στρατός στην ΕΛ.ΑΣ (ένα από τα σπάνια και υπερπολύτιμα UAV των ελληνικών ΕΔ) κατέπεσε σε περιοχή δασώδη πλησίον του χωριού Αγία Ευθυμία Φωκίδας και έχει υποστεί ελαφρές ζημιές.
Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει.
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.