30 Ιουν 2013

EΛ TA NEA (C) HELLAS 29-6-13

EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2011


Posted: 29 Jun 2013 08:17 PM PDT
Δελτίο Τύπου Χρυσής Αυγής
Σύμφωνα με τη νέα άθλια απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Ελλάς το 2014 θα λάβει μόλις 80 εκατομμύρια ευρώ για 2 εκατομμύρια νέους Έλληνες ανέργους
Το ίδιο έτος θα μοιράσει 50 εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα!...
Συγκρίνοντας τους αριθμούς αυτούς, κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται γιατί η Ευρώπη και το προτεκτοράτο Ελλαδιστάν αποτελούν θανάσιμο εχθρό της ευημερίας και της επιβίωσης του ελληνικού λαού.
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων:
- Επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή και επιδότηση της πραγματικής εργασίας (και όχι της ανεργίας και της αργομισθίας)
- Οριστικό τέλος στα μαύρα μεροκάματα των λαθρομεταναστών που στερούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας από Έλληνες
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 29 Jun 2013 08:07 PM PDT
Δεν πίστευε στα μάτια της παρέα φίλων από τον Άγιο Ανδρέα Αρκαδίας, όταν πηγαίνοντας για ψάρεμα με τη βάρκα τους πριν από δυο εβδομάδες, αντίκρισαν μεσοπέλαγα δύο…αγριογούρουνα!...
Το περιστατικό συνέβη στον Αργολικό κόλπο, δυο περίπου μίλια ανοιχτά του Αρκαδικού Χωριού, και φαίνεται ότι τα αγριογούρουνα είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι παράλια με προορισμό την Κυνουρία.
Πάντως, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, το συγκεκριμένο φαινόμενο θεωρείται συνηθισμένο για τα αγριογούρουνα, αφού για την εξεύρεση τροφής είναι δυνατόν να διανύσουν περισσότερα από 80 χιλιόμετρα και μετακινούνται περπατώντας, τροκάροντας, καλπάζοντας ή κολυμπώντας ακόμα και μεγάλες αποστάσεις.
Όπως και να έχει όμως, εικόνες σαν αυτές που μας έστειλαν οι φίλοι από τον Άγιο Ανδρέα δεν τις βλέπουμε και τόσο συχνά…
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 29 Jun 2013 08:02 PM PDT
Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από αναφορά δικηγόρων, για «τυφλές προσαγωγές» και «δια της βίας»...λήψης γενετικού υλικού (DNA) από ύποπτους για συμμετοχή στα επεισόδια του περασμένου Μαΐου στην τοποθεσία «Καρατζά» στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, όταν με αφορμή τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας εξ αυτών.
Η αναφορά των δικηγόρων στρέφεται εναντίον των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που διεξάγουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» των συγκεκριμένων επεισοδίων. 
Όπως έγινε γνωστό, τους καταγγέλλουν για «πρωτοφανείς» και «παράνομες» πρακτικές και κάνουν λόγο για «τυφλές» προσαγωγές δεκάδων υπόπτων-προερχόμενων στην πλειονότητά τους από την βορειοανατολική Χαλκιδική- τους οποίους υποχρεώνουν «δια της βίας» να χορηγήσουν δείγματα DNA.
Επιπλέον, σύμφωνα με την αναφορά, οι προσαχθέντες στερούνται του δικαιώματος της επικοινωνίας με τους συνηγόρους τους.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 29 Jun 2013 07:56 PM PDT
Ο δράστης που μπήκε σε σπίτι έξω από τη Χαλκίδα για να κλέψει, τελικά βιάσε μια 69χρονη γυναίκα μπροστά στον 80 χρονο σύζυγό της...
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία χωριού έξω από την Χαλκίδα από τον εφιάλτη που έζησε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.
Ήταν βραδινές ώρες όταν ένας δράστης μπήκε στο σπίτι του ζευγαριού και άρχισε να ζητάει λεφτά.
Όπως γράφει το evianews.com αφού είδε ότι δεν υπήρχαν χρήματα, έδειξε τις άρρωστες διαθέσεις του και επιτέθηκε σεξουαλικά στην 69χρονη γυναίκα.
Ο 80χρονος άντρας προσπάθησε να αντιδράσει και τότε ο δράστης άρχισε να τον χτυπά με μπουνιές ενώ στην συνέχεια τον τραυμάτισε με μαχαίρι.
Ύστερα από λίγο ο ληστής βιαστής διέφυγε και το άτυχο ζευγάρι ειδοποίησε την αστυνομία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας...
Posted: 29 Jun 2013 07:45 PM PDT
Η Ρουμανική αστυνομία εξάρθρωσε στα σύνορα της Ρουμανίας σπείρα που ειδικευόταν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων μέσα σε κορμούς δέντρων.

http://www.videocosmos.gr
Posted: 29 Jun 2013 07:40 PM PDT
Λογάριαζαν χωρίς τους κατοίκους οι τρεις επίδοξοι διαρρήκτες, οι οποίοι με περισσό θράσος θέλησαν να «μπουκάρουν» μέρα-μεσημέρι σε σπίτι στους Κουνάβους Ηρακλείου.
Τα σχέδιά τους χάλασαν, όταν μία γειτόνισσα από το απέναντι σπίτι, σύζυγος συνταξιούχου αστυνομικού και μητέρα εν ενεργεία αστυνομικού, τους αντελήφθη και μέσα σε λίγα λεπτά ειδοποίησε πατέρα και γιο, οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν το «σύνθημα», και μαζεύτηκε ολόκληρο το χωριό, στο κυνήγι των κλεφτών.
«Φώναξα με όση δύναμη είχα μέσα μου "βοήθεια κλέφτες"» λέει η κάτοικος των Κουνάβων, χάρη στην οποία γλίτωσε από τη διάρρηξη το σπίτι. «Είδα δύο άτομα να χτυπούν με δύναμη την πόρτα, και μετά να τρέχουν στο πίσω μέρος του σπιτιού. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Λίγο πιο κάτω ήταν συγκεντρωμένοι άντρες του χωριού, που μιλούσαν μεταξύ τους, και τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να φωνάξω» πρόσθεσε.
Μη μπορώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί και πως ενώ κινούνταν με μεγάλη προσοχή, ξαφνικά τους πήραν είδηση όλοι, οι δύο δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητό τους, που ήταν σταθμευμένο 150 μέτρα πιο μακριά από τον... πρώην στόχο, στο οποίο τους περίμενε ο συνεργός τους. Ωστόσο από όπου και να έτρεχαν έβλεπαν μπροστά τους κατοίκους με … άγριες διαθέσεις. Τελικά τα κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία και αφού είδαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους σπασμένο, από το δυνατό χτύπημα ενός εκ των κατοίκων με ένα μεγάλο ξύλο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Posted: 29 Jun 2013 02:44 PM PDT
Τους πιάσανε στον ύπνο.
Δεν τους κρατήσανε για πολύ ομήρους...
Μάλλον η FSA κάνει πλάκα.
Aπλή περίπολος πρέπει να ήτανε και τους αφήσανε...
Posted: 29 Jun 2013 08:41 AM PDT
Ένας καλός φίλος και αναγνώστης μου μίλησε σήμερα για το φίλο του Νίκο Τζιάνη. 
Ο Νίκος ζούσε στη Θεσσαλία και εργαζόταν σε τοπικό εργοστάσιο. Από καιρό όμως το εργοστάσιο λόγω της κρίσης δεν πήγαινε καλά.
Μάλιστα στο youtube υπάρχουν ανεβασμένα ρεπορτάζ ήδη από τον Ιούλιο του 2011 με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στον 8ο μήνα που η δουλειά τους ήταν κλειστή.
του Στρατή Μαζίδη
Αγώνες, ξενύχτια, μάχες και δικαστήρια για να πάρουν έστω τα δεδουλευμένα τους. Προφανώς είτε δεν τα κατάφεραν είτε ο Νίκος δεν μπόρεσε να...αντέξει άλλο. Τα έξοδα δεν περιμένουν πότε ο καθένας μας θα λύσει τα οικονομικά του.
Στα 41 του χρόνια, αρκετά μικρός για να φύγει αλλά πολύ μεγάλος για να ξαναβρεί δουλειά σε αυτή τη χώρα βρέθηκε σε αδιέξοδο. Το γράφει στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του που δημοσιεύει το larissanet.
Δεν αντέχω άλλο τη ντροπή, γράφει. Δε θέλω να το κάνω, μας φωνάζει μέσα από το γράμμα. Δείχνει να ψάχνει ένα λόγο, κάτι για να κρατηθεί.
Αρκετά σκληρός ο Νίκος γράφει κάτι που κανείς δε θα μπορέσει να διαφωνήσει μαζί του:
"Σας εύχομαι ότι κάνατε σε αυτό το λαό και τη χώρα να το βρείτε στα σπίτια σας".
Γέματο πίκρα, πόνο, δάκρυα και οργή είναι το γράμμα του Νίκου που ήθελε να κάνει πράγματα αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία.
Στο πρόσωπο του Νίκου νομίζω ότι βλέπω το φίλο μας, το γείτονά μας, τον ίδιο μας τον εαυτό.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 29 Jun 2013 08:05 AM PDT
Posted: 29 Jun 2013 05:56 AM PDT
cartoon2Ο κόσμος έχει ξεφύγει τελείως!
Η 20χρονη Katie ξοδεύει 233 ευρώτο μήνα και 3 ώρες την ημέρα για μακιγιάζ, προκειμένου να μοιάσει σε ιαπωνικό καρτούν.
Η τάση φαίνεται πως έχει γίνει επιδημία κυρίως στις έφηβες και τις νεαρές κοπέλες.
Η 20χρονη παραδέχεται ότι της έχει γίνει εμμονή να μοιάζει με ζωντανή κούκλα ενώ θεωρεί βαρετή την προσπάθεια της Βαλέριας από τη Ρωσία να μοιάζει στην Barbie.
Μάλιστα δηλώνει πως της αρέσει που την κοιτάνε όλοι στο δρόμο και θέλουν όλοι να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί της.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 29 Jun 2013 05:53 AM PDT
Στα πρόθυρα εμφυλίου βρίσκεται πλέον η Αίγυπτος μετά τις ανηλεείς συγκρούσεις μεταξύ φανατικών ισλαμιστών οπαδών του προέδρου Μόρσι (του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ), και των οπαδών της αντιπολίτευσης, των υποστηρικτών ενός κοσμικού και όχι θεοκρατικού κράτους.
Δύο άνθρωποι, μεταξύ τους ένας αμερικανός, έχασαν τη ζωή τους όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αλεξάνδρεια, κατά τη διάρκεια των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένας αμερικανός πολίτης έχασε τη ζωή του την Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στη διάρκεια ταραχών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, 'οπως επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ.
Ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε και 10 τραυματίστηκαν όταν έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Πόρτ Σάιντ, στη Διώρυγα του Σουέζ, δήλωσαν το Σάββατο οι αστυνομικές αρχές, αν και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμα ασαφή. Διαδηλωτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή υποστήριξαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 70 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Ένας άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ ένας νεαρός αμερικανός, ο οποίος χρησιμοποιούσε μια μικρή φωτογραφική κάμερα υπέκυψε μετά από μαχαιριά που δέχτηκε στο στήθος.

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 29 Jun 2013 05:46 AM PDT
Η Ν. Θεολόγου ήταν ελληνική εταιρεία κατασκευής οχημάτων.
Iδρύθηκε από τον Νίκο Θεολόγου, Έλληνα μηχανικό αυτοκινήτων...στις ΗΠΑ, ο οποίος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και αποφάσισε να ιδρύσει την εταιρεία. 
Το εργοστάσιο της εταιρείας βρισκόταν στην Αθήνα. 
Μεταξύ 1918 και 1920 σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ελαφρύ επιβατικό αυτοκίνητο με μηχανή μοτοσικλετών Pierce 750 CC.
Η επιχείρησή παρήγαγε, εκτός από αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά.
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '20 αντιμετώπιζε τον ισχυρό ανταγωνισμό από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις όπως η Τουρνικιώτης και Αθηνά στην Αθήνα, Bouhagier σε Πάτρα και άλλες, που παρήγαγαν επίσης οχήματα, ωστόσο επισκιάστηκε σύντομα από αυτές.
http://www.eleysis-ellinwn.gr
Posted: 29 Jun 2013 05:42 AM PDT
Ο φωτογράφος Harold Ross με τη χρήση λεπτεπίλεπτων τεχνικών φωτισμού δημιουργεί σουρεαλιστικά τοπία αργά τη νύχτα. 
Ο φωτογράφος χρησιμοποιεί LED φακούς και άλλα είδη φωτισμού για να φωτίσει επιλεκτικά για να φωτίσει επιλεκτικά διάφορες περιοχές σε κάθε, μια διαδικασία που την αποκαλεί "light sculpting" (γλυπτική με φως). 
Το αποτέλεσμα είναι σκηνές που μοιάζουν σαν να είναι ψηφιακά επεξεργασμένες.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 29 Jun 2013 05:23 AM PDT
Λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και 48.000 ώρες, διάστημα στο οποίο έχει καταναλώσει λιγότερο από 900 κιλά του αέριου ξένου.
Είναι ο κινητήρας ιόντων του προγράμματος NEXT της NASA, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει τους πυραυλοκινητήρες στις μελλοντικές αποστολές στο βαθύ διάστημα.
Τα ιόντα
Κινητήρες ιόντων έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετές μη επανδρωμένες αποστολές, για παράδειγμα στην αποστολή Dawn της NASA που εξερευνά τον αστεροειδή Εστία και τον πλανήτη-νάνο Δήμητρα.
Σε αντίθεση με τους πυραυλοκινητήρες, οι οποίοι προσφέρουν μεγάλη προωστική ισχύ αλλά λειτουργούν για μικρό χρονικό διάστημα, οι κινητήρες ιόντων λειτουργούν για πολλούς μήνες συνεχόμενα και εκπέμπουν έναν σταθερό αλλά αδύναμο πίδακα φορτισμένων ατόμων.
Με άλλα λόγια, οι κινητήρες ιόντων προσφέρουν μικρή επιτάχυνση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί για μεγάλη επιτάχυνση που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Δεδομένου ότι καταναλώνουν μικρές ποσότητες αερίου και παραμένουν σε λειτουργία για χιλιάδες ώρες, η τελική ταχύτητα του σκάφους μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλη.
Και η απόδοση του κινητήρα αυξάνεται περισσότερο αν η ενέργεια που απαιτείται για τον ιονισμό του ξένου προέρχεται από τους ηλιακούς συλλέκτες του σκάφους.
Ο νέος κινητήρας
Ο κινητήρας που δοκιμάζεται στο Ερευνητικό Κέντρο «Γκλεν» της NASA στο Κλίβελαντ καταναλώνει μόλις 7 kilowatt ηλεκτρικής ενέργειας. Στα πεντέμισι χρόνια συνεχούς λειτουργίας του, μέσα σε έναν ειδικό θάλαμο σχεδόν απόλυτου κενού, ο πειραματικός κινητήρας ιόντων έχει ξοδέψει μόλις 870 κιλά ξένου, ενώ ένας πυραυλοκινητήρας θα χρειαζόταν 10.000 κιλά καυσίμου για να προσφέρει την ίδια συνολική ώση.
Η απόδοσή του συστήματος, αναφέρει η NASA, το καθιστά ιδανικό για αποστολές μεγάλης διάρκειας στη ζώνη των αστεροειδών, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, ή στους εξώτερους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος.
Μια από τις πρώτες αποστολές στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί η νέα τεχνολογία θα είναι πιθανώς μια αποστολή σύλληψης αστεροειδή και μεταφοράς του κοντά στη Σελήνη. Δεδομένου πάντως ότι το πείραμα των 48.000 ωρών πέτυχε, η NASA πρόκειται τώρα να διακόψει τη λειτουργία του πειραματικού κινητήρα.
http://www.tovima.gr
http://www.sahiel.gr
Posted: 29 Jun 2013 08:06 AM PDT
Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ, Γιάννη Αβραντίνη, αναμένεται να έχει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να δοθεί λύση στην κάλυψη της γραμμής Θεσσαλονίκη-Καβάλα -Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ικαρία, που παραμένει ακάλυπτη επί μία εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.