Ασπίδα του Αχιλλέα 1978-2013, το απωθημένο μιας μνήμης.
Εκπαιδευτική Διαδικασία Ιουλίου
Η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη πρόκειται να επεκτείνει τους χώρους της εγκαινιάζοντας τη Γλυπτοθήκη Γρηγοριάδη. Ο χώρος είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, ωστόσο ενεργοποιείται εικαστικά με τη διαδικασία Ασπίδα του Αχιλλέα 1978-2013, το απωθημένο μιας μνήμης του ζωγράφου Γιάννη Ζιώγα.
Η διαδικασία ξεκίνησε τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο 2013. Κάθε φάση θα παρουσιάζεται στο κοινό ενώ η διαδικασία θα είναι ανοικτή σε όποιον/α ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.
Η υπό διαμόρφωση Γλυπτοθήκη Γρηγοριάδη μετατρέπεται σε χώρο/ανοικτό εργαστήριο, όπου ο Γιάννης Ζιώγας εργάζεται, κατασκευάζοντας τις τωρινές εκδοχές της Ασπίδας του Αχιλλέα. Στο πλαίσιο της ιδέας του ανοικτού εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί σειρά εκπαιδευτικών διαδικασιών. Ο σκοπός αυτών των εκπαιδευτικών διαδικασιών είναι να εξοικειωθούν οι εκπαιδευόμενοι (ανεξαρτήτως ηλικίας) με την ελληνική μυθολογία, την Ιλιάδα και τους τρόπους εικονογράφησής της.
Τα έργα που θα πραγματοποιούνται θα αποτελούν παραλλαγές κάποιων από τις φόρμες που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Ζιώγας και θα σχηματίσουν το ομαδικό έργο Η ασπίδα/σκάλα των χιλίων υλικών που θα παρουσιαστεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η πρώτη από τις εκπαιδευτικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 και η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όσους/ες ενδιαφέρονται..
Στα τέλη του φθινοπώρου 2013, θα υπάρξει μια συνολική παρουσίαση όλων των έργων που σχετίζονται με την Ασπίδα του Αχιλλέα, τόσο εκείνων των παλαιότερων ετών καθώς και όσων δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου εργασίας στον μελλοντικό χώρο της Γλυπτοθήκης Γρηγοριάδη.
Εκπαιδευτική Διαδικασία Ιουλίου: Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 19:00
Γλυπτοθήκη Γρηγοριάδη (χώρος υπό διαμόρφωση)
Ωράριο λειτουργίας: κατόπιν συνεννόησης στο 210 – 2719744.
Μικροπούλου 40 (είσοδος απέναντι από συμβολή με Αφροδίτης) , κάθετος στις γραμμές του τραίνου λίγο μετά τον Σταθμό του Νέου Ηρακλείου στο ρεύμα προς Κηφισιά.
10 λεπτά από το Σταθμό.
www.pinakothiki.eu, http://www.facebook.com/ Πινακοθήκη Γρηγοριάδη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.